Reklama

Reklama

Páter Thomas

  • Česko Pastor Thomas (více)
Trailer 2

V malém jižanském městě páchá kněz Thomas sebevraždu na hřbitově před zvláštním náhrobním kamenem. V téže chvíli v New Yorku při spiritistické seanci umírá mladá dívka Mary potom, co v tranzu viděla knězovu smrt. To vyvolá značný zájem novináře Bella, který se zúčastní jejího pohřbu. Po ukončení obřadu uslyší z nitra hrobu výkřiky a zachrání Mary, která byla jen zdánlivě mrtvá. Dívka mu pak vypráví, že při seanci viděla nejen knězovu smrt, ale i její pokračování vyvolané starou legendou, která byla vytesána na náhrobním kameni. Krvavý boj se záhrobím začíná... (Q FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (148)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tenhle film nám jednou v devadesátém roce vykládala na základce naše učitelka matematiky (pak to nějaký kokot doma vykecal a byl z toho pěkný průser) a my jsme z toho byli docela hotoví (hlavně ze zvracení vnitřností). Pak to brácha přitáhl na videu a dojmy z filmu byly stejné, byl jsem z toho docela vystrašenej. No a sice už z toho nejsem tak posranej (i když pár scén je fakt napínacích), ale tak nějak ty dojmy zůstaly dodneška. Společně s E tu vivrai nel terrore – L'aldilá asi Fulciho nejlepší horor, s docela dobrou atmosférou, starými dobrými zombíky (ne těmi dnešními nakaženými), pár chuťovkovými záležitostmi (již zmíněné zvracení vnitřností, vrtačka, nějaký ty červi a odporné zvuky) a docela parádní hororovou muzikou. Věřím, že pro spoustu z nás, který jsme to jako náctiletí sjížděli na videu, to zůstalo a zůstane srdcovou záležitostí. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Po hrozne nudnom Fulciho Zombi 2 som sa rozhodol pozrieť jeho ďalšiu kultovku a bol som milo prekvapený. No čo sa dá povedať na scénu v ktorej otec pristihne dcéru s nejakým chalanom a to ho tak naštve, že chudáka chlapca hodí na rozbehnutý sústruh a cez celú hlavu mu preženie dobrý 20mm vrták. Réžia od Zomby 2 poskočila míľovým krokom, alebo len zmena kameramana (nikdy asi nezabudnem na scénu v ktorej naozaj zlá herečka prenášala svoju repliku priamo do kamery - vyzeralo to neskutočne amatérsky). Midi hudba má nejaký zaujímavý motív. A bavil som sa na skutočne zlých dialógoch a hereckých výkonoch. Naozaj ma prekvapili niektoré samoúčelné no nápadité scény: prasknutie steny alebo zrkadla, efektne roztrieštené okno ktorého črepiny sa zapichnú do steny a tá začne krvácať. Trošku ma prekvapilo, že zombíci sú vlastne duchovia ktorý sa dokážu zjaviť a hneď na to zmiznú a že ich nebol problém jednoducho zabiť. V tom roku to musela byť naskutočná kultovka. ()

Reklama

sullafelix 

všechny recenze uživatele

.... ďalšia Fulciho geniálna kompozícia ...ktorou potvrdzuje svoj primát vo svete horroru ... a reči o nejakých dejových líniach , o nejakom scenári ,,alebo o samoúčelnosti ..atď ..... to mi pripadá tak naivné ako keby niekto gigantovi Pablovi Picassovi chcel vysvetľovať ,,ako je potrebné kresliť realisticky .... ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Hororový klenot, který je mnohem krvavější a děsivější než mistrova kultovka Zombi 2. Zde Fulci odstartoval a předvedl své pověstné umění v jedné z nejryzejších podob - déšť červů, zvracení vnitřností, krysy vyžírající lidský mozek, velmi pomalé provrtání hlavy zaživa - toto je jen skromný výčet mistrových libůstek, kterými diváka za doprovodu geniální filmové hudby zasypává téměř po celou stopáž. Vlastní příběh je celkem poutavý a velmi často vytýkané nelogičtnosti mu jen přidávají na tajemnosti, kterou mistr v několika sekvencích dílka do diváka hustí - rozbité zrcadlo, mizící a znovu se objevující mrtvola, duchařsky pojaté zombie či spirituální seance. Hlavní hrdinové jsou divákovi, i přes nějaký ten horší herecký výkon, snesitelní a celkem sympatičtí. Prostě poctivá Itálie, poctivý Lucio Fulci, poctivých pět hvězd. ()

AGO 

všechny recenze uživatele

Najhoršie na tomto filme je, že sa tvári ako vážny horor. Fulci nemohol byť pri natáčaní triezvy. Trápny scenár, tak ako aj dialogy (a zopar monológov) nedáva žiadny zmysel. "Herecké výkony" sú lepšie aj v Teletubies. Jediné čo mi zabránilo zaspať pri sledovaní tohto filmu je niekoľko zaujímavých scénok, ktoré Fulci naozaj vie. Scény typu: vracanie vnútorností, alebo vŕtačka v hlave braná kamerou zo vzdialenosti troch centimetrov mi naozaj zostanú v hlave ešte hodnú chvíľu. :) ()

Galerie (59)

Zajímavosti (9)

  • Film se odehrává v městečku Dunwich - toto místní jméno je narážkou na povídku The Dunwich Horror od jednoho ze zakladatelů horrorového žánru, H. P. Lovecrafta. (gjjm)
  • Všetky nemecké verzie filmu boli zakázané viac ako 20 rokov. (misterz)

Reklama

Reklama