Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou teenagerů, spřízněných duších, které společně hledají únik před traumatizujícími životními událostmi ve vlastním světě „svého lesa". Silné vzájemné pouto je přitom tak křehké a návrat do reality tak bolestivý. Dokumentarista Dom Rotheroe chtěl ve svém hraném debutu zachytit intenzitu a intimitu vztahu hlavních hrdinů, proto se rozhodl pro ruční digitální kameru, kterou vedl Robby Müller, zkušený holandský kameraman, jenž točil s režiséry, jako jsou Jim Jarmusch, Wim Wenders nebo Lars von Trier. (Fresh Film Fest)

(více)

Recenze (82)

Marqta 

všechny recenze uživatele

Tolik bolesti. Tolik opravdovosti, jednoduchosti a intenzity citu, jakoukoli má podobu. Dokonalá kamera, syrovost pojetí, nádherně vystižené prostředí a kouzlo opravdovosti-vědomí že s vámi někdo je- jen tak s vámi je. Nádherně vystihuje samotnou podstatu základních lidských pocitů. (Jen bych možná vynechala kus prostřední pasáže- to mi ne úplně sedlo do kontextu celkového děje.) Pět i když slabších hvězdiček. -Racionálně se moje hodnocení pohybuje někde mezi pěti a čtyřmi hvězdičkami, ale proto, že tenhle snímek mě prostě a hluboce zasáhl dávám pět. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Syrové milostné drama, které představilo hned několik začínajících tváří (nakonec se šance chopil jen Ben Whishaw). Podivínský mladík trýzněný komplexy a studentka katolické školy ze spořádané rodiny. V lese najdou zázemí a bezpečí, které tam venku v tom ošklivém světě postrádají. Přijdou podivné hry a rituály, které naznačí, že láska má prostě mnoho podob. I tu divokou a extrémní. Za vším stojí britský dokumentarista, kameru velmi sugestivně vede dlouholetý spolupracovník Larse von Triera či Jima Jarmusche. Zajímavé a jiné. ()

Reklama

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

My Brother Tom je film s velmi zajímavým, i když velmi temným námětem, který ale bohužel není úplně dokonale zpracován. Ben Whishaw i Jenna Harrison byli ve svých rolích naprosto skvělí a samotný námět mě naprosto dostal do kolen. To je ale do výčtu pozitiv bohužel všechno. Kamera byla naprosto příšerná, šíleně zdlouhavé nic neříkající scény, které se s postupem času stávaly víc a víc nudné a podivný skok v nejdůležitějším bodě příběhu mě naopak vcelku štvaly. Závěr se dal sice logicky předpokládat, přece jenom mi ale nějak úplně nesedl. Nebýt "zbytečné" omáčky okolo, kdy je půlka filmu o tom, jak se ti dva vyslékají a chovají jak dva psychopati, měl by film určitě na víc než jen obyčejný průměr. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Když je k vám svět krutý, vytvoříte si svůj vlastní - krásný, dokonalý, bezstarostný, osvobozující. A když se v tom svém světě setkají dva lidé, získává náboj mnohem krásnější a snovější. Takové setkání se poštěstilo dospívajícím Tomovi a Jessice, které bolavost životů dovedla do krásného lesního světa daleko od lidí, kde se mohou oddávat ničím nerušené symbióze s přírodou i se sebou samými, ve které se zrodí krásné, čisté přátelství přirozeně jiskřící v něco většího, sladšího a krásnějšího. Použití ruční kamery bylo dobré rozhodnutí, protože hlavní dvojici dokáže divákovi přiblížit detailněji, intimněji a přirozeněji, jako bychom byli toho všeho součástí. Domu Rotheroeovi se podařilo natočit emocemi nabitý depresivní indie film, který v divákovi na dlouho zanechá stopy. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Dramatický príbeh Toma, poriadne švihnutého týpka a Jessicy, jemnej krásky, ktorá to tiež nemá v hlave celkom upratané, takže nečudo, že sa tieto dve spriaznené duše spojili do akéhosi súrodenecko-mileneckého puta, ktoré naberá až osudové rozmery. A v druhom slede je to aj film o úchyloch a o traumách, ktoré svojim konaním spôsobujú. Tomov príbeh má istú paralelu s príbehom Tarzana, keď sa kvôli láske snaží vymeniť divočinu za civilizáciu, lenže tá divočina v ňom samom je veľmi mocná. Film má ľahší erotický náboj, výborne pracuje s dramatickým napätím a silný je aj po hereckej stránke. Pôvabná Jenna Harrison (Jessica) tu pôsobí veľmi nádejne, ale ako tak pozerám, jej filmová kariéra išla potom do žumpy. Úplne iný prípad je ale výborný Ben Whishaw (Tom), ktorý sa výrazne presadil aj v ďalších filmoch. Za zmienku ešte stojí aj presvedčivý Adrian Rawlins (alias James Potter). Kamera je, ako sa na prelom tisícročí "patrí", ručná a roztrasená, ale v tomto prípade ma to rušilo iba v menšej miere (strata tak pol hviezdičky), keďže inak je obrazová stránka celkom pôsobivá. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama