Reklama

Reklama

American Mary

Trailer

Obsahy(1)

V tomto americkém hororu ztvárňuje herečka Katherine Isabelle talentovanou studentku lékařské fakulty Mary Mason. Veškeré úsilí stát se chirurgem je ovšem ohroženo její katastrofální finanční situací. Chytá se proto příležitosti v místním striptýzovém podniku, kde může přijít k rychlým penězům. Jenomže při konkurzu je vyzvána, aby využila svého nadání a mohla si tak přijít na více peněz. Tento nově objevený svět jí přináší peněžní zaopatření, ale ovšem za určitou cenu. (starblade)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (144)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Zdalo sa mi to o štipku lepšie ako sračkoidný Excision, ale to najmä preto, lebo na hlavnú hrdinku sa dalo aspoň pozerať, lebo tie operácie aspoň na malý okamžik upútali moju pozornosť, a lebo to nebol taký šialený psychologický zmätok, takže sa mi aspoň ako tak darilo pri tom vydržať. Ináč nič pre mňa (čo mi bolo jasné už po pár minútach), zase jeden uspávací žvást, ktorý vo mne nezanechal absolútne žiadny dojem a pri ktorom som sa od začiatku do konca prenudil. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Přerod nevinné studenky v maniaka je sice naprosto nepřesvědčivý, ale psychologická hloubka je to poslední, co bych potřeboval. Výhodou Americké Mary je, že docela dlouho netušíte, k čemu vlastně směřuje. Škoda, že samotné násilí není explicitnější, skvěle by to pasovalo k odpudivým výsledkům plastik. Rovněž finále mohlo být vypointovanější. 3 a 1/2 ()

Reklama

harfuska 

všechny recenze uživatele

Vždy ma zahreje pri srdci, keď vidím ženu, ktorá je krásna a nadaná zároveň. A Mary je toho príkladom. Má parádne naleštené pomôcky, šikovné prstíky, sexi postavu, fajné oblečky a klientelu, ktorá je s jej prácou spokojná. Učarovala mi aj vďaka svojmu mrazivému pôvabu, ktorý jej môžem len ticho závidieť. A keď pritom všetkom strieka ešte trochu krvi, tak som celá blažená. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Tento podivný horor načrtne mnoho motívov - nadaná študentka vo finančnej tiesni, ktorou sú viac či menej posadnutí jej nadriadení (doktori, prevádzkar strip clubu); babička odkazujúca na maďarský pôvod hlavnej postavy ako jej jediná blízka osoba; mučenie z pomsty; mučenie samého seba ako životný štýl; mučenie ako profesia; nenápadný detektív s britským prízvukom... - no rozvinie ich len epizódne a pre mňa nepresvedčivo. Možno by som pridal tretiu hviezdu za Katharine Isabelle, ale odoberiem ju za anatomický nezmysel so zrúdnou blonckou, ktorá sa rozhodla dať sa prerobiť na asexuálnu bábiku tým, že si dá okrem iného zašit otvor, ktorým sa aj vyprázdňuje. Keby si dala kundu zašiť len čiastočne, stále sa jej bude dať penetrovať riť, ktorú si nemôže dať zašiť vôbec, že? ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Zvrácené horory nejsou úplně můj cup of tea, ale na tomhle jsem si přece jenom našel pár věcí, které zaujmou. Zaprvé je to Katherine Isabelle. Roli úchylné studentky chirurgie zahrála parádně a je to kus sexy ženský. Zadruhé to je hudba, která krásně přechází z nepříjených melodií do nádherných orchestrálek. No a zatřetí je to námět. Člověk by si řekl, že něco takového snad existuje jen ve filmech, ale kdepak. Tyhle vygumovaný holky, který chtějí vypadat jak panenka barbie nebo jak zrůda z vesmíru, skutečně existují a není jich málo. Věřím tomu, že to může být zatraceně výhodný byznys pro soukromé plastické chirurgy a podobně jako u Mary bych věřil tomu, že tito chirurgové budou tak trochu mišuge. Film hodnotím těsným nadprůměrem = 55% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Trvalo dvě hodiny, než maskéři aplikovali Tristan Risk její make-up. (Mrs.Blue)
  • Všechny efekty byly provedeny prakticky bez použití digitální techniky. (Zuzyzss)
  • Píseň "Ave Maria" hraje ve filmu třikrát a pokaždé na jiné úrovni. Začíná velmi amatérsky na začátku, kdy Mary (Katharine Isabelle) studuje. Poté se kvalita lepší, až hraje na konci během Maryiny poslední scény profesionálně. Zvyšující se složitost písně odráží Maryin vývoj jako chirurga. (Zuzyzss)

Reklama

Reklama