Reklama

Reklama

Ethan žije v malém nudném městečku Gatlinu a nemůže se dočkat až odejde na univerzitu. Od té doby, co zemřela jeho matka, tak otec nevyšel z pokoje, a tak jim chodí pomáhat její nejlepší přítelkyně Amma. V novém školním roce přijde do třídy dívka Lena Duchannesová, která je neteří místního podivína. Její strýc Macon Ravenwood bydlí ve velkém domě, ze kterého nevychází a s nikým se nebaví. Namyšlené spolužačky Lenu slovně napadají, protože jako křesťanky s ní nechtějí být ve třídě, po celém maloměstě o ní kolují pomluvy a za vinu dostává změny počasí a vliv na ostatní. Ethana však dívka zaujme a snaží se s ní skamarádit. Ethan daruje Leně medailon, při jehož předání uvidí oba hořící dům a záběry z války, a pak se Ethan probudí doma a nechápe, co se stalo. Amma chce, aby medailon zahrabal, zapomněl na něj a dal si pozor na rodinu Ravenwoodů. Ethan jde zpátky do domu, na zahradě má halucinace a začne ho škrtit. Lena ho zachrání a poví mu, že členové její rodiny mají zvláštní schopnosti a jsou zaklínači. Ethan ji obdivuje a políbí ji. Ammy je jasnovidkou a opatrovnicí tajné knihovny zaklínačů. Macon ji požádá, aby promluvila s předky, kteří by jí pomohli zastavit Sarafin, ta je nejmocnější temnou zaklínačkou, skutečnou matkou Leny a vstoupila do těla paní Lincolnové. Lena bude mít brzy 16. narozeniny a v tento den bude vyvolena jako zaklínač světla nebo temnoty. Lena se díky své sestřenici Ridley dozvídá o Sarafin a o kletbě všech zaklínaček v rodině, které jsou vždy voleny k temnotě. Macon stále věří, že jí nemusí v den narozenin pohltit temnota, drží ji v domě a zamezí kontaktu s Ethanem. Ethan dokáže díky své lásce přerušit kouzlo a vezme Lenu do knihovny za Ammou. Lena najde knihu, kterou potřebuje a celé týdny si v ní pročítá o zaklínačích. Dočte se, že kletbu je možné prolomit, když zemře ten, koho miluje... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (380)

Grran 

všechny recenze uživatele

Jedná se o pěknou pohádku, která nevyžaduje příliš soustředění, ani přemýšlení. Pokud očekáváte náročný film, budete zklamáni, spíše jde o odpočinkový film k shlédnutí po obědě.. I přes to tento film může nabídnout poněkud nečekaný konec. Co se týče efektů, doufal jsem vzhledem k slibnému potenciálu o mnoho víc, než jsem dostal, některé efekty až příliš připomínaly efekty z filmu Chobotnice z II. patra.. Také herecké obsazení do toho mohlo dát víc. Je to film, na který se kouknete jednou, usmějete se a už jej víckráte vidět nepotřebujete, ale pobaví a zabaví... ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Z průměrné předlohy, kterou jsem nečetl a pravděpodobně ani číst nebudu, nadprůměrné filmové fantasy vyčarovat nelze. Nedokázala by to Lena a ani Harry Potter a právě v porovnání s dítětem Rowlingové musím přiznat, že Beautiful Creatures mě zaujaly víc než kterýkoliv díl Potterovské ságy. Sympatické herecké obsazení, ať už ostřílených es Ironse a Thompsonové nebo mladých neokoukaných a herecky přirozených Alice Englert a Aldena Ehrenreicha funguje na výbornou. Film navíc bez problémů funguje po dramaturgické rovině včetně příjemně vypointovaných dialogů, které nesmrdí trapností, což u filmů s teenegery bývá mnohdy problematické. Navíc film výborně doplňuje kvalitní soundtrack a vydařené efekty. Od filmu jsem nic neočekával a dostal jsem příjemně funkční nenáročnou fantasy, která si tu a tam něco vypůjčí od Burtona (Dark Shadows) nebo HP a jen minimálně připomene Twilight s(r)ág(or)u (kdo ji tam za každou cenu vidět chce...uvidí ji). 80% ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Již několik měsíců se mi zdá ten stejný sen.......................... Má to dobrý námět, je to ponuré a zajímavé. To jsem zvědav, kam do dospěje. CITÁT - Cestou do Pekla se zastavím v New Yorku..................... 36 minuta je nádherná a mrazivá zároveň. Strašná škoda, že scéna je tak krátká. CITÁT - Sbírám básně, mám se začít bát?..................... Na pozadí romantické lásky vstupuje do města Temnota. Do Gatlinu přijíždí Ďábel, ale muž to není. CITÁT - Vše záleží na mém osudu........................ Lena a Ethan jdou v 66 minutě do kina. Vysílají film Final Destination 6, ale jedná se o běžnou chybu města, je to plakát z filmu číslo 5. Dále mě třeba zaujala věta řečená okolo 80 minuty - CITUTJI - Kniha si volí svého čtenáře..................... Následný dialog Leny a Ethana je inspirující. Zvláště ta část z bleskem a osobním deštěm - to se povedlo. CITÁT - Chceš být smrtelník?............. Čekal jsem romantiku a taky jsem ji dostal, ale film má hezký příběh, dobrou hudbu, je humorný, jak klasický tak i černý humor je rozprostřen po celé délce, no a já se bavil. CITÁT - A mohla bys na mě už přestat pršet??!!................. V příběhu je spousta věcí k citacím a velká spousta moudrostí a rčení - opravdu je to dobrý příběh. Tak snad už jen jedno - na konci se to zlomilo. CITÁT - Bůh stvořil všechny věci. To jen lidé rozhodují, které jsou špatné................. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $19,452,138Tržby Celosvetovo $60,052,138Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,583,615 //počet predaných kusov 67,734Tržby za predaj DVD v USA $4,565,914 //počet predaných kusov 305,009║ si zas z ľudí robia srandu, lebo natočiť takúto silnú konkurenciu pre Twilight to chce fakt veľkú odvahu a nespútaný talent dokonalého babráka, prvých 5 minút ešte dobre keď nevieme do čo sme padli ale potom to padá a padá niekam do céčkových telenovelových vôd až hrôza, fakt silná výplachovosť najhrubšieho zrna /10%/ ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

přesně ten druh filmu,který bych si vystavil na poličce vedle kompletní sbírky Stmívací ságy - tedy za předpokladu,že by mi bylo 13 a nějakou jsem měl.Nádherným bytostem hraje do karet fakt,že narozdíl od již zmíněné ságy s blbkou a mimem v hlavní roli,se tady alespoň něco děje a herci (byť nepříliš známí) jsou tu 100x živelnější než u konkurence.Tak jako tak to ale pořád není žádná sláva,ale věřím,že cílovou skupinu může potěšit...40% ()

Galerie (84)

Zajímavosti (7)

  • Jack O'Connell byl původně obsazen jako postava Ethan Wate, ale těsně před natáčením byl nahrazen Aldenem Ehrenreichem. (Kritiq)
  • Natáčení v Louisianě bylo dočasně zastaveno kvůli hrozbě tornáda. (Kritiq)
  • Básně na stěnách a stropu v Lenině (Alice Englert) pokoji pocházejí básníků Williama Blakea, Alfreda Lorda Tennysona, Edna St Vincenta Millaye a Rumiho. (Dr Lizal)

Související novinky

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Dorostenci zachraňují lidstvo a ničí dobrý vkus

Dorostenci zachraňují lidstvo a ničí dobrý vkus

14.09.2012

Jednoho dne budeme ještě s láskou vzpomínat nejen na Harryho Pottera, ale možná i na Twilight ságu. Skutečnou odpalovací rampou pro nové šílenství v Hollywoodu jsou ale až Hunger Games, se kterými… (více)

Reklama

Reklama