Reklama

Reklama

Závod s časem

Trailer

Příběh otce, který se snaží vyrovnat s těžkou situací a udržet svou dceru naživu během ničivého hurikánu Katrina. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Říkám si, jakých čísel by tenhle film dosáhnul, kdyby se Walker neodporučel na pravdu Boží. proč? No protože je víceméně jenom o tom, že hlavní hrdina točí klikou agregátu a pumpuje šťávu do inkubátoru, kde leží jeho novorozeně. Manželka pochopitelně zaklepala bačkorama při porodu hned na začátku, takže novopečený vdovec může během krouživých pohybů vzpomínat, jaké to s ní bylo krásné. A dojde i na halucinace. Strašně laciný. 15% ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Možná to bylo trochu rozvleklé, ale těžko z tématu, kdy otec s novorozencem v i nkubátoru zůstanou sami v opuštěné budově nemocnice při hurikánu Katrin, těžko udělat akčňák. A já určitě tohohle , dnes už bohužel, kdysi nádherného chlapa, nezatratím. Jeho smutek, zoufalství, snaha , to všechno pro zachránění dcerušky, za pomoci nalezeného ovčáka, to jsem mu věřila. I tu drtivou únavu a štěstí na konci. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Paul Walker One-Man Show! ... ehm, no skôr „boredom“ ako „show“. V hlavných úlohách totiž popri Walkerovi ešte plastový novorodenec, nefunkčná batéria, kalná voda a pes. Všetko zasadené do troch miestností nemocnice. Nedôveryhodný námet takmer-podľa-skutočnej-udalosti počas hurikánu Katrina v New Jersey je absolútne zbytočný a vo výsledku nemá čerpanie z reálnej katastrofy žiadne opodstatnenie. Celý námet s opusteným novorodencom a otcom, ktorý sa neustále snaží dobíjať baterku inkubačného prístroja a vyhľadať pomoc je nelogický nakoľko sústavne porušuje časovú osu filmu – batéria vydrží bez dobitia tri minúty, neskôr len dve a postupne sa znižuje, avšak otec nemá problém kdekoľvek odbehnúť, zotrvať tam plné dve/tri minúty, ale cestá späť sa akoby zámerne vynecháva a ako náhle opustí napríklad nájdenú vysielačku v aute, tak je zrazu naspäť pri batérii. Celé dianie sa navyše opiera o tie najbanálnejšie situácie ako napr. odpoveď z druhej strany vysielačky sa ozve práve vtedy keď už je postava na odchode a nemá šancu to počuť. Hlúpy námet bez momentu prekvapenia, bez jediného nápadu, ktorý neponúkne vôbec nič. S tým súvisí aj uťahané tempo, kde je problém film dopozerať aj pri skromnej hodinke a pol, keďže sa v ňom dohromady nič neudeje. A už vôbec tomu nedopomáha Paul Walker. Síce môže byť ten správny sympaťák do partie Rýchlo a Zbesilo (prípadne podobných akčných snímkov), avšak dramatické úlohy mu vyslovene nesedia, nakoľko zvláda tak maximálne dva výrazy tváre. Úplne tým zaniká emotívna línia o otcovi, ktorý chce zachrániť dieťa. Preto viac ako tá 1* rozhodne nie. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Živě si vybavuju, jak děda vždycky za studena urputně zkoušel natočit traktor klikou.. ehm.. pardon, to jsem někde jinde. I když tady se také hodně točí klikou. Prostě adrenalin jak vyšitý. Ze schodů a zase nahoru, na hodiny kašleme. Jednou dvě minuty trvají reálně, jindy se roztáhnou do překvapivých rozměrů. Asi chápete, že tohle byl prostě krok stranou. Dramatický i dialogový. Ani s čerstvým rodičem to nic neudělá. Paul Walker, nechť odpočívá v benzinovém ráji, hraje vyčerpaného otce, se kterým se horko těžko ztotožníme, bojuje s baterií, rabujícími vetřelci i s tím, co nejtrapnějšího ze vzpomínek řekne své několik hodin narozené dceři. Závěr už je vyvrcholením předešlého zoufalství, námět přitom není úplně špatný, ovšem leccos tomu scházelo. Joel Schumacher před lety Colina Farrella také zavřel do obyčejné Telefonní budky, a jaká to byla panečku podívaná!! Jenže tady kopeme úplně jinou ligu.. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

I vzhledem k tomu, že Paul byl sympatický herec, kterého potkal nedávno tak smutný konec, tak s lítostí nemohu konstatovat nic jiného, než že jsem dost zklamaná. Chyběla tomu nejen ta správná atmosféra a na tom se dalo určitě trochu víc zapracovat, ale já jsem stejně Hours ani trochu nevěřila a to je možná ještě horší. Škoda, víc než dvojku nedám a to jsem ještě hodně shovívavá. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v meste New Orleans, v štáte Louisiana. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama