Reklama

Reklama

Veřejný dům hrůzy

  • Velká Británie The Seasoning House (více)
Trailer

Příběh se odehrává během zničující občanské války na Balkáně v polovině devadesátých let. Hlavní hrdinkou je mladá dívka zvaná Angel, která je nucena pracovat v jednom z tamních nevěstinců, jež vojákům dohazují mladé prostitutky. Angel, která se původně měla stát jednou z nich, však namísto toho začne pracovat jako asistentka Viktora, majitele onoho vykřičeného domu. Během dne má Angel za úkol dbát na čistotu prostitutek, které jsou při výkonu své práce často brutálně napadány. V noci pak jenom bloudí po chodbách a zákoutích tohoto smutného místa. Na jedné ze svých nočních pochůzek se spřátelí s nově příchozí dívkou Vanyou, která má právě za sebou jedno z pravidelných brutálních znásilnění. Angel tak začíná plánovat pomstu, k níž ji přiměje i příjezd vojenské skvadry odpovědné za její únos a vyvraždění její rodiny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý film na to, že téma mě na první přečtení obsahu moc neuchvátilo. Ale vyplatilo se zapnout televizi a dát filmu šanci, protože Britům se podařilo velmi emotivně a drasticky ztvárnit zvěrstva, která se děla na Balkáně v průběhu války a o kterých se příliš nemluví. Již od začátku si můžeme užívat velmi ponurou a smutnou atmosféru dokreslenou sporým osvětlením scén a šedivostí prostředí. Těch holek v bordelu mi bylo opravdu líto a doufala jsem, že grázlové, kteří za jejich neštěstí mohou, to parádně odserou. A to se taky stalo. Navíc pomsta přišla od osoby, od které by se to čekat rozhodně nedalo. Zvláště první polovina vyniká. Škoda jen, že ta druhá je místy trochu "over the top" a že herci (snad kromě hlavní hrdinky) místy až ohavně přehrávají. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Skvelé! Presne ten typ hororu, ktorý milujem! Znásilňovanie, týranie, špina, pomsta, brutalita, kvantum mŕtvol, skvelé gore, nejaká naháňačka a ešte aj prekrásna hlavná hrdinka. Je tam síce pár hluchých miest, kde by som si želal trochu svižnejšie tempo, a aj záverečné rozuzlenie by som čakal o niečo nekompromisnejšie, ale na celkovom zážitku mi to aj tak neubralo - k úplnej dokonalosti mi však niečo chýbalo. Tak či onak - keby bolo takýchto exploiťáčikov viac, bol by pre mňa svet omnoho krajší. (8/10). ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Opravdu nevím, proč někdo tuto oslizlou exkurzi do jugošského válečného bordelu označil jako horor. Hrdinní veteráni se smyslem pro něžné a romantické milování se evidentně nebojí naprosto ničeho a bez obav vlezou i na zfetovanou štětku, co je ojetá více než déjednička, a kolem huby má zhnisané opary velikosti bércového vředu. Něco takového musí mít o patro níž minimálně čerstvě vykuchaného netopýra a být traumatizovaným bojovníkem, raději si odchytím panenskou ovci nebo si uhoním tenisový loket. Ale proti gustu.... Každopádně na anglický film je to hnusné, špinavé a docela sugestivní, tudíž se nehodlám žinýrovat a ohodnotím to jako bych měl na žaludu podivnou žlutou vyrážku velikosti dvacetikoruny. No dobře, tak dvoukoruny, ale víc už své kvality snižovat nehodlám. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jugoslávci měli velmi zvláštní chutě, ale proti gustu žádný dišputát. Vůbec nechápu, jak se k tomuto filmu přimotal žánr horor, či thriller, neboť tento snímek není ani jedno. Jedná se o čistokrevné drámko o nečistých kurvách, které své řemeslo provozovali nedobrovolně a mnohé i nevědomky, neboť byly častěji zdrogované než nezdrogované. Sympatický majitel bordelu Viktor si shodou okolností oblíbí nejhnusnější hluchou slečnu, kterou nazve andělem. Bordel je to naprosto perfektní na zdech je opadaná omítka a okna jsou většinou vymlácená. Také bordel nenavštěvují žádní frajeři. Kurvy jsou v žalostném stavu a zákazníci potřebují velmi mnoho štěstí, aby si nepřinesly domů HIV. Než ta malá a hluchá vzala nůž a spravedlnost do vlastních rukou, tak byl film docela o ničem. Poté nastane mírné zlepšení. Holka utíká a nemá kam. Jednoho plešárda moc hezky rozpáře. Posledních 30 minut je docela dobrých, ale zbytek je ubíjející nuda. Taková pěknější hvězda. Na víc to nevidím. Pokud vás ke zhlédnutí nikdo nenutí, tak se filmu klidně vyhněte. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Temná, špinavá a depresívna exploitačná dráma o nemom dievčati, ktoré je nútené pracovať v bordeli, kde sa stará o mladé prostitútky. Stáva sa tu svedkom mnohých zvráteností, pričom ju ťažia aj spomienky z detstva, no šéf bordelu si ju obľúbi a necháva jej určitú voľnosť, netušiac, že časom si dievča začne plánovať pomstu. Má to štýl, snahu a jasný útok na citovú stránku diváka, pokiaľ je ochotný sa do toho vcítiť, čo sa ale mne až tak nepodarilo; postavy a ich útrapy mi boli viac-menej ukradnuté, tak ako aj vojnový podtext a prvé 2/3 filmu ma skôr nudili. Záverečná, napínavá survival tretina to ale v rámci možností zachránila a tak z toho zlý dojem nemám. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama