Reklama

Reklama

Jak vyřešit alarmující míru kriminality? Legalizací všech zločinů. Na jednu jedinou noc v roce se Amerika blízké budoucnosti proměňuje v nejnebezpečnější místo na Zemi. Když se vás někdo rozhodne zabít, nikdo vám nepomůže, protože všechny složky záchranného systému jsou během Očisty mimo provoz. Funguje to náramně, i díky tomu život v téhle zemi v ostatní dny připomíná ráj. Jen se ho nemusíte dožít. Krvavý thriller s hororovými prvky natočili tvůrci série Paranormal Activity, kteří vás budou děsit tak, jak je jim vlastní. Úspěšní a bohatí Sandinovi se na Očistu připravují v bohorovném klidu. James (Ethan Hawke) prodává bezpečnostní systémy, díky nimž svůj dům proměnil v nedobytnou tvrz. Jeho manželka (Lena Headey) a děti, teenageři Charlie a Zoey, proto mohou nerušeně pozorovat prostřednictvím bezpečnostních kamer svět tam venku a výjimečná dramata, která tahle specifická noc přinese. Všechno změní jeden cizinec, který se znenadání objeví u jejich dveří a úpěnlivě prosí o záchranu. Pustit ho dovnitř, nebo nepustit? Rozhodnutí, které učiní, obrátí jejich život naruby. Z nezúčastněných pozorovatelů se stanou hlavními postavami v mimořádně krvavém dramatu, které nemusí ani jeden z nich přežít. Tahle noc bude zatraceně dlouhá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (1 039)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu jde naprosto krásně vidět rozdíl mezi premisou a scénářem - zatímco námět je zajímavý, scénář je naprosto dementní. Věci se prostě dějí, aby se děly, nebo abychom se posunuli v příběhu. Nebudu originální a taky to napíšu - trailer mě nalákal, málem jsem na to i šel do kina, ale poté, co mi spolubydlící řekl, že film jako takový nestojí za nic, jsem se rozhodl si počkat pěkně na doma. Jediné, co tenhle film vytahuje do toho alespoň průměru je Lena Headey a Ethan Hawke. Speciálně díky Leně jsem se na tohle vydržel dokoukat až do konce. O druhém dílu zatím slyším většinu pozitivních věcí, takže tomu dám šanci, ale na druhou stranu, nebude zas tak těžké překonat tenhle rozpačitý film. 50 %. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem od toho co jsem cekal a tudiz je na moji strane spokojenost uznavam ze ten skvelej napad se dal vyuzit mozna jeste o neco lip a nakonec z toho byla jenom vyvrazdovacka ale k certu s tim v ramci moznosti ma tenhle film i vzhledem k mensimu rozpoctu vsechno co ma mit a navrch pozitivum nejvetsi je ze si zkratka na nic nehraje ja jsem si to uzil a presvedcil jsem se ze v dnesny zatuchle hororove dobe je lepsi se podivat na nenarocnej projekt z malym rozpoctem zato delany z nadsenim a je fajn kdyz se do toho jeste nevklada ta desna rutina ktera dneska zanru vladne takze jak jsem uvedl jsem spokojeny a muzu klidne prohlasit ze Lesni puch a podobny slataniny se muzou jit zahrabat ()

Reklama

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem nezajímavý poster a říkal jsem si, to bude o nějakém blbci v masce. Dnes mi to ale nedalo a na film jsem se podíval a musím uznat, že docela jsem byl v napětí, jak to dopadne. Toho haranta bych na místě utloukl. Položil jsem si otázku, jestli já sám bych takový den využil k očistě a popravdě, odpověď je "ANO" a zřejmě by to byla hromadná vražda. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Námět je luxusní jako pivní oáza v saharské poušti (jo, až tak bídně na tom dnešní horory jsou) a tvůrci dokázali párkrát navodit uvěřitelnou atmosféru strachu a morálních dilemat, ale proč je z toho nakonec takové béčko?? Tuctové schéma home invasion je to poslední, co bych si při představě nesvázaného vražedného řádění v lawless ulicích velkoměsta přál vidět, navíc ještě s tak dobrým obsazením a řemeslným potenciálem. Následující díly jsou sice ještě blbější, ale v případě trojky už alespoň uspokojivě zábavné a správně morbidní, tohle je prostě jenom nadějně se rozjíždějící a velkohubý fail... ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Aniž bych jakkoli hodnotil nebo dumal na celým tím konceptem "očisty", který je už sám o sobě plný potenciálu jak k poskytnutí slušné porce hororové zábavy, tak ke strhání, musím říct, že z výsledku jsem na vážkách a inklinuju víc k té horší variantě. Herci jsou sice kvalitní, ale skoro všichni vypadají jak jedna velká nesympatická banda buzíků, režie je slušná, ale scénář s postupem čas dost vyhasíná, což je strašná škoda. Největším problémem je pro mě absence pořádných hororových prvků, kdy až se film konečně rozjede od obrátek, tak se omezuje na maximálně průměrnou akční střílečku. Stejně je na tom i s napětím, které se tam teda pohledat dá, ale nějaké to znepokojení v souvislosti s home invasion se vůbec nekoná. Čekal jsem mnohem lepší záležitost....60% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (24)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 91. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • V Německu z noci ze 30. 4. na 1. 5. probíhá tzv. "Freinacht" neboli noc čarodějnic. Mladí lidé ji často využívají k tomu, aby ukradli májku sousední obce. Noc čarodějnic má stejný princip jako očista, nesmí však docházet k trestným činnostem. "Freinacht" byla pro film velikou inspirací. (ČSFD)
  • Podľa záznamov bezpečnostných kamier je zrejmé, že každoročná "Očista" sa koná v noci z 21. 3. na 22. 3. (GTS_PUNK)

Související novinky

Spawn míří na velké plátno

Spawn míří na velké plátno

22.07.2017

Comicsový tvůrce Todd McFarlane konečně oznámil nový celovečerák se Spawnem. Kultovní démonický antihrdina byl v kinech už v roce 1997, drsný eRkový reboot se tedy rozjíždí přesně 20 let po prvním… (více)

Očista míří do televize

Očista míří do televize

04.10.2016

Kolik znáte hororových sérií, které jsou čím dál tím lepší a výdělečnější? Ano, Očista je spíš thriller než horor, rozhodně ale vydělává „hororové" peníze. Není tedy divu, že mají její tvůrci velké… (více)

Reklama

Reklama