Reklama

Reklama

Podvodník

(festivalový název)
  • Velká Británie The Imposter
Trailer

Dokument se soustředí na mladého Francouze, který přesvědčí truchlící rodinu z Texasu, že je jejich šestnáctiletý syn, který zmizel před 3 lety. (cezero)

Videa (2)

Trailer

Recenze (86)

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to slibně,ale tak nějak jsem od toho očekávala víc a v hlavě mi to udělalo v hlavě guláš. Že by se člověk po třech letech tolik změnil, co ten jazyk? Rodina ho prostě přijala zpátky i s jinou barvou očí? Proč? Co za tím bylo. Těžko říct jak se člověk v podobné situaci zachová,jak by se to vyvíjelo dál,nakonec i samotný Fréderik Bourdin měl ye své nové rodiny prapodivný pocit. Zajímavý dokument s koncem v který jsem nedoufala. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní dokument, u kterého jsem několikrát kroutil hlavou, a říkal jsem si, to jsou fakt všichni slepí?!! Ale popořadě. V roce 1994 se z rodiny Barclayů v San Antoniu v Texasu ztratil jejich 13letý modrooký, blonďatý syn Nicholas... o tři roky později jim španělská policie přes úřady sděluje, že se u nich našel někdo, kdo o sobě tvrdí, že je právě Nicholas Barcley. Tato postava je zároveň i vypravěčem celého dokumentu, tudíž na ní od začátku koukáte a vidíte, že je to mladý muž, snad kolem třicítky, tmavovlasý, s tmavým strništěm na tváři, hnědooký a s francouzským přízvukem... Jestli-že jsem čekal rychlý konec příběhu tím, že americká rodina na sto metrů pozná, že se nejedná o jejich pohřešovaného syna, mýlil jsem se. Všichni unisono tvrdili "ano,toto je náš Nicholas"! Dále se dokument začíná měnit v hru chameleónů...kdo vlastně více lže, Nicholas nebo všichni členové rodiny, která má zřejmě postranní úmysly a něco děsivého skrývá... Rozuzlení je tak nečekané, že tomuto celkem běžnému dokumentu přidává dosti procent navíc...takže nakonec slabší čtyři hvězdičky. ()

Reklama

Avathar 

všechny recenze uživatele

What the actual fuck?! Najlepšie je do tohto dokumentu ísť bez akýchkoľvek informácií. Verte mi, budete len nemo čumieť. Ale nie je to len o obsahu, ale aj o majstrovskej réžii, ktorá rozumne dávkuje informácie, mätie vám hlavu, pohráva sa s vami, umne uzlí napätie, takže vaše emócie sú ako na hojdačke. Dávno ma žiadny dokument alebo vôbec film takto neprikoval k sedačke. Pecka. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Eastwoodova Výmena je šuvix. Tam si Angelina aspoň poznala vlastného syna, ale to čo vyviedol Bourdin, to nemá obdoby, to proste jednému hlava nebere. Neviem, čo je pozoruhodnejšie, či jeho vychcanosť, alebo nevšímavosť americkej rodiny (a že indícii tam bolo)....a ako bonus ešte šialenejší twist na záver, aj keď už trochu zaváňajúci špekuláciami.. Príbeh, ktorý proste nejde vypnúť, pretože všetci sa vyjadrujú ku všetkému pekne chronologicky a bez najmenších spojlerov, takže divák, ktorý pred zapnutím neprevetral google, nemá do posledných minút najmenšieho tucha ako tento Bourdinov výlet dopadol. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Kvalitní dokument, který trpí pouze tím, že hlavní protagonista je evidentní milovník sebe sama, hlavní roli v dokumentu pojal jako progadaci vlastní dokonalosti a tak je nutno jeho výpovědi a popisování situací brát s dost velkou rezervou. Téma ovšem dokonalé a škoda, že dokument končí tak, že nabízí více otázek než po půlhodině jeho sledování. 80% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • Režisér Bart Layton objevil zmínku o Bourdinovi ve španělských novinách, později si ke kauze dohledal další informace a téměř okamžitě navázal s Bourdinem kontakt. V Londýně s ním pak natočil jediný rozhovor, který je použit ve filmu. (Brousitch)
  • Někteří producenti již měli o Bourdinovy kauzy zájem, ale než vždy došlo k uzavření dohod, a to protože se jim Francouz vždy ztratil. (Brousitch)

Reklama

Reklama