Reklama

Reklama

Epizody(14)

Obsahy(1)

Tsubaki Akira je normální středoškolský kluk, který řeší stejné problémy jako jeho vrstevníci. Všechno se ale změní, když do jeho třídy přestoupí záhadná spolužačka Ubaru, která se s nikým nebaví, o přestávkách spí a nikdy jí není vidět do obličeje. Jedno dne ale Tsubaki její obličej zahlédne a je ztracen. Okamžitě se do ní zamiluje a v momentě, kdy tajně ochutná její sliny je s ním konec. Po několika dnech má abstinenční příznaky a Ubaru mu řekne, že je to protože se do ní zamiloval a potřebuje další dávku slin. Od té doby začínají jejich milostné strasti a radosti. (topr harley)

(více)

Recenze (12)

poleno 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, že jsem si Nazo no kanojo X chtěl zhlédnout už minulý rok někdy na podzim, ale z mně neznámého důvodu jsem se k tomu jaksi dostal až teď... a možná je to tak dobře. Pro mě to byla strašná nuda. Můj nezájem o postavy, sliny na prstech a nemastný, neslaný hlavní hrdina způsobili, že jsem to dropnul někde u pátého dílu. Ještě se mi u anime nestalo, že jsem se musel do zhlédnutí dalších epizod tolik nutit. Postavy jsou až na Urabe hrozně nevýrazné, děj se opírá jen o ty sliny (docela dobrý nápad, avšak blbé zpracování). Měl jsem pocit, že tím akorát marním svůj drahocenný čas a mohl bych dělat cokoliv užitečnějšího, co by ostatním v mém okolí prospělo (rozkoukat nový seriál například :D). Dvě hvězdy za Urabe, to byla hodně zajímavá postava a pět dílů jsem vydržel jen kvůli ní. /2*/30% ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě, že v době, v níž francouzák je jedním z nejnižších stupňů výhradně milenecké intimity, polykání při felaci mnoho mužů vnímá jako povinnost, cunnilingus patří k výbavě středoškoláků, anální sex v pornografii se stal nudným standardem a velká část populace viděla na videu, jak se to dá dělat s koněm, může někoho pohoršovat olizování nasliněného prstu, ba obracet mu kufr. Vždyť přece při většině forem sexuálního styku v tom nejširším, ale stále tělesném slova smyslu dochází v výměně tělesných tekutin mnohem významnější. Snad je to tím, že sliny jsou v Nazo no Kanojo X kresleny jako podivný, přilnavý gel s "medůzovitou" konzistencí. +++++ Nemyslím si ani, že Urabe Mikoto je zcela standardizovaná hrdinka, která patří do generických ecchi. Nenáleží k poddruhu pištících, násilnických holčiček, které rozdávají rány pěstí, když někdo díky JEJICH VLASTNÍ nešikovnosti zahlédne jejich kalhotky, ani k naprosto perverzním, vyžilým samicím, které terorizují svým na odiv dávaným chtíčem nesmělého, čistého hlavního hrdinu. Není ani případem chladné, sebevědomé dívky, která má naprosto vše pod kontrolou. Do běžného echci portfolia prostě nezapadá, jde o docela normální nenormální holku. +++++ Právě tím mě seriál, hlavně v prvních dílech, zaujal. Tsubaki Akira jakoby měl poměrně jasnou představu, jak by se měl vztah mezi hochem a dívkou vyvíjet, představu, která právě odpovídá běžným rabukome, v nichž hlavní hrdinka není násilná, ale nesmělá. Urabe se však jeho představám vymyká, což v něm vyvolává nejistotu, chvílemi i frustraci. +++++ Jistě, ukázat, že "balící postup" dle anime vás může dostat do úzkých, asi nepředstavuje nápad geniálního umělce, nicméně v porovnání s neustálou stejností vztahovek jde alespoň o ten nápad. Nejde mi teď o srovnání úchylek protagonistek, ty v obecnosti mohou být mnohem šílenější, než má Urabe. Vtip je v tom, jak stejně (a Mikoto jinak) reagují na chování hlavního hrdiny. Chyba by byla i v přílišné realističnosti: nutnost opět se podřídit určitým, byť jiným představám, by efekt překvapení ničila. Seriál se kazil právě v těch chvílích, kdy Urabe "normálněla" (a to se časem dělo stále více) a v nichž se řešily očekávané situace, jako třeba domnělá nevěra. Navíc jsem si postupně vypěstoval cit pro přístup autorů a již mě překvapovali pramálo. +++++ Na závěr pár drobných pochval. Zajímavě zvolený hlas Urabe Mikoto. Poměrně roztomile a decentně dávkované ecchi prvky, žádné bouncing boobs s nechtunými zvukovými efekty, které odrazují od šáhnutí. A ještě jedna výtka: zpočátku zajímavý nápad - sdílení slin = absolutní sdílení emocí - se mění v jednoduše aplikovatelný deus ex machina. Mají Urabe a Tsubaki problém? Ať si vymění slinu. Zpočátku by to byly ****, ke konci již slabé *** a nechuť sledovat případnou další sérii. ()

Reklama

Larky odpad!

všechny recenze uživatele

Nazo no kanojo X je i přes absenci jediného povedeného vtipu, velmi komický seriál. Tvůrci se jakože snaží zaujmout diváka dialogy ve stylu - o sexu bez obalu, v rámci příběhu se snaží zaujmout rádoby promakaným scénářem - kterak hošík k vysněné slečně přišel, do jejího srdéčka se dostat chtěl a kdyby náhodou i pod sukýnku by nahlédl a old-school vizuálem, který měl za cíl odlišit se od současných seriálů a být také něčím, co případné chyby nějakým způsobem zaplátuje, či se nad tím jen mávne rukou...Nakonec ale o nic z toho vůbec nejde...Tady se naprosto jednoznačně útočí na první signální těch, kteří jsou blázni do ecchi, tedy do kalhotek, do prsů, do prdelek.... a bohužel i retardovaných a pořád dokola se opakujících scénářů....Nemám Yoshitanimu a jeho týmu „hvězd“ za zlé, že udělal další ecchi...vadí mi, jak všechno to, čím se snaží zakrýt to, že je to jen další stupidní ecchi blábol dělá hrozně špatně. Neexistuje zde vtip a pokud ano je velmi nepovedený...Dvě hlavní postavy jsou napsané ještě hůř než ty v Ulici, přičemž Urabe Mikoto si hodně nahlas říká o nějakou anti Anime cenu...takhle nezajímavá a naprosto odfláklá ženská hrdinka tu dlouho nebyla, nemilostně milostný vztah mezi nimi psal lehce retardovaný 10-ti letý syn někoho z tvůrců (v tomto případě také autor otřesně amatérské mangy)...Vrcholem nejhoršího scénáře roku je neskutečně dementní premisa o prstech v puse...Tohle napsat do jednoho dílu...proč ne...ale aby to byl jeden z nosných pilířů úplně celého scénáře? WTF? Nazo no kanojo X je jeden z nejhorších seriálů, který jsem kdy viděl...hlavně je to díky naprosté demenci hlavních postav, nulových vtipů, toporných a velmi odfláknutých animací a hlavně...hlavně kvůli tomu, že tady snaha ozvláštnit tupý ecchi žánr sexuální otevřeností, rádoby zajímavými postavami a scénářem, který má dobře popisovat vztah dvou mladých lidí příchízí totálně vniveč díky lajdáctví a amatérismu tvůrců. (Dodatek: O rabukome rozhodně nejde, jde o ecchi, které se snaží vypadat, jaký velký přesah má, leč to dělá nejhůře jak může) ()

maneki_neko 

všechny recenze uživatele

Animace ve stylu anime z konce 90.let je fakt dobrá. Ale to, co se tam děje, je hodně zvláštní. Vyjadřovat si náklonnost ochutnáváním slin svého protějšku nepůsobí dvakrát romanticky, ale přesto je zábava pozorovat, jak se vztah dvou hlavních protagonistů vyvíjí. Melodie doprovázející různé situace je geniální. Podtrhuje celou tu šílenost až absurdnost, jenž vévodí celému seriálu. Ona absurdita je však v tomto případě zárukou mnoha vtipných situací a hlášek s nimi spojených, které přidávají na originalitě tohoto bizarního počinu. Poslední díl sice končí trochu zvláštně, ale i tak se jedná o lehce nadprůměrnou podívanou. ()

Agraynel 

všechny recenze uživatele

Je to sladký, je to cringe, je to sladký, je to cringe... Chvílema dokonce i creepy. ALE. Celkově je to vlastně super. Výměna emočního prožitku pomocí  vlastních slin "tak trochu jinak", protože to postavy jinak nedokážou? Oukej, je to hodně original. Japonci nikdy nepřestanou překvapovat a ač to zní fakt divně, tak je to ve výsledku pěkně postavený. Jediná věc, která mi do toho moc neseděla, je prostě schopnost Urabe čachrovat s nůžkama, ale tak je to koneckonců mysterious girl, takže asi všechno nemusí dávat tak úplně smysl. Ve finále je to povedený romantický anime, který dokáže nádherně ilustrovat nevinnou první lásku, za mě hodně dobrý ♥. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama