Reklama

Reklama

Z for Zachariah

Trailer 1

Obsahy(1)

Príbeh je zasadený do sveta po nukleárnej vojne. Mladá Ann (Margot Robbie) má strach, že môže byť tou príslovečnou "poslednou ženou na Zemi". Táto obava sa však rozplynie, keď jedného dňa uvidí niečo neuveriteľné: ďalšiu ľudskú bytosť. Je to Loomis (Chiwetel Ejiofor), vedec, ktorý vplyvom radiácie a neúspešného hľadania iných ľudí takmer prišiel o rozum. Medzi týmto párom, aj vďaka okolnostiam, pomaly vzniká romantický vzťah. Keď však do ich údolia zavíta ďalší neznámy, Caleb (Chris Pine), ich krehké puto sa začína rúcať. (xzajox)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (117)

Davies182 

všechny recenze uživatele

A jako Adam. Protože dokud jsme sami, nemůžeme nikoho ranit. Zdá se, že lidé zůstanou sobeckými egoisty, i když skoro všechny jejich bližní zahubí globální katastrofa: to jsou mi panečku slušně optimistické vyhlídky! Láska a nenávist si nás spolehlivě najdou i na konci světa, na to vemte jed. K čemu je pak zbožnému člověku víra, pokud je extrémními okolnostmi donucen upřednostňovat a priori sebe samého? ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Postapo romantika, aneb postapokalyptický svět z pohledu mladé dívky? S postavou Margot Robbie jsem měl největší problémy, protože takováhle bohabojná naivka mi prostě k srdci přirůst nemůže; nicméně i pragmatický Ejioforův vědec by tušil, že mělo-li by přežit více generací, museli by se nějak křížit.. Největší devizou budiž kamera a až idylické záběry vylidněné krajiny. BTW, bylo zajímavé si na wiki přečíst, o čem vyprávěla knižní předloha - žádný milostný trojúhelník, pouze sžití a následné odcizení dívky a majetnického vědce. ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Nejprosluněnější postapokalyptické sci-fi plné romantických exteriérů a prosté jakýchkoli trikových kreací. Nezávislé komorní drama otáčející se okolo zvláštního citového trojúhelníku tří duší, nesoucích v sobě traumata věcí minulých a budujících základy života budoucího. Příběh se dotýká spousty lidských otázek, jako opětovně se probouzející a téměř pozapomenuté sexuality, otázek životních, duševních či náboženských priorit, vzájemné pomoci či naopak mezilidských konfliktů zasazených do atmosféry tíživé postapokalyptické situace, která je tvořena depresivními zážitky a duševními ranami filmové trojice podbarvenými pochmurnými smyčcovými tóny a zajímavými ,více či méně ofiltrovanými, záběry kameramanské jistoty Tima Orra. 70% ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Už dávno ma nejaký záver filmu tak nerozosmial. Existenčná nuda o stavaní vodnej elektrárne a rozhodovaní, či sa jej viac hodí do postapokalyptického sveta čierny alkoholický inžinier, alebo biely vymakaný playboy. Viac nič, každý tam iba premýšľa, ale žiadne zo svojich predstáv nepretaví aj do skutočnosti, takže iba na seba žiarlia a žiarlia a žiarlia a žiarlia..... [2/10] ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

S jako solidní postapokalyptický thriller, který nezklame hereckým obsazením ani prezentováním mezilidských vztahů, ale trošku pokulhává se svojí sci-fi premisou. Milostný trojúhelník tvořící srdce filmu je intenzivní a je zpracován dobře, ovšem pomineme-li příběhové zasazení filmu, jde pak o celkem běžnou romanťárnu, což je trestuhodné nevyužití potenciálu a uvítal bych, kdybychom se mohli více dozvědět o okolním světě a přičinách jeho současného stavu. Film by pak byl bohatším a kompletnějším zážitkem. Takhle jde jen o celkem dobrý romantický příběh v netradičním zasazení. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Původně si měla hlavní ženskou roli zahrát Amanda Seyfried, ale poté, co se natáčení zpozdilo, byla nucena odstoupit kvůli jiným závazkům. Nahradila ji Margot Robbie. (Spidey3)
  • Když John Loomis (Chiwetel Ejiofor) prochází knížky v knihovně, vezme do ruky jednu s názvem „A For Adam“, což v předloze odkazuje i k jejímu titulu, jelikož A je první písmeno a Z poslední a jako poslední ženu sebe vidí i Ann. (TaNya_)
  • Film se natáčel na Islandu, ve Švýcarku a na Novém Zélandu. (herr_carter)

Související novinky

Warneři zbožňují Margot Robbie

Warneři zbožňují Margot Robbie

24.01.2015

Takový vzestup tu nebyl snad od... Megan Fox v Transformers? Blonďatá kráska Margot Robbie nabrala díky Vlkovi z Wall Street armádu fanoušků a studio Warner Bros. to dobře ví. Přihrává jí proto samé… (více)

Reklama

Reklama