Reklama

Reklama

American Mary

Trailer

Obsahy(1)

V tomto americkém hororu ztvárňuje herečka Katherine Isabelle talentovanou studentku lékařské fakulty Mary Mason. Veškeré úsilí stát se chirurgem je ovšem ohroženo její katastrofální finanční situací. Chytá se proto příležitosti v místním striptýzovém podniku, kde může přijít k rychlým penězům. Jenomže při konkurzu je vyzvána, aby využila svého nadání a mohla si tak přijít na více peněz. Tento nově objevený svět jí přináší peněžní zaopatření, ale ovšem za určitou cenu. (starblade)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (144)

misterz 

všechny recenze uživatele

Ani horor ani dráma, v tomto smere snímok zastal tak na polceste, krimi dráma a thriller však mierne prevažujú. Režisérky mali dobrý zámer, žiaľ jeho realizácia trošku zaostala. Najväčším pozitívom tu je postava hlavnej hrdinky, ktorej sa tá chladná bezcitnosť dala veriť, avšak jej samotná premena z dobrej a zapálenej študentky medicíny už rozhodne nie. To bolo riadne pritiahnuté za vlasy, a to už nehovorím o nedostatočných a emotívne priemerných dôvodoch. V tomto smere to chcelo ešte nejaký nápad, ešte v jej osobnej dráme nejak pritvrdiť. Na druhú stranu, aspoň sa tu divák dozvie o najnovších trendoch lekárskej zmeny tiel, od rozdvojených jazykov, cez rohy na hlave, premeny na barbie bábiky až po rôzne amputácie. Ani pomsta nebola zlá, poviem vám, nechcel by som byť na mieste toho chudáka. Škoda, že tu nebolo žiadne poriadne gore, tu sa to vyslovene pýtalo a pritvrdil by som aj na atmosfére. Lepší priemer. 65/100 Videné v rámci - Project 52 Films by Woman. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Jak se říká, doktoři jsou magoři. Tenhle snímek to krásně potvrzuje. Začíná to svižně, film vás na začátku se vším důležitým seznámí a hned budete vědět, o co jde. Atmosféra parádní, hudba tomu často dodávala ty správné grády. Půvabná Katharine Isabelle to zahrála moc pěkně, celkem jsem si jí i oblíbil. Po celou dobu působila čím dál tím víc nebezpečně, to bylo super. Díky ní dávám nakonec čtvrtou hvězdičku. Po pravdě jsem ale čekal o něco víc. Chyběly mi detaily, všechno bylo bohužel takové více méně useknuté. Uprostřed filmu si možná řeknete, „o čem to vlastně sakra je"? Jinak to mohlo být klidně i delší. Málo vysvětlivek. „Ich fühle mich wie Dr. Mengele heute Abend“. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ale fujky :-D Jestli se mi něco absolutně fyzicky hnusí, tak to, když lidé dělají dobrovolně divné věci se svým tělem. Takže v tomto ohledu jsem si při sledování American Mary opravdu "užil". Jinak je to velmi povedený nezávislácký kousek, po pro mě nesnesitelném grindhousu Dead Hooker in a Trunk velký krok vpřed. Byť o absolutním nadšení hovořit nemůžu (po festivalových ohlasech jsem čekal ještě trochu větší pecku), zklamaný nejsem. Je to osobitá, smutná, zvrácená a proklatě dobře natočená věc. Každopádně určitě ji zhlédnu ještě minimálně jednou. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Horor to sice není ale jako komorní psychotriller to šlape dobře. Isabelle to herecky utáhla naprosto bez problémů a i přes to to není egoistická one woman show. Všichni ti úchyláci, divňáci a zrůdičky jsou rovnocenní spoluhráči v trošku nemocné a deformované hře na doktora a pacienta :) ..fajn relax. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho zpackaného závěru, mohla být American Mary mým překvapením měsíce. Čekala jsem ukrutnou kravinu, ale do poloviny je to zábavné, bizarní a vůbec mi nevadilo, že to místy možná malinko vykrádá Plastickou chirurgii s.r.o. Kdyby se tvůrci odvázali ještě víc a nedrželi se v řezničině úrovně jen té plastické chirurgie, mohlo to být ještě mnohem výživnější . Prakticky celý film Katharine Isabelle nenápadně útočí na mužské centrály tím, že i v nejvypjatějších okamžicích proplouvá stopáží s dokonalým mejkapem, v jehlách, podvazcích a nalité push-upce. Bohužel tu push-upku opradu nesundá..(To byl asi spoiler, sorry chlapi). V závěru by možná ty kozy u některých onanistů pomohly zachránit nedomrlé finále. Škoda, zdálo se mi, že tenhle nápad měl docela potenciál. Chladnokrevná kikina brigádničí s pošahanci na úpravě těl, aby se pak v zápalu msty propracovala k Mengeloidní dokonalosti , přičemž si trenažér učiní z nevychovaného přednášejícího doktora. Potud to bylo výborné, zbytek lehce zklamal. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Snímek byl natočen za 15 dní. (Zuzyzss)
  • Všechny efekty byly provedeny prakticky bez použití digitální techniky. (Zuzyzss)

Reklama

Reklama