Reklama

Reklama

Mladý sokol Kai se přes zákazy svého otce vydá na dobrodružnou výpravu do bájného ptačího města Zambezia, aby se stal členem prestižní letky chránící město před útoky nepřátel. Jeho otec se ho snaží zadržet, ale je lapen podlým ještěrem, který kuje pikle na přepadení Zambezie. Kai a jeho spřízněná duše Zoe budou muset použít všechny své síly, aby před ním toto jedinečné místo zachránili. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (90)

jadran90 

všechny recenze uživatele

Legenda o sokolích strážcích v rytmu Ria. Tři hvězdy od dospělého člověka by byly s odřenými křídly, ne-li zlomenými. Na začátku jsem tomu celkem dával šance - tématická africká hudba, oslava krás přírody a příběh o sounáležitosti ras. Ale s humorem jsem se rychle rozloučil, jen se polidšťoval ptačí svět. Těch ptáků na mě bylo trochu moc. Známý příběh, nedotažená animace pozadí a rušivý český dabing. Bohužel, i dnešní fotbal byl zábavnější. A to hráli Italové. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Tady to moc nezafungovalo. Film měl krásnou grafiku a tisíckrát osvědčený a použitý příběh. No a tím jsem s plusy (?) asi skončil. Nebylo to vtipné, napínavé a hlavně ani v nejmenším originální. Musím se přiznat, že na film jsem se díval celé čtyři večery, protože jsem u něj třikrát usnul. Pokud by to byl první animák, který jsem v polední dekádě viděl, možná by si vysloužil i čtyři hvězdy. Bohužel není a tak s bídou dostane dvě. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Pre mňa príjemné prekvapenie. Nečekal som totiž od prvého 3D juhoafrického animáku nejako veľa. Grafika moderná, keď odmyslíme samotné zvieratá (s príliš veľkými očami), tak až výborná. Zvery pôsobili trochu nesympaticky, ale inak by som ju len tažko odlíšil od tej americkej. Navrch majú záporáci, ktorí budia rešpekt. No a príbeh...je čoraz ťažšie napísat originálny príbeh o zvieratách a ich ríši. Tu sa to autorom vcelku podarilo, príbeh má spád, logický dej, prosto nenudí. Akurát vtip, ktorý sa síce vyskytuje oproti hlavnej - dramatickej línii, dosť výrazne, je iba minimálne vtipný. Čo asi bude viacerým vadiť. Hodnotenie: 70% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Držte se ptáčata, před námi je silná turbulence...............Však mi do tý Zambezie doletíme.................... Příjemná hudba, krásná animace, dobrý zvuk a zajímavý příběh o lásce, přátelství a legraci. CITÁT - Tak jsme tady, vybalíme a hurá do baru................. Co dodat, Ačkoliv už jsem starší člověk bavil jsem se i u této pohádky. Tak se bavte také. CITÁT - Pusť mě, čápe jeden šílená................ ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Snaživo vytvorený vtáčí animák, ktorý však so súčasnou tvorbou len ťažko drží krok. Animácia i grafická stránka je pomerne slabá, čo by sa dalo vynahradiť originálnejším príbehom. To ale nie je tento prípad. Napriek tomu je Zambezia vtipná a v závere veľmi napínavá rozprávka s fakt skvelou hudbou (asi najlepšia zložka filmu), ktorú ocenia výhradne mladší diváci. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o jeden z prvních filmů pořízených v Africe, který byl natočen technologií stereo scopic 3D. (AngelusCZ)
  • První film Samuela L. Jacksona s ratingem "G". (Cheeker)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno