Reklama

Reklama

Top Gear: Polární speciál

(pořad)
  • Velká Británie Top Gear: Polar Special (více)
Dokumentární / Sportovní / Talk-show / Komedie
Velká Británie, 2007, 60 min

Obsahy(1)

Jeremy Clarkson, James May se pokusí překonat severní pól v jeepu Toyota Hilux. Richard Hammond se rozhodne cestu absolvovat se psím spřežením. (TwoFace)

Recenze (46)

laepus 

všechny recenze uživatele

První ze speciálů, který jsem kdy viděl a rozhodně mě právě tento díl definitivně přitáhl k Top Gearu, takže už jen za to si zaslouží plné hodnocení. Toyoty Hilux opravdu vydrží všechno - momentálně ale bohužel procházejí v Sýrii a Iráku ještě těžšími testy, než si na ně kdy připravili Jeremy, James a Richard... ()

A.Beech 

všechny recenze uživatele

"Popravde som tu len preto, lebo produkcia povedala, že tu musím byť. Neznášam sneh"...Traja blázni na na saniach a Hiluxe (fakt skvelé auto a čo s ním všetko dokázali aj pomocou malých trikov) pokorujú Severný pól. Ako je u nich zvykom, nasmial som sa poriadne. Hlavne keď im bolo povedané, že to musia spraviť rýchlo, na čo reagovali nervóznym tónom: "To nemôžeme. Občas, a to nežartujem, sa v Top Geare oneskoríme aj o hodinu." ()

Reklama

Mr.Hudson 

všechny recenze uživatele

Snad nejlepší speciál co kdy Top Gear podnikl, výborná instruktáž před samotným začátkem akce a dobytí samotného pólu byla třešnička na dortu. Trochu mě mrzí, že Hammond, který se několik dnů vláčel s báglem, spal ve stanu v neústupných podmínkách a jel na psím spřežení skončil druhý. Naopak pravým kontrastem byl Jeremy a kapitán Šnek, který správně poznamenal, že kdyby mu to tvůrci nenařídili, tak by sám nikdy nejel a není se čemu divit, ze začátku idylická vyjížďka doprovázená konzumováním čokolády a pitím alkoholu se časem mění na opravdové peklo. Skvělé zakončení, výborná Toyota Hilux a samozřejmě hlavní výborní hlavní aktéři. ()

walkingdead 

všechny recenze uživatele

Asi bych to jako pravidelný divák Top Gearu neměl prozrazovat, ale fandil jsem psům:-) Nejlépe to uzavřel Clarkson: "I'd set out to prove that polar exploration could be easy - but it isn't. It's brutal and savage. The fact is though, that two middle-aged men - deeply unfit and mostly drunk - had made it." ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1122. hodnocený film: Spousta napětí a ač se jedná o dokumentární seriál a v tomto případě pouze o jednu ze zvláštních epizod, pak musím tento díl z oblasti kolem polárního kruhu hodnotit 5*. Toyota Hilux je stejně tak spolehlivá jako závanost trojice Jeremy Clarkson, Richard "Hamster" Hammond a James May. 5* ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Automobilový tým tvořily dvě Toyoty HiLux a Toyota Land Cruiser Prado. (mr.filo)
  • První Toyota HiLux z polární expedice je umístěna v muzeu Top Gearu. (silebis)
  • V závěrečných titulcích mají všichni místo křestního jména uvedeno „Sir Ranulph“, což je odkaz na známého Sira Ranulpha Fiennese, známého průzkumníka a držitele mnoha rekordů. (Miro_CZ)

Reklama

Reklama