Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po tragických prožitcích v minulosti se nejlepší kamarádky Jenna a Renee vypraví do chatky u jezera, aby se pobavily a odpočinuly si. Spolu s nimi jedou Michael a Ian. Slibně vypadající víkend se však změní v noční můru, neboť jsou uzamčeni v horké sauně. (LIVINGDEAD)

Recenze (35)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tak zaprvý: zůstat zavřenej v sauně se dvěma kočkama v bikinách není horor, ale sen. Zadruhý: ačkoli by se mohlo zdát, že čučet na lidi zamčený v sauně musí bejt buď vrcholnej erotickej zážitek anebo horor, zůstalo to někde s gatěma na půl žerdi. Zatřetí: ať už se to logice s napětím líbí nebo ne, do filmu patřej a basta. A konečně začtvrtý: když se na začátku filmu píše "založeno na skutečných událostech" a na konci potom "všechny postavy a události jsou fiktivní", mám dát o hvězdičku míň nebo víc? (Challenge Tour 2015, film č.4) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Teplota v sauně závratně stoupá. Tři mladí lidé uvěznění neštastnou náhodou v bitelně stavěném zařízení si ozdravnou kůru takhle rozhodně nepředstavovali. Místo toho bojují o holé životy na venkově kam zavítali za svým strýcem v domnění, že se pobaví. Pobavili se tak, že už si saunu nikdy v životě nedají. A rozhodně se při sledování tohoto filmu natočeného podle skutečných událostí nedoporučuje pít horký gruzínský čaj. Horko totiž bude i tak a teplota se vyšplhá až na 120°C! Čekal jsem od toho víc. Navzdory zapálené, ale spíše na vizuál orientované režii dvou debutujících tvůrců z gruzínské produkce se vesměs jednalo o thriller s nepříliš provařenou zápletkou, ale ze které se vytěžilo méně, než daný potenciál představoval. Nicméně jako protipol thrilleru Frozen to funguje obstojně. Tam představitelé mrzli a tady je jim velké horko. Klady: poměrně neotřelý námět vycházející ze skutečných událostí, Christina Ulloa v bikinách, solidní a neobroušený režijní styl, kamera navozující klaustrofobický pocit, tajemné prostředí chatky u jezera, druhá polovina filmu se tlačí do navození bezvýchodné psycho nálady. Zápory: z uzavřeného prostředí se dalo vytěžit mnohem víc, pomalý rozjezd, žádný vyloženě vrcholný moment, slabé vygradování příběhu, stagnující napětí, "suché" až téměř průměrné vyznění filmu. Mé hodnocení: 60% ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

(18.12. 2012) No podle toho, co se dalo od toho očekávat, to dopadlo asi tak, jak nejlíp mohlo. Celkem to ani nenudí, konec podle očekávání. Taková upocená, průměrná jednohubka. 50% (Edit 28.12. 2020 - Viděno opět po 8 letech, zda přidat do svého profilu, ve výsledku se ale o Horor moc nejedná, takže ne, Full HD) ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Tu teda nie je veľmi o čom. Bitches / Body boys / Party / Food / Funny / Cabin...& sauna. To posledné Ma dotiahlo k tomuto hodnoteniu, lebo viem, že SAUNA je fayn. V takomto podaní a poradí po všetkých možných aj nemožných priestoroch ( pivniva / chladnička / spálňa / kuchyňa / podkrovie / garáž / babyroom /...to nevezmem. Bez obáv - najbližšie nás očakáva nasekaná, pripitá 9členná partia prehulených blbečkov rôzneho pohlavia a to priamo na Verejných toaletách, v jednej kabínke, kde sa to hemží Found f*uck Tapes, len taký rachot. Pre ženy vybruškovaný molodec / pre molodca silne napučaná buchta. Ak niekto nevidí ten zámer vyblýskať " nasaunovanou" formou teen divácky potenciál, tak si to claustroužije. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Priemerný, zručne natočený thriller so sympatickou hereckou zostavou. Mám rád survival filmy, ale musia mať dobre vybudovanú atmosféru (ako napr. vo Frozen, 2010) a to tu nevyšlo celkom podľa mojich predstáv, chýbala tomu väčšia dramatická iskra a napätie. Tiež na psychológii postáv sa mohlo zapracovať, pretože toto sú presne tie prípady, ktoré sú na to ako stvorené (na prvý pohľad bezvýchodisková situácia zaváňajúca smrťou, v tomto prípade uškvarením). Vlastne sa to aj očakáva, pokiaľ má mať film hlbší význam. Koniec síce niečo podobné ponúka, ale iba light verziu. Na druhú stranu snímok aspoň nenudil, stále bolo na čo pozerať, aj keď občas vytáčali niekedy až príliš okaté "náhodičky". 60/100 ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo ve městě Tbilisi. (Terva)
  • Scout Taylor-Compton a Tyler Mane se již setkali na plátně filmů Halloween (2007) a Halloween 2 (2009), kde ztvárnili role sourozenců Laurie Strode a Michaela Myerse. (korbitch22)

Reklama

Reklama