Reklama

Reklama

Spring Breakers

  • USA Spring Breakers (více)
Trailer 1

Čtyři sexy středoškolačky se rozhodnou vyloupit fast food, aby měly peníze na krátkou jarní dovolenou. Jenže to je jenom začátek… Při oslavách v motelovém pokoji se zábava zvrhne a překročí zákonnou hranici. Dívky jsou zatčené a stanou před soudem… pouze v bikinách se ocitnou v soudní síni, kde za ně překvapivě zaplatí kauci nechvalně proslulý místní gangster Alien (James Franco). Alien vezme dívky pod svá křídla a začíná ta nejdivočejší jarní jízda, co pamatují. Na oko drsný Alien má i citlivou stránku, a tak si ho mladé školačky zamilují a vydávají se společně na prázdniny, o kterých se žádné z nich ani nezdálo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (578)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Umělecké ztvárnění výletu několika dívek na Floridu nebo zvhrlá sonda do světa chlastu, drog a zbraní? Korine chce točit art, ale prázdnota vyplněná opakováním scén, slov, ba celých vět, zvláštním nasvícením a filtry, není (teda alespoň myslím) uměním. Prázdné tlachání o přátelství, podepřené emocionální nerovnováhou a ujetým koncem, který přináší mladistvé generaci poselství hodné pořádného průplesku. Obrovským kladem je Alien Jamese Franca, který přehrává seč může a karikaturu bílého černošského gangsta/rapera si do poslední kapky vychutnává. Geniální manipulátor, nebo zhulený magor? Chtěl bych vidět prequel jeho vzestupu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hodně mě to připomínalo atmosférou Drive. Nicméně, jedná se o typ flmu, který buď dokážete milovat jako neskutečně hluboký nebo se jen koukáte na sérii scének ve kterých účinkují sličné dívky, hraje zajímavá hudba a kameraman je borec s velkým B. Tohle nemusím vidět znovu. 40% PS: Franco zase tak extra dobrej nebyl. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Dlouhá reklama na léto (vzdor "jarního" názvu) v kvalitním klipovém provedení s kriminální zápletkou. A rozhodně má film daleko do pubescentní komedie, za kterou je mylně považován. Sluncem zalité pláže, bikiny, pěkné holčiny, alkohol, drogy a maximální odvaz. Co víc dodat k filmu, který se místy opájí sám sebou a roztahuje se do celovečerní stopáže s nepříliš úderně propracovanou zápletkou, a nemá de facto pořádný začátek ani konec. Jenže je na něm cosi zvláštního, co nutí diváka střídat nálady za sebou, alespoň u mě to tak fungovalo. Čtyři kamarádky jsou otrávené svým životem a přepadnou fast food, aby pak za uloupené peníze přijely na jarní prázdniny do St.Pete, kde jsou posléze dopadeny, ale je za ně zaplacena kauce místním bohatým gangsterem - machem, říkajícím si Alien, který si je vezme pod svá ochranná křídla. Záhy i on se však stane nepohodlným pro svoji pouliční gangsta konkurenci. Postava hlavní hvězdy filmu Jamese Franca je na první pohled možná až stylizovaná, ale nenechte se mýlit. To právě platí o celém filmu, který vás může znechutit, ale také bavit, až se přistihnete, že paříte s filmem a ve scénách na plážích hledáte krém na opalování, který James Franco asi spolkl jakožto "smažič" a "pařič" v jedné osobě, který by do sebe naládoval v podstatě cokoliv. A hlavní představitelky byly pěkné, není pravda, že by nebyly, a dokonce se i některé překvapivě prezentují topless. Není to jen film pro úzce vyprofilovanou kategorii diváků, za který jsem ho před zhlédnutím považoval. Nejblíže má k thrilleru, ale občas si nedá pozor a přece jen sklouzne k trochu naivně pubescentnímu stylu, před kterým, i přes snahu být vyzrálý, přece jen neunikl. Mně se film ve větší míře líbil, byl zvláštní, originální, překvapivý a je zde zbytečně strhaný. A to už mě tak nepřekvapuje. 70% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vlastně se ani nedivím tomu rozporuplnému hodnocení. Po první minutě jsem si řkal ááááá kozy, bikiny, no sem s tím, ať maj moje oči taky nějakou tu radost ze života, po devatý minutě jsem si říkal, no tak to asi vypnu, po třicatý minutě jsem si říkal, aha to není špatný, abych si na konci filmu řek, tak tohle byl pětihvězdičkovej nářez. Přestože já a MTV generace jdem každý po naprosto odlišný cestě, tak tohle mě sežralo. Film ukazuje kam až vede lidská prázdnota. Sice to ukazuje zvláštním až hypnotyzujícím (kombinace hudby s obrazem ), ale ukazuje to s takovou vytrvalostí, že jsem tomuhle filmovýmu hypnotičnu propad. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nič proti tomu žánru nemám, veď na tie dievčence sa pekne pozerá, ale doprdele kde je nejaký príbeh ? Okrem toho, že sú to Spring Breakers ? Nebavili ma postavy a ani ich ďalšie prasačiny, ktoré zaberajú asi pol hodinu, kde je všetko super spomalené, aby ste si za doprovodu Skrillexa a Cliffa Martineza vychutnali každú jednu bradavku, či neónové svetielká. Jedná scéna sa mi ale ľúbila a to bola ta s Britny Spírs. Inak nuda a lepšie by bolo keby sa spravilo len 5 minútové video, ktoré by bolo asi aj tak dlhé, pretože toľko zaujímavých veci sa vo filme ani nestalo. 40% - 2* ()

Galerie (102)

Zajímavosti (22)

  • Vanessa Hudgens (Candy) má na natáčanie veľmi zlé spomienky. Prezradila, že nakrúcanie scény, kde musela predstierať sex s Jamesom Francom (Alien), bolo pre ňu nesmierne stresujúce a už nikdy nechce nakrúcať erotické scény. (Sufferer)

Reklama

Reklama