Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina turistov z celého sveta sa chystá preskúmať podzemie Berlína. Pravdepodobne ho postavili nacisti a tiahne sa pod celým mestom. Keď sa ich miestny sprievodca (M. Riemelt) zraní, prepadnú mladí ľudia panike. (pancakes)

Recenze (102)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak po pařížském, moskevském a "pražském" podzemí nás filmový horror zavedl i do podzemí berlínského. A bylo to přesně takové, jak se dalo očekávat. tedy vcelku nic moc nuda, kterou nakonec zachránil záporák. Oni ti němečtí záporáci od dob dr. Heitera z lidské stonožky začínají mít něco do sebe. K dobru filmu lze připočíst vlastně ještě jednu věc. Na začátku jsme v hloučku diváků tipovali, kdo zhebne první a kdo přežije. Netrefil se ani jeden. Jako není to úplně špatné, ale pokud vás vyloženě nebaví tunelové filmy, asi to moc nezaujme. 2,5* ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Na vyvražďovačku není napětí vůbec špatné. Je jasné, že tenhle snímek nemůže originalitou čpět, ale kladů má víc než dost. Záporák svou úlohu zvládl dobře, zneklidňující hudba byla slušná a hlavně kvalitní kamera. Kamera je úraz u většiny hororů, ale tady se dá brát jako klad, od začátku slušné tempo, které nepolevuje až do samého závěru. Ke konci mě dostala scéna, kdy chce vrah zabít ženskou a ta se modlí a asi 3x mu zbraň nevystřelí. Do toho si divák myslí, že přijde překvapení a ženská se z toho dostane. Každopádně doporučuji a na Německou tvorbu klobouk dolů... 7/10 = 75% ()

Reklama

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Konečně! Konečně horror z podzemních tunelů NENATOČEN TŘEPAJÍCÍ se amatérskou kamerou s černobílými záběry na zem, nebo strop. Konečně film, kde je vše vidět a kde nemusím mžourat očima, co to tam vlastě bylo nebo co to tam proběhlo. Ještě kdyby bylo lepší herecké obsazení a byl bych spokojen. Děsně mi vadil mi ten poseroutka, co tam lítal a shazoval skříně na zem. I když nakonec byl krásně potrestán :-) 80% ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Súhlasím s s forsbergovým názorom, že sa z toho dalo vytlačiť viac - chcelo to explicitnejšie zobrazené mordy, poriadnu naháňačku po ponurom podzemí a tiež som sa márne tešil na črtajúci sa krvavý nástup tajomných nacistických "nadľudí", na pomery nemeckej hororovej kinematografie je však Urban Explorer bez debaty nadpriemerný počin, dejovo vzdialene pripomínajúci austrálsky The Tunnel. Nemeckí tvorcovi však namiesto v súčasnosti tak populárnych ručnokamerových found footage nezmyslov zvolili klasickú filmovú formu, čo je v tomto prípade len dobre, nakoľko v poslednej dobe ma už akosi prestáva baviť dívať sa na divoké kúsky, v ktorých je tretinu celkovej stopáže na obrazovke vidieť veľké kulové. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Inzerát v novinách zněl takto: "Mladý a zkušený průvodce nabízí jedinečný a neopakovatelný zážitek. Máte zájem prozkoumat dosud neobjevené prostory Berlínského podzemí z dob nacistické nadvlády? Máte dostatek odvahy a vybavení? Pak je tento "poznávací výlet" určen přesně pro Vás. Zn.: Návrat není zaručen. Aneb, v Berlínském podzemí se neskrývají jen krysy, trámy a jiný bordel. Parta mladých lidí, každý z jiného kouta světa, se vydávají za doprovodu fešného německého průvodce Maxe Riemelta, do temného Undergroundu. Na konci tohoto nehostinného místa by se dle slov průvodce měly nacházet originální nacistické graffiti a kresby. Vše šlo podle plánu. Ovšem jen do okamžiku, který rozhodl o osudu všech. Jeden neopatrný záblesk fotoaparátu, který rozdal jasné karty pro všechny. Nick Eversman je šikovný a odvážný hoch, který dělá, co je v jeho silách, aby sebe a svou dívku dostal z nepříjemné šlamastyky, do níž se dostali. Jenže proti ultimátnímu německému záporákovi Klausu Stiglmeierovi, nemá hošík nejmenší šanci. Strýček Armin, žijící v podzemí, je naprosto vyšinutý a pošahaný magor, což bude divákovi jasné hned, jak poprvé uvidí ten jeho ksicht, šílené oči a děsivé zuby, které se odhalují při každém šíleném smíchu, či škodolibém úšklebku. Pro mě rozhodně jeden z nej "lidských" hororových šílenců za poslední léta. Závěrečné scény filmu mi připomínaly Metro, kde zase bojovala o život Franka Potente. A jak to celé nakonec dopadne? Bude Happy end, nebo se bude konat masakr se vším tím ječením a nakonec poslední zasazenou ránou s prýštící krví? Na to Vám odpoví konec této nezapomenutelné výpravy do podzemí Berlína:) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Na jedné ze zdí v podzemí je možné si všimnout německého nápisu "Wie schnell ist doch das Leben aus", což v překladu znamená "Jak rychle život uteče". (DruidKarel)
  • Filmovanie prebiehalo v nemeckej metropole Berlín. (MikaelSVK)
  • Kris (Max Riemelt) označí mená ďalšej dvojice hlavných predstaviteľov vo filme (Nathalie Kelley a Nicka Eversmana) podľa dvojice postáv v snímke Takí normálni zabijaci (1994). (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno