Reklama

Reklama

VOD (1)

Když přijde malý chlapec Will úplně o všechno, udrží ho nad vodou fotbal. A proto se největší fanoušek klubu FC Liverpool vydá na vlastní pěst na finále ligy mistrů... Ačkoliv je Will ještě malý chlapec, za jeho krátký život ho potkalo mnoho bolesti. Umřela mu maminka, z čehož se tatínek zhroutil a nedokázal se o něj postarat. Od té doby žije Will v internátní škole. Co mu zbylo, je láska k fotbalu a výtvarný talent. Jednou se mu zdálo, že jeho oblíbený tým FC Liverpool vyhraje v lize mistrů. Tehdy se ve škole nečekaně objevil Willův otec, chce se o svého syna opět starat. Tak chlapci svítá na lepší zítřky. Protože má syn rád fotbal a otec chce dohnat, co zameškal, koupí lístky na ligu mistrů. Celý svět se rázem promění, chlapec je zas se svým tatínkem a může vidět na vlastní oči, jak hraje jeho milovaný tým. Jenže radost netrvá dlouho, tatínek náhle zemře. Willovi zůstane jen bolest v srdci a lístky na zápas. Rozhodne se, že nezahodí tu jedinou radost, která mu zbyla, chce utéct ze školy a vydat se sám do Turecka na finále ligy mistrů, chce vidět svůj tým zvítězit. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Přesto, že nejsem fotbalovým fanouškem a absolutně vůbec tu hru nechápu(asi bude něco pravdy na tom, že tomu ženské nerozumí) tak mě tento snímek uchvátil svou atmosférou. Líbilo se mi zapálení malého kluka a i když je velmi nepravděpodobné, že kdybych třeba já někdy chtěla jet do zahraničí stopem nebo nějakým podobným způsobem jako Will tak by mě s mou smůlou někdo zabil nebo alespoň okradl či znásilnil :-D. Docela mi i přišlo nepochopitelně nereálné, že by najednou vzali manažeři a hráči mezi sebe takového malého caparta co ví biografie hráčů a jejich působení ve fotbalovém světě, protože takových špuntů je hodně a to štěstí neměli. Tak teda za tu atmošku, kterou mě film zachvátil a za Damiana Lewise a malého klučinu si zaslouží 4/5. Na závěr si dovolím výrok z filmu: "Oko za oko a budeme slepí". ()

U_S_O 

všechny recenze uživatele

Najskôr to bol príbeh o malom chlapcovi a jeho veľkom sne, potom sa však dejová línia rozdvojila a pribudol príbeh o bývalom futbalistovi Zukičovi, ktorý sa spoločne s Willom vydáva na finále Ligy majstrov do Istanbulu. Buď sa mal Zukič objaviť skôr alebo vôbec, a s Willom mohol ísť na finále otec, pretože takto mi to pripadalo ako dva filmy. Ale budiš, pretože ako fanúšik LFC som mal pri niektorých momentoch zimomriavky a ani rozprávkový koniec mi nevadil. Komu sa film páčil, odporúčam aj ďalší britský snímok Purely Belter ;) ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Zbytečně roztahané náborové video liverpoolského fanklubu. Začátek měl našlápnutý na sice trochu křečovitý, ale přesto poetický rodinný film, bohužel pomocí několika deus ex machina se příběh překlopil do dětské road movie a definitivně se utopil v patosu. Režisér nevynechal jedinou možnost jak zdůraznit osudovost celého příběhu. Dramatické scény na každém rohu, nepravděpodobné chování všech kterým Will zasáhne do života, emocionální vsuvky a vše je podbarvené sborovým zpěvem a náladovou hudbou. Díky podbízivému cílení na nekritické nadšení fanoušků LFC si svoje publikum určitě najde, ale jako snímek který by měl fungovat sám o sobě, je až příliš prostoduchý a nepravděpodobný. SPOILER Při scéně kdy malý kluk ztratí svůj první kopačák v minovém políčku u vesnice a při pokusu ho vylovit vybouchne, jsem definitivně umazal druhou hvězdičku. ()

FIAT 500 

všechny recenze uživatele

Velká opravdu velká pohádka, která má pro Liverpoolského fanouška zvláštní náboj. Vidět to asi jako nefotbalový fanoušek nebo alespoň jako fanoušek já nevím Chelsea, tak by se mi tento film asi moc nelíbil. Jenomže jsem Liverpoolský fanoušek a tak musím dát této pohádce plný počet. Přitažené za vlasy a to tak že opravdu hodně, ale vůbec mi to nevadí. Tvůrcům všechny palce nahoru, jen tam mohlo být na konci video s goly :D ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem v podobně odlehčenou podívanou jako byl film Není nad Jimmyho a začátek Willa vypadal v tomto směru nadějně. Bohužel jak SPOILER! umře Willův táta (btw výtečný Damian Lewis), celé to sklouzne do pseudodramatu, kterému ještě víc uškodí vedlejší dějová linie s tím bosenským fotbalistou. Navíc si tvůrci nedali pozor na pár drobností, které sice postřehne jen fotbalový fanatik (jako já :)) a film to tak malinko sráží, i když finálový stadion byl udělaný hezky. Chápu, že fanoušci Liverpoolu si při pohledu na King Kennyho nebo na Carru se Steviem G asi cvrnkli blahem do kalhot, já jako věrný MUFan jsem však očekával víc :) Především co se nadhledu a humoru týče- přeci jen Britové jsou v tomto mistři. Přesto je Will fajn filmečkem, kde však fotbal jako takový hraje až druhé housle. Slabší 3* ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama