Reklama

Reklama

Mladý sokol Kai se přes zákazy svého otce vydá na dobrodružnou výpravu do bájného ptačího města Zambezia, aby se stal členem prestižní letky chránící město před útoky nepřátel. Jeho otec se ho snaží zadržet, ale je lapen podlým ještěrem, který kuje pikle na přepadení Zambezie. Kai a jeho spřízněná duše Zoe budou muset použít všechny své síly, aby před ním toto jedinečné místo zachránili. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (90)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Když vemu v potaz, že jde o africkou produkci, je výsledek uspokojující. V porovnání s americkou konkurencí už Zambezia poněkud kulhá. Libíl se mi dabing a hudba. Zklamala kvalita animací a až moc strohej příběh (na to, že ho psali čtyři lidi). Nicméně si dovedu představit, že příběh u skupiny nejmenších diváků nejspíš sklidí úspěch. A pohodová atmosféra se nedá filmu rozhodně upřít, žánrovej průměr. ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem očekával, že nic nového a světoborného to nebude, ale až tak:D Ano asi 4krát jsem se z plna hrdla zasmál, dál už nic. Naopak jsem se začínal nudit. Líbila se mi ale ta pestrobarevná grafika - to se musí nechat a občas i ta africká hudba, bohužel chybělo více vtipu.. Jinak pro děcka jako dělaný, na kino bych určitě nešel, ale doma by jim to šlo pustit :) 5/10 ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Rodinný animák se slušnými animacemi, ze kterého budou malé děti unešeny a dospělého, který nemá žádné extra očekávání, neurazí. Dobře namluveno, hudba ucházející, příběh jednoduchý přímočarý, jak už to u podobných animáků bývá. Připomíná Soví strážce a mně se líbil. # [viděno: monitor, 5.1, no sub] # příběh 6 | hudba 7 | humor 1 | akce 5 | napětí 2 | pustil bych si znovu 6 ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Snaživo vytvorený vtáčí animák, ktorý však so súčasnou tvorbou len ťažko drží krok. Animácia i grafická stránka je pomerne slabá, čo by sa dalo vynahradiť originálnejším príbehom. To ale nie je tento prípad. Napriek tomu je Zambezia vtipná a v závere veľmi napínavá rozprávka s fakt skvelou hudbou (asi najlepšia zložka filmu), ktorú ocenia výhradne mladší diváci. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Animované filmy pořád letí a letět budou. Děti prostě mají rády animáky a děti zde budou pořád. Kromě toho, že animované filmy letí, ve filmu "Zambezia" létá i většina hrdinů. To, co film "Rio" podal ve vtipnější a mnohem barevnější podobě, o to se o rok později pokusil i snímek "Zambezia", který má svůj původ na jihu světa, konkrétně v Jihoafrické republice. Bohužel je problém, že si film půjčuje ze všech možných jiných animáků a vytváří tak směsici, která se tváří jako originální, ale vlastně není. Vyprávění se věnuje hlavně jednomu mladému sokolovi, kterému se nelíbí, že by měl být na jednom místě, které je navíc pěkně nudné. Chce do světa, chce poznat, jak to chodí i jinde. Chtěl by se stát členem legendárního uskupení a pomáhat ostatním ptákům. I proto se dostane do Zambezie, nádherného ostrova, kterému však hrozí velké nebezpečí. První motiv je z "Madagaskaru" - snaha unést stereotypu. Druhý motiv je z "Hledá se Nemo" - snaha zachránit syna, která se tu mění na záchranu otce. Další motiv je z filmů jako "Mravenec Z" nebo "Příběh žraloka" - zachránit někoho, většinou více postav, před nějakou velkou hrozbou. Ptačí koncept je pak ze jmenovaného snímku "Rio". "Zambezia" je tak v konečném důsledku nepříliš originálním filmem, který má místy celkem dobré vtipy, ale jeho schematičnost ho sráží do kolen. Je to škoda, protože člověk má pocit, že vidí mnohokrát viděné. Nedá se nic dělat. U animovaného filmu platí, že co jednou fungovalo, bude trochu pozměněné fungovat i jinak. Je to jako s hororem a vlastně i dalšími žánry. Právě na animácích je to ale velmi poznat, protože jich zase není tak velké množství, alespoň těch, co jdou do kin, takže srovnání je jednodušší. Jednou letí ryby, natáčí se filmy s rybami. Pak zase letí ptáci, někdo se na tom zkusí přiživit. Jsem rád, že se do animovaného světa pouštějí i jiné země, než pouze Spojené státy americké, ale kvalita je mnohdy tak bídná, že je to hrozné. V tomhle případě rozhodně neklesáme až na dno, ale na animaci je poznat, že to prostě není ono. Přesto to zkoušejte dál Neameričané. Ono to snad jednou vyjde. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/12/wtc-yes-man-mary-max-zambezia-cerna.html ()

Galerie (89)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o jeden z prvních filmů pořízených v Africe, který byl natočen technologií stereo scopic 3D. (AngelusCZ)
  • První film Samuela L. Jacksona s ratingem "G". (Cheeker)

Reklama

Reklama