Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dej tejto romantickej komédie sa sústreďuje na dvoch stredoškolákov. Prvým z nich je Dave, ktorý túži po dievčati, ktoré nemôže mať, a druhým Aubrey, kreatívne dievča, ktoré chodí s chlapcom, ktorý ju nechápe. (Tony DiNozzo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

Terzeus 

všechny recenze uživatele

Osviežujúci film. Áno, stále sa jedná o romantický film z tínedžerského prostredia natočený v bežných konvenciách. Čo však robí film revitalizujúcim oproti iným svojho druhu je scenár a dvaja hlavní, slušne hrajúci predstavitelia. Celý film stojí len na dialógoch, ktoré pôsobia v prvom rade nesmierne normálne a nestrojene, živo a dôveryhodne. Na pozitívnych dojmoch pridával aj fakt, že režisér a scenárista Kasdan sa viditeľne snažil obmedziť klišé na najmenšiu možnú mieru. Na filme je to vidieť a klišé sa dostane k slovu skutočne len v najnevyhnutnejších prípadoch (iste vydobytých produkciou, ako napríklad rozhovory s najbližšími priateľmi). Skrátka milá, herecky dôstojná a zábavná, hoci stále trochu konvenčná dramatická romantika, ktorá ma proste bavila od začiatku do konca. Ak by boli na takejto úrovni všetky romantické filmy z tínedžerského prostredia, tak by som sa odhodlal pozrieť si nejaké častejšie. 75% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pro příznivce odlehčených romanťáren pro teenagery je tohle tah na jistotu. Jistá dávka klišé (i když se mu film snaží místy vyhýbat) je tu kompenzována dobrou filmařinou, příjemným humorem a skvělými a až nezvykle upřímnými hereckými výkony v čele s neskutečně roztomilou Britt Robertson a sympaťákem Dylanem O´Brienem. Druhým tažným koněm podobných filmů je výběr hudby, který mi v tomto případě padl do noty na 100%. Ve výsledku je to možná naivní, ale pořád zatraceně povedená a inteligentní komedie. ()

Reklama

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení. Příběh o sbližování dvou mladých lidí, vezoucí se na romantické, přesvědčivé vlně. Vyhýbající se zbytečným oplzlostem a přehnanému humoru. Úsměvné, a velmi citlivé. Sympatické postavy (chlapec snad až moc dokonalý). Průběh i závěr je což o to předem daný, přesto se svým pojetím vymyká a představuje jednu z nejzdařilejších teenromancí. ()

korok 

všechny recenze uživatele

Oceňuji sympatické herce Dylana O´Briena a nádhernou Britt Robertson, kteří zahráli sympatickou ústřední dvojci. I neméně půvabná zpěvačka Victoria Justice, ve vedlejší roli dívky, na kterou si taktéž mohl hlavní hrdina příběhu pomýšlet byla sympatická (většinou jsou konkurentky hlavních hrdinek, u podobných typů filmů, zobrazovány jako namyšlené mrchy). Taktéž hlavní hrdina nebyl žádný moula, který udělá na každém kroku nějaký trapas, jak to většinou bývá. Výborný romantický film, u nějž jsem si zavzpomínal na týnejdžrovská léta. :-) ()

bobrux 

všechny recenze uživatele

Představte si film pro dorost, kde se nechlastá, neroztírají se tělesné tekutiny po stěnách a více méně ani neklátí vyvinuté spolužačky. No tak teď máte přibližnou představu o The First Time. Problém pouze nastává v tom, že zdejší hezounek je strašná cíťa a jeho vyvolená obrovská naivka a kolem celého aktu toho víc nakecají, než vykonají. Jinak je ale film natočen s citem pro přechody z legračních do emotivnějších fází a v době seznamování přes kompjůtry, kde bez patřičných lajků si ani neškrtnete jde o poměrně dobře vyváženou romantickou komedii. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Během filmové noci, když Aubrey (Britt Robertson) mluví s Davem (Dylan O'Brien) tak mu vypráví, že jejím snem je cestovat. Ale ve skutečnosti v rozhovoru přiznala, že nenávidí cestování a raději je doma. (ARI50)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v kalifornských mestách Los Angeles a Northridge. (MikaelSVK)
  • Auto, na ktorom jazdí Dave (Dylan O´Brien), je Chevrolet Aveo, model z roku 2011. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama