Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Zrození

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Meidži kenkaku romantan (více)
všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Po skončení bošinské války se někdejší zabiják Kenšin Himura vydává na pouť Japonskem vyzbrojený mečem s obrácenou čepelí, aby se bez vraždění zastával potřebných. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (120)

Seti 

všechny recenze uživatele

Původní anime jsem neviděl, ale námět byl přesně podle mého gusta. Excelentní legendární šermíř se snaží vykoupit ze své temné minulosti a zapomenout na potoky krve, jež jí provázely. Co se zpracování týče, tak akce a šermířské souboje jsou vážně prvotřídní, ovšem příběhová vata okolo se především ve druhé půli začíná až nepříjemně táhnout a dokážu si představit, že by před závěrenou ztečí padouchova doupěte zaúřadovaly střihačovy nůžky. Z celkového pohledu tak trochu pokulhává délka filmu v porovnání s jeho obsahem. I přes tyto drobné výtky se Kenshin Japoncům povedl a další podobnou záležitost budu s chutí vyhlížet. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený samurajský fantasy filmek, ve kterém jsou skvělé souboje, kdy dva bojovníci čelí desítkám protivníkům. Choreograficky je to parádní. Příběh o samurajovi, který se zapřísáhne po velké bitvě, že už nikoho nezajije, je pěkný. Postavy jak kladné, tak i záporné se mi líbili. Jediný, co bych filmu vytknul byla hudební stránka. Radši bych slyšel něco víc klasickýho a melodičtějšího, než ve filmu je. Předlohu filmu jsem sice neviděl, ale filmek se mi líbil hodně. Za mě 80% :) ()

Reklama

Merkin 

všechny recenze uživatele

Snímků o udatném muži s obráceným ostřím vzniklo v průběhu let několik a každý má něco do sebe. Nehledě na neuvěřitelný atletický výkon hlavních protagonistů hrají roli nádherné exteriéry, vychytané kostýmy a půvabně zachycené vztahy mezi jednotlivými postavami, zejména pak mezi Kenšinem a jeho vyvolenou. A kdo má rád akční nářez a trochu té extravagance, ten bude chrochtat blahem. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Moderná verzia samurajských príbehov zasadená do doby Meidži pojednáva o tulákovi Kenšinovi, kedysi slávnom zabijákovi, teraz pútnikovi snažiacom očistiť svoje dávne skutky tým, že bude ľuďom pomáhať. V zásade jednoduchá prízma kedy cesta o pomste je dláždená dobrými úmyslami hlavného hrdinu je podaná epicky a využíva prostredie historického obdobia pomerne dosť a s gráciou. Príbeh nie je podaný pomalým štýlom ako je u samurajských príbehoch jedným zo základných pilierov. Čo ale nie je na škodu. Je to nový príbeh, pre novú generáciu divákov. Ale možno práve preto tomu chýba vyspelosť žánru Džidaigeki. Myšlienky a motivácie celkom pokulhávajú . pretože nie sú uzatvorené. Vzhľadom na to, že existujú ešte 2 pokračovania môže sa celý stav a pocit z filmu zmeniť. Takto je to dobrá jednohubka na jedno pozretie, ktorá ale nechytí za srdce. Nahodnocujem za súboje a za Jú Aoi. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Sympatický hlavný hrdina s jasným posolstvom, pekné zábery, ani príbeh by nemusel byť zlý, keby okolo neho nebolo veľké množstvo zbytočných dialógov, vaty a podivností, ktoré asi vyplývajú z anime predlohy, no v hranom filme nudili a nepôsobili veľmi premyslene. Výnimočne by filmu trochu viacej "Ameriky" neuškodilo podľa mňa. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Scéna počas bitky v kuchyni, kde Sanosuke Sagara (Munetaka Aoki) podáva víno, je výsledok improvizácie. (ywo666)
  • Herci pri bojových scénach nepoužívali kaskadérov ani CGI. Preto museli podstúpiť tvrdú prípravu pred filmom a natáčanie súbojov zabralo veľa času. (ywo666)
  • Bitka v kuchyni sa natáčala 24 hodín v kuse. Herec Munetaka Aoki (Sanosuke Sagara) priznal, že to bolo extrémne náročné. (ywo666)

Reklama

Reklama