Reklama

Reklama

Frankensteinova armáda

(festivalový název)
  • Nizozemsko Frankenstein's Army
Trailer

Obsahy(1)

Ruští vojáci objeví tajnou nacistickou laboratoř, kde doktor Viktor experimentoval s výrobou supervojáků - Frankensteinů. Poslední Hitlerův zoufalý trik, jak uniknout porážce. (Tasartir)

Videa (1)

Trailer

Recenze (189)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Jako počítačová hra ve stylu Bioshocku by to bylo super, ale jako film už poněkud vyčpívajícího "found footage" žánru je to po první dvě třetiny trochu nuda, než se začnou konečně objevovat Karel Roden a další hezky výtvarně poskládaná monstra. Z filmů, které podpořilo Ministerstvo kultury ČR, patří tento stále k těm lepším.____btw.. nevím, zda je to problém filmu, sálu, nebo promítače, ale film měl opravdu uširvoucí zvukový doprovod... ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Z tohoto mám hodně smíšené pocity. Jak ubíhal čas do konce projekce, tak naskakovaly hvězdy. Na začátku jsem zjistila, že herci nebudou žádné terno, že mi FF trochu leze na nervy a že se tam ty obludy možná vyskytují až moc ve velké míře a divák nestačí zírat jak lehce se kolikrát hlavní hrdinové vymknou z jejich plechových rukou bez větší úhony. Chtěla bych se ještě vrátit k tomu FF, jehož forma nebyla zrovna dvakrát přesvědčivá a to mě docela mrzí, mnohem lepší by bylo to natočit tradiční kamerou. Ale třeba se právě na kameře šetřilo, aby do snímku mohli těch monster narvat co nejvíc. Rodenova pasáž zase o něco zvedla mé hodnocení a jako herec tam opravdu zářil na sto honů. Taky se mi dost zamlouvaly některé explicitní scény, atraktivní prostředí a jeho ,,výzdoba'' působila hodně blahodárně na mé hororové já a především byly zpola vyslyšeny mé modlitby, protože na tento typ snímku čekám pěkných pár let. Na druhou stranu mě mrzí, že toto téma nebylo využito sugestivněji a trochu víc se nesnažilo diváka odrovnat svoji pýchou. Vizáž monster byla často na výborné úrovni, mám strašně ráda tohle tajemno a celková znetvoření. Celý film jsem bedlivě přemýšlela, kolik tomu dát. Zatím to je lepší průměr, z toho důvodu, že mi tento nápad strašně lahodí. O čtyřech hvězdách budu hodně přemýšlet. ()

Reklama

Helo 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nijak zázračně provedené found-footage, ze kterého prostě nečiší ta autentičnost, která by měla. Ale je tu jedno velké ALE. Vlastně jich je víc. Atmosféra, která zhoustne tak 15 minut po začátku a už nezmizí. A pak ta druhá část filmu v továrně, to byla prostě šílenost, ale v dobrém slova smyslu. Úplně luxusní humusárny, monstra jakoby z monitoru vypadla PC hře (opět ale v dobrém slova smyslu, protože na některé "modely" je radost pohledět) a pak taková ta pomrknutí k divákovi jako například živá hlava přišitá k plyšovému medvědu, nacistický BigDady či šílený Roden (což je pomrknutí hlavně k českému divákovi). Ve zkratce: Bioshock + Wolfenstein + found-footage. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Námet ako s béčkovej PC hry, ale príbeh celkom dokáže zaujať. Dobová atmosféra sa podarila, námet fakt nie je zlý, dokonca aj nejaká napätie tu je, ale postavy sú strašne nudné, nevýrazne a rovnako aj zle obsadené (malé plus za Karla Rodena). Masky a kostýmy sa podarili a krvi je tu dosť, takže je na čo pozerať. Inak fajn horor, film ma celkom svižné tempo, takže moc nenudí. 55% - 3* ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Bombový film s perfektne spracovanými gore efektami mozgy , črevá všetky možné končatiny sa válali po zemi. žiadne CGI nečakajte pre boha dávno som toľko kvalitného mäsa nevidel. Originálne silne štýlové béčko akých je málo. Bavilo ma to do poslednej sekundy. Poskladaných nacistov bolo dosť a boli nesmierne kvalitne spracovaný. čepele, nože, vrtáky, píli mali na sebe všetko možné. Zopár drsných hlášok a je to. Jediné čo mi tak troška vadilo bolo spojenie found footage a WW2. Predsa v tom období nemali nejako extra kvalitné kamery a myslím že používali externé mikrofóny a tých pár kvalitných fitrov to nezachránilo. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (5)

  • Viktor (Karel Roden) v poslední třetině filmu zdůrazňuje, že každý z jeho výtvorů musí jíst. Jen těžko by ale mohl jíst muž-vrtulník, chodící sud, nebo třeba monstrum se čtyřma očima bez pusy. (ROASTER)
  • V roce 2021 se na internetu objevila kauza, ve které si několik uživatelů všimlo podobnosti mezi snímkem a nově vydanou videohrou „Resident Evil Villige“. Konkrétně se mělo jednat minimálně o zjevnou inspiraci u několika robo-vojáků, kterou poté okomentoval i sám režisér filmu Richard Raaphorst, který nařkl tvůrce, že bez jakéhokoliv oprávnění či jemu připsaných zásluh použili jeho vlastní designe monster ve své hře. K žádnému soudnímu sporu však nedošlo. (LucasAbelle)
  • Přibližně ve 20. minutě, kdy jdou hrdinové na první příšeru, je možné všimnout si, že jeden z vojáků - přímo proti kameře - má v ruce pušku Dragunov. Ta však v době, do které je snímek situován, neexistovala. (grovik.net)

Reklama

Reklama