Reklama

Reklama

Do starého domu na italském venkově přijíždí zdravotní sestra na pomoc chlapci, kterého pronásledují zlé síly. (oficiální text distributora)

Recenze (34)

MiaMahoney 

všechny recenze uživatele

Pokud zrovna Kalisi necvičí draky, dělá psychovložku někde v Taliánsku. Bohužel jsem na její terapii konstantně zaspávala (nebo to byla hypnoterapie?), jelikož něco tak nezáživného a neodsejpajícího jsem už dlouho nezažila. No prostě nuda k uzoufání, ze které si pamatuju jen sekvence: těžká víčka - psychoKalisi nahání synka po ponurém domě - těžká víčka - synek nepromluvil - ještě těžší víčka - psychoKalisi stále náhání fakana - černočerná tma - parchant stále mlčí - ještě delší černočerná tma - KURVA HLASITÝ ZVUK - hercna v prdeli - psychoKalisi stále nahání synka a ten stále zarputile drží bobříka mlčení... Lidi, tohle mi nedělejte a pokud chcete točit mysteriózní filmy, tak by nejvetším mystériem rozhodně nemělo být, zda se probudím stále ještě v průběhu filmu nebo až po jeho skončení. 1 za jakštakš atmosféru a vcelku solidně hrající Kalisi. ()

Magika82 

všechny recenze uživatele

Scénář - dějová linie, je bohužel příliš předvídatelná. Místy se zdá, že v některých sekvencích se scénárista nechal fantazií zanést až do neznámé dimenze, nad kterou by bledli závistí i obyvatelé země Oz, a Alenka by se po jejich shlédnutí v říši Divů nudila... Snímek zachraňují dvě věci: Kamera a hlavní představitelka Emilia Clarke... Proto také za každou ze dvou věcí jedna hvězda.... 40%, 2 hvězdy, sbohem a šáteček... ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem zhlédl kvůli Hyperobočí (pro nezasvěcené - E. Clarke) a také z čisté zvědavosti, zda je to opravdu tak špatné. Druhý zmíněný aspekt se naplnil zcela. I když jsem přemýšlel o třech hvězdičkách, nakonec zvítězila hodnota nižší. Film se totiž brutálně táhne. Na to, že má pouze hodinu a půl, jsem měl pocit, jako by uteklo několik dob ledových. Několikrát jsem musel přerušit projekci a zaměstnat se něčím jiným. Přitom ve své podstatě to až taková hrůza také není. Mysteriózní stránka funguje celkem přijatelně, což je ale především dílem vizuálu než příběhu. Děj je totiž ke konci plný WTF momentů a zároveň obsahuje několik slepých uliček (vzhledem k charakteru narace například nechápu, proč si obě hlavní postavy představovaly, jak spolu mrdaj...). Líbilo se mi ale prostředí na zámku, herecké obsazení a Amy Lee v závěrečných titulcích. Tím to ale hasne. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Většina komentátorů přiznává, že hlavní důvodem k zhlédnutí filmu byla někdejší "Matka draků" a zvědavost, jak se Emilia Clarke popasuje z hodně odlišnou rolí, než byla Daenerys z kultovního seriálu. Musím přiznat, že i pro mne to bylo hlavní lákadlo. Což o to Emilia to zvládla celkem dobře, ale celý film za mnoho nestál. Všechno proběhlo bez většího překvapení či zvratu. Od počátku bylo jasné, že úkol, který dostala splní a jí se to i s menším zádrhelem podaří. Nebýt toho, že nám Emilia zase předvedla své půvaby (tmavé vlasy ji sluší víc) šel bych s hodnocením do podprůměru. ()

maestrotatum 

všechny recenze uživatele

Mysticita, ktorú musí utiahnuť štyri a pol herca. To je tažká úloha. Preto sa pýtam či sa to podarilo ? Toto béčko z talianskeho vidieka väčšina odpíše hneď na začiatku, ale roztomilá Emilia Clarke v dráme kde musí minimálne využívať svoju typickú ,,tvárovú gymnastiku” hrá a skutočne sa snaží vyťažiť maximum z každej klapky pred kamerou. Od chlapca divák nevie čo má čakať ale to nevie ani od hlasu z kameňa a práve pre to som minutáž dotiahol do konca a zistil odpoveď. Nakoniec to nebola taká nuda akoby si človek myslel. Občas ma trhlo, občas bol zdĺhavejší rozhovor ale pri týchto nezávislých filmoch to už tak býva. Zo skúsenosti vieme ako vyzerá reálna jeseň -_- a tu bol film popretkávaný veľmi peknými zábermi jeseňe, kontrastu sfarbených listov brečtanu a studeného kameňa bez citu... a ehm dalšia porcia úchvatných záberov Emilie.... [60%] ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Absurdný snímok! Neprešla ani prvá tretina a zožierala ma nuda. Nerozumiem zápletke... možno ani žiadna nebola. Príbeh absolútne neoplýva žiadnym napätím a atmosféra je taká úbohá, že snímok rozhodne sa nedá považovať za mysteriózny thriller. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Kromě nádherného, rozlehlého, starého domu, nic jiného neupoutá. Děj jede tak, jak tušíte a nic nepřekvapí. ()

Martin29 odpad!

všechny recenze uživatele

Jak hodnotit film ve,kterém se nic nestane a ´´hraje,, v něm zhruba 8 herců z toho 1 umře. Verena je vychovatelka, která jde do domu ve kterém je kluk co nemluví od té doby co mu umřela matka. Tak se snaží ho rozmluvit a to je celý děj filmu. Mezitím vidí mrtvé lidi (ne není to 6 Smysl),představuje si, že to dělá s majitelem domu a mluví k ní zeď (ne není magor). 5 procent za květiny co dostala jinak zde není nic k chválení. ()

DyingAngel 

všechny recenze uživatele

Krásná Emilia Clarke zachraňuje celý thriller, obohatený o trochu mysterióznosti... Aj to mi šlo neskutočne na nervy, že bola v polke filmu navlečená do toho nechutného mníšskeho habitu! Našťastie sa využil jej potenciál v druhej polke filmu, kedy sa už konečne aj nejaký ten "hlas z kameňa" ozval... ale v konečnom dôsledku film neohúril, neprinášal nijaké veľké napätie a iba mierne prekvapenie v závere... ()

Korra 

všechny recenze uživatele

Kromě krásných lokací a závěrečné písně od Evanescence nic moc. Příběh recykluje Rowenu od Poe a lze poznat i inspiraci románem Živá a mrtvá. Bohužel Emilia Clarke je strašně nudná herečka na to, aby prodala tak průměrnou podívanou. Abych byla fér, scénář jí to nijak neulehčoval. ()

Související novinky

Han Solo a Daenerys

Han Solo a Daenerys

19.11.2016

Emilia Clarke je dobře známá díky seriálové Hře o trůny a pomalu se snaží prosadit na velkém plátně. Dom Hemingway ani pětka Terminátora jí k tomu příliš nepomohly, Emilia to ale nevzdává a po hitové… (více)

Reklama

Reklama