Reklama

Reklama

Mladí muži za pultem

  • Česko Podvodníci z New Jersey (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nezávislá komedie zachycuje jeden den dvou pohodlných prodavačů z New Jersey. Dante zaskakuje v samoobsluze, zatímco jeho kamarád pracuje ve vedlejší videopůjčovně. Oba by radši dělali něco jiného, a svým zákazníkům to dávají pěkně sežrat. Jeden divoký den v životě dvou přepracovaných mužů za pultem, jejichž jazyk ostrý jako břitva a neobvyklé pracovní manýry dávají zcela nový význam pojmu zákaznický servis. Navzdory neustálému proudění nevyzpytatelných zákazníků si oba prodavači z New Jersey klidně stihnou zahrát hokej na střeše, navštívit pohřební síň a urovnat své nekonvenční milostné vztahy. Šéf není v dohledu, takže si buďte jistí, že když je obchod ponechán napospas těmhle dvěma, může se stát naprosto cokoli. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (474)

HAL 

všechny recenze uživatele

Jeden den v zaprděným obchůdku na předměstí, ve kterém pracují na první pohled snad ti největší looseři na světě, ve skutečnosti ale vlastně úplně normální pohodlně přežívající chlápci, trávící skoro celý den jen tlacháním o všem možném a buzerováním zákazníků - to nezní jako ten nejlepší nápad na film , co? Jenže postavy těch lidí jsou napsané tak dobře že si je okamžitě zamilujete a ono tlachání vás vždycky spolehlivě pošle k zemi. Některé dialogy z tohoto filmu by se daly tesat do kamene a pár jich právem zkultovnělo. Tohle je začátek spanilé jízdy režiséra, scénáristy a herce Kevina Smithe a je to rozjezd opravdu skvělý. Miliarda popkulturních odkazů, bránicitrhajících hlášek, debat o sexu a za tím vším skryté existenciální pravdy o životě - nejlepší film o naší generaci, která vyrostla na Star Wars a uvolňování konvencí, a teď ve dvaadvaceti začíná bilancovat nad tím co si s tím životem vlastně kurva počne. Užijte si ho. 9/10 ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Debut Kevina Smithe je opravdu k sežrání. Scénář jako vždy na jedničku se opět neobejde bez klasických narážek na Star Wars (to vážně miluju). Skvělé příhody a týpci co choděj do obchodu (asi bych se zbláznil). Dobrá hudba ("Chewbacca what a wookie") a hlavně super herecké výkony obvyklých Smithových herců (i když Affleck a Lee tu nejsou). No a samozřejmě Jay a Tichej Bob. ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele

Clerks mě nedonutili řvát smíchy, ale výbornou náladu mi drželi od začátku do konce. Vše postavené na dialozích a jednoduchosti (tím nemyslím scénáře, ten je naopak prošpikovaný vychytávkami skrz naskrz) a to já rád. Tady prostě těch pár lokací, pár postav a pár zvratů sedí. A klidně bych ještě na zvratech ubral a přidal další dialogy, protože poslouchat názory těhle "prodavačů" je velmi příjemnou čiností. Jako prvotina opravdu klobouk dolů a jsem moc zvědavý na další Smithovi kousky. Těším se na další zhlédnutí. --- Právě jste dočetli můj původní komentář. Dnes už jsou pro mě Clerks milovaným filmem bez chybičky. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Takový ten americký generační nezávislý film stojící na hodně svébytném pohledu na svět a hodně ulítlém humoru. Smithova černobílá komedie je spíše konverzační než situační a ještě výstižnější je označení přívlastkem verbální. Vlastně si tu pár chlápků vypráví historky (především ty politicky nekorektní a hodně hyperbolizované) a divák se (pokud je stejně nalazen) někdy i dost baví... Hodně neotřelý debut... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Do sexuální terminologie přibylo tentokráte slovíčko Sněhulák. Samozřejmě nebudu se tady rozepisovat co dané slovíčko vyjadřuje:) Jeff Anderson opět vládne filmu, alespoň z mého pohledu. Na postavu Randala se těším vždycky. Nezodpovědný Randal samozřejmě potřebuje svůj dokonalý opak a tím je dobrácký Dante. 80% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (43)

  • Slovo fuck a jeho odvozeniny zazní 91krát. (HellFire)
  • „Kuřákovy plíce“ jsou ve skutečnosti telecí játra vyválená v bahně a popálená cigaretami. (HellFire)
  • Jedna z prvních verzí scénáře končí tím, že je Dante postřelen, protože Kevin Smith nevěděl, jak by film mohl zakončit. Tato scéna dokonce byla natočena, ale z konečné verze se nakonec vystřihla. Je dostupná na DVD vydaném k 10. výročí. (hot_spot)

Související novinky

Reboot Jaye a mlčenlivého Boba je na cestě

Reboot Jaye a mlčenlivého Boba je na cestě

03.01.2019

Dlouho očekávaný reboot Jaye a mlčenlivého Boba se dal do pohybu. Oznámil to režisér Kevin Smith (Clerks 2: Muži za pultem, Hledám Amy). Smith, Jason Mewes a producentka Jordan Monsanto tak strávili… (více)

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

10.02.2017

Kevin Smith se před pár lety pustil do trojky Clerks a dvojky Flákačů, ani jedno z těchhle pokračování to ale nedotáhlo k natáčení. Clerks 3 se sesypaly po odchodu jednoho ze čtyř stěžejních herců a… (více)

Jste připraveni na mroží horor?

Jste připraveni na mroží horor?

18.07.2014

Kevin Smith, režisér osobitých komedií Clerks a Clerks 2: Muži za pultem, před pár lety razantně překopal svoji kariéru. Mimo chystaných Clerks 3 hodlá točit především zvrácené horory, přičemž v Red… (více)

Reklama

Reklama