Reklama

Reklama

Velká čínská zeď

  • Čína Čchang čcheng (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Její tvůrci museli mít dobrý důvod, proč z ní udělali největší stavbu na světě. Velká čínská zeď je opředena mnoha mýty. Jednoho z nich se chopil legendární režisér Čang Yimou, který s pomocí Matta Damona natočil velkolepé dobrodružné fantasy, v němž nepůjde o nic menšího než o záchranu lidské civilizace. Hollywoodská superstar hraje ve Velké čínské zdi mnoha bitvami zoceleného žoldáka Williama Garina, který přijel na Dálný východ získat tajemství střelného prachu. Mimořádně nebezpečná mise v exotickém prostředí nemohla dopadnout dobře, a ani tak výjimečný lukostřelec, jakým je Garin, se nedokázal ubránit obrovské přesile bojovníků tajného seskupení, zvaného Bezejmenný řád. Jejich prvotním úkolem je ochrana masivní a zdánlivě nekonečné zdi, při pohledu na níž by Garinovi i jeho příteli Pero Tovarovi (Pedro Pascal) spadla čelist, kdyby jim nehrozila poprava. Na tu však nedojde, na zeď zaútočí armáda monster a pomoc skvělých vojáků se jejich věznitelům hodí. Těžko ale říct, jestli si tváří v tvář valícím se nemilosrdným hordám neměli raději vybrat tu popravu. (Cinemart)

(více)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (582)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Když sem poprvé viděl trailer, na tenhle film, tak sem se chytal za hlavu s otázkou na rtech, proč ????? A po dnešní návštěvě kina, proto !!! Ti ŤÍňani to docela dali, ono sice divák musí přistoupit na tu hru, že sou tam digitální monstra a že je to taková laciná zábava. Ale když tohle, divák akceptuje a přestane v tomhle hledat dvojité sysli a jiné historické odkazy, tak si to užije. Akce byla super, nicméně ta akční finále, mi přišlo takové uspěchané, představoval sem si, že to bude ve stylu vybíjená. Je to škoda, jelikož první bitva na zdi byla nejenom dobře vygradovaná, ale i vynikající co se týče týmového boje. I následující bitva v mlze, byla fantasticky udělaná a napínavá a těch nápadů. Ohh tvůrci měli opravdu, hodně nápadů a tvůrčí tvořivosti, sebevražedné komando, ohnivé koule, sekáčky ve zdech, harpuny a další super zbraně. A Raminovi bych hned hodil sošku Oscara, zaslouží si ji, ty chorály, ty bubny jak se stupňovala akce, tak se i stupňovala bojová hudba. Nicméně ta délka, je prostě nepřítel celého filmu, uspěchané finále je jedna věc, ale ani vedlejší postavy (hlavně generálové) prostě díky tomu nemohli vyniknout. Matt Damon však vynikající, já sem věděl, že ta retadovaná postava Bourna, kterou musí hrát neni jeho chyba, ale opět chyba režiséra či scénáristy. Zde si roli, užívá a jeho postava mně zajímala, hned bych bral prequel abych se víc dozvěděl o jeho postavě. No co se týče, jeho kámoše Pedro Pascal, i tady mně zajímala jeho minulost, nicméně mně mrzí to, jak se rozhodl a udělal co udělal, přeci jenom sem si ho představoval ve finální řežbě po boku Matta a té fešné generálce. Happy End, lze tvůrcům odpustit a poslat jim čtyři hvězdy, a musím podotknout, že je to lepší, než čtyřicet sedm paniců s Keanu Reevesem. https://www.youtube.com/watch?v=NwF5kcgdAso ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

