Reklama

Reklama

La cara oculta

  • Kolumbie La cara oculta (více)
Trailer 1

Španělský dirigent Adrian pobývá pracovně v Bogotě, kde si pronajal spolu s přítelkyní Belén velký osamělý dům. Belén od něj kvůli jeho nevěře odejde, Adrian však rychle nachází náhradu v servírce Fabiene. Ta se k němu dokonce nastěhuje a záhy objeví, že se v domě ozývají podivné zvuky. Po Belén začne jako po zmizelé pátrat policie, brzy se však ukáže, že s jejím odchodem od Adriana to bylo trochu jinak. (lola3121)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (639)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Další bod pro Španěly. La Cara oculta je mimořádně chytlavý thriller, který od určitého momentu ve druhé třetině šlape jako pěkně promazaný stroj. A dá se to bez vraždění a krve, což je dneska spíš výjimkou. Závěr se sice dá poměrně přesně odhadnout (rozuměj je logický), ale beru ho jako nutnou daň za to, aby se film pořád pohyboval v reálných kolejí. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Řadím se mezi šťastlivce, kteří o filmu předem věděli jenom to, že má název jako střižený z dětské partie scrabblu. Jak známo, jsem úchyl na cokoli, co ke mně přijde z pyrenejského poloostrova, ale ani tak nedávám plnou palbu jen ze zvyku. Výborně vystavěný příběh, atmosféra žijící si svým vlastním životem, záplava skvělých nápadů a v neposlední řadě soundtrack vyvedený tak, že kdyby byl ještě o fous lepší, myslel bych si, že jsem ho snad napsal sám. P.S: Někdo tu píše, že je to o prsa za 3. Zajímalo by mě, o jaký prsa myslel, protože nejlíp ze všech na tom byl německej ovčák Hans. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, které mě v podstatě bezvýhradně dostal. Nejlepší způsob, jak si ho maximálně užít, je zhlédnout ho naslepo a nic o něm předem nevědět - jakékoli předchozí informace jsou zde zbytečné a hrozí zkazit výsledný zážitek. Což by byla škoda, protože tenhle film je vážně pecka (která se podle všeho šíří mezi lidmi sama, viz vysoký počet místních hodnocení). Pokud se dostane i k vám, vřele doporučuji - skvělá kamera, hudba a režie, výtečné obsazení i originální námět se postarají o to, že těchle 92 minut bude stát za to. UPDATE 8.4. 2017 - Moc mě to bavilo i na podruhé, ačkoli jsem již znal závěrečné rozuzlení - ostatně díky tomu jsem si tam mohl všímat věcí, které mi napoprvé unikly. Nově mě na tom asi nejvíc bavily ty tři krasotinky - Martina García, Clara Lago a Marcela Mar (která je z těch 3 nejhezčí, proto mi bylo líto, že její postava se zde objevuje jen v pár záběrech) - na všechny 3 se velmi dobře kouká, a spolu s atraktivním dějem je to zárukou toho, že jsem se od toho filmu nemohl ani na chvíli odtrhnout. Povedený je též soundtrack a střih - na tomhle filmu se zkrátka povedlo skoro všechno, a opět jsem si potvrdil, jak moc mám španělské filmy v oblibě. UPDATE 22.7.2023 - Ani napotřetí po pár letech mě to stále neomrzelo a bavilo mě to, skoro jako bych to viděl poprvé. Příběh je prostě výborný a udrží pozornost od začátku do konce, i když člověk předem ví, jak to dopadne. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Jawohl: Charaktery hlavních hrdinů, všichni jsou opravdu náramně nesympatičtí, atmosféra v první půli, hudba! Nejen s Beethovenovou sedmou se nedá šlápnout vedle. Nein: Příliš brzké odhalení karet a z toho plynoucí zbytečně brzké a jasné tušení konce. [3,5* / možná změna hodnocení vyhrazena] ()

Galerie (31)

Zajímavosti (5)

  • Filmové jméno hlavní hrdinky Belén (Clara Lago) v překladu ze španělštiny znamená "betlém", případně lze jméno v návaznosti na filmovou skutečnost přeložit jako "šlamastyka" či "potíž". (herr_carter)
  • Natáčanie tohto filmu prebiehalo v kolumbijskej metropole Bogota a katalánskej Barcelone. (MikaelSVK)
  • Alterntívnymi názvami filmu sú aj Bunker či Inside. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama