Reklama

Reklama

Závod s časem

Trailer

Příběh otce, který se snaží vyrovnat s těžkou situací a udržet svou dceru naživu během ničivého hurikánu Katrina. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Měl to být šťastný den, na který vždy rodiče čekají - narození potomka. Ale u Nolana se to všechno zvrtlo, jeho žena při komplikovaném porodu umírá, ale naštěstí dítě, malá holčička přežila - jen musí ještě alespoň dva dny strávit v inkubátoru. To by bylo vcelku standardní řešení, nebýt toho, že nad New Orleansem se právě přehnal hurikán Katrina, a většina nemocnice je evakuovaná a bez energie. Jen starý inkubátor má ještě baterie, které je ale nutné co tři minuty dobít ručním pohonem. A tak má Nolan na následující dny o zábavu vystaráno - nabít baterii, a ve zbytku času se pokusit najít pomoc, jídlo nebo si alespoň trochu odpočinout ... Trochu mne děsí, že jsem před nedávnem zkoukl film o Nelsonovi Mandelovi, a zhruba po týdnu N.Mandela zemřel. Před čtrnácti dny jsem viděl tento film, a hlavní představitel, Paul Walker, už také není mezi námi - co bude příště? Nicméně - na rozdíl od většiny hodnotících - se mi tento film hodně líbil, a nejen díky tomu, že Paul Walker je (byl) můj oblíbený herec - a v tomto filmu jsem mu věřil naprosto vše do poslední emoce - onu bezmoc, přerod z "nenávisti k dítěti, protože mu vzalo ženu" až "nekonečné lásce", i to, že - pokud by film pokračoval dál, tak byl byl Nolan dokonalým otcem. Vždyť jaké může být větší pouto, než nasadit život i veškeré síly pro život svého dítěte? A k tomu všemu ještě ten pocit, že toto je opravdu poslední film Paula Walkera .. .Rest in peace Paul... ()

predators 

všechny recenze uživatele

Paul Walker je velký sympaťák a stříhá si jeden snímek za druhým. Bohužel, né vždy se jedná o filmy, které stojí za to vidět. V tomto případě je to celkem jedno, protože o nic výjimečného nepřijdete, ani si neodnesete jedinečný zážitek. Myslím, že z napětí a atmosféry šlo vytřískat mnohem víc, kdyby se kormidla ujal zkušenější námořník! Dojem tak trochu zlepšuje Genesis Rodriguez, na kterou je radost pohledět! ;-) 45% ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Smrtí ženy při porodu zdrcený Paul zůstává sám v evakuované nemocnici, kde sedí u inkubátoru novorozeněte, vzpomíná na šťastný vztah a točí klikou generátoru, aby co pár minut dobil vadnou baterii. Vypadl totiž proud při řádění hurikánu Katrina (o němž se divák dozvídá z prostřihů televizních zpráv, komorní snímek se z budovy nepodívá, maximálně do zaplaveného suterénu a jednou na střechu). A je to docela nuda, jak čeká na záchranu a krizových situací řeší poskromnu (až ke konci závažnějších, výměnu plínky bych nepočítal). ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Pří zhlédnutí tohoto filmu mě až mrazilo jak jsem pozoroval Paula Walkera bojujícího o život své zrovna narozené holčičky a přitom sám v reálném světě o několik měsíců později o život sám přišel...Co se týče filmů samotného tak je to komorní drama o otci a v jedné osobě i manželovi,který přijde o ženu při porodu jejich dcerky se kterou aby toho nebylo málo uvízne v nemocnici ,protože musí být napojena na dýchací přístroj a ke všemu je tu hurikán s označení Katrina,který tehdy v New Orleans nadělal spousty paseky.Nolan se vypořádává s tím,že přišel o manželku a musí zachránit dcerce život,protože všechen personál byl evakuován a dýchací přístroj po výpadku generátoru toho moc nevydrží.Nolan je ochotný pro záchranu udělat cokoliv.Jelikož sám mam dvě děti tak mi film měl co říct plus stále na mě působí divně,že Paul už nežije.Za mě tedy celkově 75% a čtyři hvězdy. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Říkám si, jakých čísel by tenhle film dosáhnul, kdyby se Walker neodporučel na pravdu Boží. proč? No protože je víceméně jenom o tom, že hlavní hrdina točí klikou agregátu a pumpuje šťávu do inkubátoru, kde leží jeho novorozeně. Manželka pochopitelně zaklepala bačkorama při porodu hned na začátku, takže novopečený vdovec může během krouživých pohybů vzpomínat, jaké to s ní bylo krásné. A dojde i na halucinace. Strašně laciný. 15% ()

Galerie (65)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v meste New Orleans, v štáte Louisiana. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno