Reklama

Reklama

Smrtící spona

  • Itálie Murderock - uccide a passo di danza (více)

Obsahy(1)

Detektivně laděna kombinace nahoty a krve v podání nejslavnějšího italského režiséra hororů Lucia Fulciho. Prestižní taneční akademie v New Yorku. Klidnou hladinu každodenní rutiny naruší brutální vražda mladé studentky, jejíž srdce bylo probodnuto ozdobnou sponou. Policie je bezradná, a tak se do vlastního pátrání pouští sama ředitelka taneční školy se svým přítelem. Rozplétaní klubka děsivých tajemství postupuje však příliš pomalu a vraždy přibývají... (Řitka video)

(více)

Recenze (46)

Zayl 

všechny recenze uživatele

Tohle, že natočil Fulci? Suverénně nejhorší film, jaký jsem od něho viděl. Už samotný název Smrtící spona hovoří sám za sebe. Příběh je takřka nulový, i když se snaží být opředen detektivní zápletkou. Samotné vraždy jsou trapné a provedení za pomocí spony mi přišlo dost komické. I mistr Fulci se někdy utne a bohužel tento film je smutným důkazem. Takřka celou stopáž filmu jsem protrpěl. ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jeden z názvů téhleté další Fulciho "perly" je GIALLO A DISCO, očekával jsem, že půjde o pěknou sračku. Jenže já mám Fulciho sračky rád. Děj je situovaný do prostředí nějakého tréninkového centra tanečnic (snad), kde si "tajemný" vrah, vraždící za pomocí spony (nevím do čeho), vybírá mezi tanečnicemi svou krvavou daň. Debilnější prostředí už si Fulci teda vybrat nemohl. Ale v tom filmu je hodně pěkných spoře oděných ženských, nudou sem taky neusínal, takže mi z toho vychází krásné 3 hvězdy. ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Tento horor považuji za jeden z nejhorších, co kdy byl natočen. Má hrozný příběh. Nějaké zpěvačky tancují a nějaký vrah jich pár zabije a to tak divným způsobem, že ho dodnes nechápu. Tak schválně pro ty co ještě neviděli. Vrah si vyhlídne oběť. Nejprve ji omámí a pak ji bodne jehlu přímo do srdce. (to bodnutí doprovází melodie tlukotu srdce). Dal bych odpad, ale 1 hvězdu uděluji z důvodu délky „jen 85 min.“ a DVD je v hezkém obalu. Jsem rád, že mě film stál jen 35 Kč. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Na to, jak Fulciho giallo snímky 70. let bývaly i na tento divoký žánr poměrně odvážně a originálně pojaté, Smrtící spona coby velmi pozdní příspěvek k tomuto subžánru působí už spíš tak trochu unaveně a nepřekvapivě. Kdo v životě viděl aspoň dva podobné filmy, odhalí identitu vraha po prvních patnácti minutách. Pokud si ale chcete někdy střelit do žíly něco, z čeho po stránce kostýmů, hudby a scénografie vyloženě řve pojem „120% osmdesátky“, jste na správné adrese. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Skupinka nádejných mladých tanečníčok sa snaží uspieť v konkurze do hviezdneho súboru. Nekonečné rytmické natriasačky z nich vysávajú doslova všetko. Tečú litre potu. Fulci zobral frázu o "potení sĺz a krvi" doslova. Krv totiž netečie len pomyselne, ako dôsledok vysiľujúcich tréningov, ale predovšetkým spod prsníkov mladých tanečníčok. Postupne sa rozlievajú tenučké červené strúžky po bodnutí ozdobnou ihlicou, vydávajúcou pri vpichu nepríjemný čvachtavý zvuk. Podozrivých je veľa, príbeh zamotáva znepokojujúci sen, ktorý sa onedlho zvláštnym spôsobom zhmotňuje. Zaujímavé tanečné disko-krimi spojuje prostredie pohybovej gymnastiky a vyšportovaných tiel so svetom zločinu, ktorý sa často skrýva pod povzbudzujúcim úsmevom. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama