Reklama

Reklama

Lukostřelci

  • Jižní Korea Choejongbyeongki hwal (více)
Trailer

Zrodila se legenda. Akční historický velkofilm s propracovanými bojovými scénami. Za válečných let druhé invaze Mandžuů do Koreje roku 1636 se Nam-Yi a jeho malá sestra Ja-In stanou svědky popravy svého otce a sami jen náhodou uniknou smrti. Když oba vyrostou, z Nam-Yi je skvělý lukostřelec a Ja-In se chystá na svatbu. Uprostřed obřadu je ale napadne horda nájezdníků a Ja-In je unesena přímo ze své svatby. Mandžuové ji prodají knížeti Dorgonovi, v jehož službách je jeden z nejlepších střelců, velitel a elitní bojovník Jyu Shin-Ta. S ním a jeho vojskem se bude muset Nam-Yi utkat, bude-li chtít sestru zachránit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

ywo666 

všechny recenze uživatele

Prvá polka ma vôbec nebavila. Niektoré postavy sú dosť otravné. Invázia na mesto je slabá. Ale Nájazdnícu sú zas celkom drsný. Vytrhnúť dieťa žene a hodiť ho do studne. Drsné (pripomenulo mi to Tróju). Od kedy Nam-Yi začné ostreľovať armádu film sa výrazne zlepšuje. A duel v lese ktorý zvedie so skupinou Číňanov je fakt bomba. Aj keď na Legolasa sa to ešte nechytá, ale zábava ukrutná. Regulérne lukostrelecké prestrelky. Škoda prvej časti. 70%. slabšie 4*. ()

liskam odpad!

všechny recenze uživatele

Když už jdu koukat na Akční/Historický film z 17tého století, který udělali Korejci a navíc se jmenuje "Lukostřelci", počítám s tím, že uvidím Akční/Historický film ze 17tého století, kde půjde hlavně o lukostřelbu. Navíc "Tradiční!" Korejskou lukostřelbu v celé své kráse. Místo toho se mi ti vocasové snaží prodat připitomělou pohádku, kde ani jeden z účinkujících pořádně neví co to tradiční Korejská lukostřelba vlastně je, už jen úchop luku a tětivy před nátahem je takové prznění tohoto umění, že se mi chce blejt! Vydržel jsem se koukat do místa kde ten "již odrostlej" hošíček trénuje v lese, přičemž si vítr tajemnokouzelně pohrává s jeho vatřičkou a přitom ho příjde navštívit jeho mladší sestřička. Když jsem v téhle scéně vyděl, jak při plném nátahu (přičemž síla korejských luků se pohybuje od 50lbs. a více) zkroutí zápěstím tětivu a pak vypustí šíp, chtělo se mi smát a zároveň plakat. Najednou jsem měl jen dvě možnosti.. Buď rozbít monitor mého compu, a nebo okamžitě film vypnout, hodit ho do koše a koš okamžitě vysypat. Teď se uklidňuji psaním tohoto komentáře a pomyšlením, že jen co ho dopíši dám téhle lemplovské sračce OBROVSKEJ ODPAD.! ()

Reklama

ondrula 

všechny recenze uživatele

Korejci točit filmy uměj, o tom asi už nikdo nepochybuje. A tady máme další vydařený "historický" kousek. Řemeslně je film udělán velmi zručně, akorát že se tvůrci nevyhli všem možným filmovým klišé - pomsta, odloučení, nešťastná láska, překonávání sebe sama apod. Taky jsou tam vyložené nesmysly (střelec například přestřelí šípem jinému střelci napjatou tětivu)... ale co už. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dobré, ale na Legolasa to nemá. Nie som fanúšik šikmích očí, ale keď za tou veľkou mlákou točia len samé komiksy, musel som zasurfovať sem. A celkom sa oplatilo. Podarila sa výprava, či dobová atmosféra a na oko to vyzerá fajn. Síce je to podla mňa zbytočne dlhé, ale inak si vás Lukostrelci dokážu získať. Akcia tu ma hlavné slovo a je rozhodne na čo pozerať a čo strieľať. 80% - 4* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

John Rambo, tentokráte v Koreji 17.století. Motiv záchrany a pomsty tvoří jen rámec. V zásadě se jedná o adrenalinovou naháněčku, kdy tlupa elitních mandžuských bojovníků stíhá po lesích a skalách korejského lučištníka. A nemyslím si, že budu moc spoilerovat když napíšu, že ten je jednoho po druhém posílá na pravdu Boží, až proti němu zbude jen hlavní záporák, který ovšem zase není takovým padouchem, jakého jsem očekával. Možná trošku víc klišovité, ale má to zběsilé tempo, spoustu šípů, sympatické herce, kteří se nepletou a navíc je tu velikánskej tygr. A já mám tygry rád. 85% ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama