Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepříliš úspěšnému newyorskému detektivovi Fredu Williamsovi bylo svěřeno vyšetřování série vražd mladých dívek. Vrah zanechává zvláštní stopy a o jeho duševním vyšinutí není pochyb. Fred se spojí s psychoanalytikem, aby získal profil vraha, který napodobuje hlas Kačera Donalda, a zjistil, jaký je motiv jeho hrůzných činů. (Levné knihy)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (78)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Mohla to bejt super rezba, ale takle to je krapet nedotazeny. Aby moh bejt film detektivka, musel by mit krapet lepsi zapletku, poradny patrani a zajimavejsi pointu. A aby to moh bejt horor, musel by bejt film strasidelnej a ne jen porad dokola ukazovat rozparany bricha. Takle je to takovej nemastnej neslanej mix, coz si mozna Fulci uvedomil, tak tam nahazel naky ty souloze a kozy. Jinak co se tyce hercu, tak to je prevazne tragedie, takze zadny prekvapeni. No a kvakajici vrah by se mozna moh stat kultovni postavou, nebejt trapny zaverecny pointy. Ale i kdyz film dost kritizuju, nemuzu rict, ze by me za tu hodinu a pul nejak vyraznejc nudil, ale je to proste jen prumer. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pre starú taliansku giallo horrorovú filmovú tvorbu, z obdobia sedemdesiatých a osemdesiatých rokov minulého storočia, mám slabosť. Lucio Fulci patrí medzi mojich najoblúbenejších a najrešpektovanejších filmárov, v rámci toho špecifického subžánru. Podarilo sa mu natočiť niekoľko vskutku výnimočných titulov. Jeho filmy boli plné násilia. Vyžíval sa v krvavých scénach a perverzných sexuálnych výjavoch. Rád používal nechutné gore efekty. Všetky tieto atribúty naplno zúročil v krimi snímku "Rozparovač v New Yorku" (Lo squartatore di New York), ktorý zrežíroval v roku 1982. Fenomenale, perfetto, fantastico giallo! **** ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Rozparovač z New Yorku“ je jedním z lepších filmů Lucia Fulciho, a to hlavně proto, že je na něm vidět, že i v tom braku, jak je jeho tvorba většinou nazývána, dokáže stále vytvořit zajímavou zápletku, která vás udrží v napětí až do konce. Jsou to právě ty prvky jako kvákání, sexualita, která nemá nic společného s intimností, ale je zde otevřená, a stejně tak i násilí, které tvoří jeho filmy tak zajímavými. Pokud se nebojíte krve, tak Fulci je rozhodně autorem, který by se neměl přehlížet. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak u tohohle jsem se docela pobavil. Film je sice průměrnou kriminálkou, ale najde se tady několik velice podařených scén na které se jen tak nezapomíná. Hlavně tedy na ty erotické. Sličné dámy se absolutně nestydí ukázat cokoliv a vrah je z radostí porcuje žiletkou, nožem či střepem. Některé gore scény ušly, ale byla tu i spousta těch gumových jenž se mi nelíbily. Hlas kačera byl srandovní a musím se přiznat, že až dokonce jsem netušil, kdo bude tím vrahem. Tentokrát mě Fulci docela dostal.60% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Doslova řízné giallo, v kterém se pořád něco děje. Očekávaného koření v podobě gore, houšť, rovněž tak nahoty a erotických scén na hranici porna. Fulci ve svém řemesle rozhodně nezklamal. Zabiják s kachním hlasem koná své vraždy s velkým zaujetím a citem pro detail, což se projeví zejména v legendární scéně krájení oční bulvy. Ta rozhodně nebyla úvodní, uživatel POMO se tedy evidentně dopustil nejvážnějšího prohřešku proti pravidlům ČSFD, a to hodnocení neviděného filmu, mělo by mu tedy být nenávratně odebráno právo dalšího hodnocení. Celou záležitost samozřejmě postoupím administrativě. Ale pryč od neřádu, který vládne této databázi. Přes veškeré Fulciho chuťovky se však Rozparovači nedaří navodit pořádnou atmosféru strachu a příběh de facto jen skáče mezi výkřiky hrůzy a vzdechy vzrušení. A vzhledem k tomu, že hudební složka je vyloženě slabá, tak jen za silnou trojku. P.S. Proč byl kačer kačerem bylo jasně a zřetelně vysvětleno. SPOILER: Byl to Flaxik. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (5)

  • Díky obrovské cenzuře ve Velké Británii se společnost Vipco rozhodla film ve Spojeném království nevydat. Uvedení se na ostrovech dočkal až v roce 2007. (Terva)
  • SPOILER!: Kitty (Daniela Doria) a její smrt žiletkou měla původně delší a brutálnější stopáž, která byla vydána jen na Japonské verzi DVD. (Terva)

Reklama

Reklama