V rámci kategórie "fantasy o vojne so zelenými príšerami" u mňa dokonca lepšie ako WarCraft. Na nič sa to nehrá, proste poldruhahodinová rúbačka s rýchlym tempom, pekným vizuálom, sympaťákmi v hlavných úlohách a sem-tam vtipnou replikou. Výplach ako (ryžové) víno. Dokonca aj tá otravná recyklovaná Djawadiho hudba tam pasuje. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pokud k filmu přistoupíte, jako k nenáročné a vizuálně zajímavé podívané, můžete se velice dobře pobavit. Triky jsou povětšinou spíše mizerné, ale akce je dost, film není dlouhý a dokáže pobavit. Rozhodně však neočekávat nic světoborného a nejznámější režisérova díla to připomíná jen občasnou vizuální stránkou. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Amíci s tou Čínou strašně tlačí na pilu. To, že jim Čína leje do Hollywoodu peníze je sice fajn, ale Velká čínská zeď je jednoznačně digitální úlet na druhou. Příběh je vlastně jeden velký útok nějakých (bůhví jakých) příšer na onu Velkou čínskou zeď, které byste poctivě museli hledat v čínské mytologii, aby jste zjistili, oč se vlastně jedná. Ono to v tom hnusném digitálu totiž pořádně nejde ani poznat. Hollywood nicméně dodal párek hereckých es - Damon, Pascal, Dafoe, Čína dodala zbytek. Výsledek stál tolik peněz (nejdražší čínský film do roku 2019), že to není vidět ani skrz růžové brýle. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Velmi drahá jednohubka, u které jsem vlastně ani nemohl být zklamán nebo nespokojen. Pompézní čínsko-hollywoodské omalovánky jsou totiž přesně tím, čím se zdály být. Sterilní historickou fantasy, kde se nikdo nezdržuje dějem nebo hereckými výkony, protože jde jen a jen o podívanou. Kamera krouží filmem jako splašený drak a vše je do posledního místečka nacpáno digitálními efekty- S anonymní masou nemyslících mravenečků na jedné straně a armádou, která se filmem pohybuje v dokonalých čtyřstupech na straně druhé. Je to pastva pro oko, která nabízí několik nezapomenutelných wallpeprů, jenže co v tomto ohledu přebývá na v jiném chybí. Námět sice slibuje nebezpečí tak veliké, že kvůli němu museli postavit ten zednický div, jenže z něj je nakonec jen taková nepříliš napínavá šarvátka, která se přískoky pohybuje od jednoho klišé ke druhému a nemá čas poohlédnout se po jediném "živém" nebo alespoň zajímavém dějovém momentu. Jedno za druhým tu prostě nastupují družstva v jednotných, pouze barevně odlišených dresech, aby předvedly svou spartakiádní sestavu a zase zmizely. A mezitím bloumá Matt Damon a hledá kam by se v tom mumraji zařadil. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (10)

  • Pre svoju rolu lukostrelca trénoval Matt Damon (William) s maďarským svetovým šampiónom Lajosom Kassaiom. (belinko)
  • S rozpočtom 135 miliónov dolárov ide o najdrahší čínsky film do roku 2016. Kvôli obrovskému množstvu príslušnej posádky pracovalo na produkcii viac ako sto prekladateľov. (beso74)

Související novinky

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

22.12.2014

Chilského herce Pedra Pascala možná znáte jako prince Oberyna ze Hry o trůny. Tahle role mu přihrávala nejen nové fanoušky, ale také pozornost Hollywoodu, takže se v příštích letech začne objevovat i… (více)

Damon postaví Velkou čínskou zeď?

Damon postaví Velkou čínskou zeď?

23.09.2014

Matt Damon se momentálně chystá na natáčení sci-fi The Martian od Ridleyho Scotta. A hned po ní by se měl pod dohledem Paula Greengrasse vrátit do bourneovského kabátu. Už si ale stihl vyhlédnout i… (více)

Zwickova Velká zeď chrání před... démony?

Zwickova Velká zeď chrání před... démony?

13.06.2012

Nový projekt epického vypravěče Edwarda Zwicka The Great Wall se nějakou dobu tvářil jako tradiční historický velkofilm o stavbě Velké čínské zdi. Ve skutečnosti tvůrci pečou fantasy. Ale popořadě:… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno