Reklama

Reklama

La cara oculta

  • Kolumbie La cara oculta (více)
Trailer 1

Španělský dirigent Adrian pobývá pracovně v Bogotě, kde si pronajal spolu s přítelkyní Belén velký osamělý dům. Belén od něj kvůli jeho nevěře odejde, Adrian však rychle nachází náhradu v servírce Fabiene. Ta se k němu dokonce nastěhuje a záhy objeví, že se v domě ozývají podivné zvuky. Po Belén začne jako po zmizelé pátrat policie, brzy se však ukáže, že s jejím odchodem od Adriana to bylo trochu jinak. (lola3121)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (639)

dex2man 

všechny recenze uživatele

Miluju originální nápady. La Cara Oculta je na jednom postavený a díky hravému scénáři promakaný do posledního detailu. Atmosféra osamoceného venkovského sídla funguje jak má, udržuje napětí a to i přes relativně brzké odhalení pointy, protože i nadále z ní sálá možnost nečekaného zvratu. Na zajímavosti přidalo i lehce erotické ladění. Maestro, mimo jiné chronický "zasunovač" (ale kdo by se mu divil) je sice na ránu, ale holky to dokážou bez problému vykompenzovat. Za mě prosím více Fabián, silikonu mám dost v koupelně. Závěrem jen dodám, že film přímo dráždí k aplikaci nějakého zlomyslného českého přísloví jako: Kdo chce kam, pomozme mu tam... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pointa a zápletka sú síce dosť lacné, ale na druhú stranu z toho autori dokázali vyťažiť maximum. Atmosféra je po celý čas celkom slušná, ani herci nehrali zle, na ženy sa veľmi dobre pozerá. Celkovo ide o pohodový thriller s trochou napätia, aj keď ja som v ňom nič mysteriózne nenašiel, čo je škoda, pretože to je podľa mňa presne to, čo tomuto filmu chýba. Tiež je na škodu, že koniec sa dá predvídať už veľmi skoro. Pre mňa slabý nadpriemer. 70/100 ()

Reklama

vteco 

všechny recenze uživatele

Výborný španělský thriller, který opravdu potěší každého fanouška napětí a dobrých scénářů. La Cara oculta se zpočátku projevuje jako tuctové a nezajímavé romantické drama, které předkládá divákům záludně skryté návnady a stopy. V polovině své příjemně krátké stopáže se vše naprosto převrátí a pohled na události z druhé strany je předveden opravdu ukázkově. Stejně tak musím vyzdvihnout samotný příběh, napětí, zvraty či fantastickou hudbu. /80%/ (Kino) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Adaptace hned tří přísloví za blbost se platí, příležitost dělá zloděje a... a jmenovat i to třetí by bylo příliš velkým spoilerem. Výtečná práce s hudbou a hravé pohrávání si se žánrovými klišé, které poněkud ztrácí na působivosti tím, že autoři vyloží karty na stůl přeci jen poněkud brzo. Což má za následek, že jednotlivé zvraty v závěrečné třetině jsou čitelné dlouho dopředu. Na druhou stranu nutno uznat, že jsou zároveň i jediným logickým důsledkem toho, jak se po celou dobu ty výtečně prokreslené; a silně nesympatické; postavy chovají čili ani tak nejde o žádný velký problém, jen to zbytečně ztrácí na údernosti. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, které mě v podstatě bezvýhradně dostal. Nejlepší způsob, jak si ho maximálně užít, je zhlédnout ho naslepo a nic o něm předem nevědět - jakékoli předchozí informace jsou zde zbytečné a hrozí zkazit výsledný zážitek. Což by byla škoda, protože tenhle film je vážně pecka (která se podle všeho šíří mezi lidmi sama, viz vysoký počet místních hodnocení). Pokud se dostane i k vám, vřele doporučuji - skvělá kamera, hudba a režie, výtečné obsazení i originální námět se postarají o to, že těchle 92 minut bude stát za to. UPDATE 8.4. 2017 - Moc mě to bavilo i na podruhé, ačkoli jsem již znal závěrečné rozuzlení - ostatně díky tomu jsem si tam mohl všímat věcí, které mi napoprvé unikly. Nově mě na tom asi nejvíc bavily ty tři krasotinky - Martina García, Clara Lago a Marcela Mar (která je z těch 3 nejhezčí, proto mi bylo líto, že její postava se zde objevuje jen v pár záběrech) - na všechny 3 se velmi dobře kouká, a spolu s atraktivním dějem je to zárukou toho, že jsem se od toho filmu nemohl ani na chvíli odtrhnout. Povedený je též soundtrack a střih - na tomhle filmu se zkrátka povedlo skoro všechno, a opět jsem si potvrdil, jak moc mám španělské filmy v oblibě. UPDATE 22.7.2023 - Ani napotřetí po pár letech mě to stále neomrzelo a bavilo mě to, skoro jako bych to viděl poprvé. Příběh je prostě výborný a udrží pozornost od začátku do konce, i když člověk předem ví, jak to dopadne. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (5)

  • Svastika na nacistické uniformě ve skříni je převrácená. (BlackJoanna)
  • Filmové jméno hlavní hrdinky Belén (Clara Lago) v překladu ze španělštiny znamená "betlém", případně lze jméno v návaznosti na filmovou skutečnost přeložit jako "šlamastyka" či "potíž". (herr_carter)
  • Alterntívnymi názvami filmu sú aj Bunker či Inside. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama