Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Když utichly trumpety nás přivádí přímo na bitevní pole, hluboko do bahna a válečného šílenství. Americké jednotky mají za úkol chránit most ostřelovaný nepřátelskými tanky. Muži, kteří jsou již tak ohroženi nebezpečím minových polí, musí čelit smrti číhající na každém kroku, včetně nepřátelských leteckých útoků. Stovky životů jsou ztraceny, a zbylí vojáci jsou zranění a psychicky vyčerpaní. Teď však vše závisí na čtyřech mužích: vystrašeném vojínovi povýšeném na kapitána, statečném a odhodlaném lékaři, zlostném mladém seržantovi a nezkušeném novém rekrutovi. Jedinou věcí, která je jim všem společná, je zoufalá vůle přežít. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (114)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Mrazivé válečné drama, zapůsobilo to na mě velmi reálně, krutě a zcela pochopitelně naprosto nesmyslně.. Hlavní postava není žádný neohrožený hrdina, je to mladý muž, který chce přežít a vypadnout z toho pekla, nováčci jsou patřičně vykulení, zoufalí, zmítaní strachem, zimou, vyčerpáním.. Herecký ansámbl skvělý, zejména tedy Ron Eldard a v zajímavé roli i Timothy Olyphant.. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní, ale drahé monumentální velkofilmy Zachraňte vojína Ryana a Tenká červená linie rozsekává na hadry tento malý TV film z produkce HBO. Svým stylem má hodně blízko k Bratrstvu neohrožených, je ovšem ještě o něco cyničtější. Za celých 90 minut se ani na chvíli nezastaví a servíruje nám jednu výtečnou scénu za druhou (úvodní záchrana, zastřelení plamenometčíka či závěrečná záchrana). Neokoukaní herci jsou všichni dokonale přesvědčiví, nejvíce za zmínku stojí Zak Orth a Ron Eldart. John Irvin má na svém kontě již jeden podobný válečný film - Hamburger Hill. Ani v jednom z nich není místo na vlastenectví, filozofování či hrdinství. Jen krev, bláto, sníh, smrt, ranění, mrtví a jediný cíl - přežít. 95%. ()

Reklama

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

Když utichly trumpety patří mezi jeden z těch zapadlých a ne příliš známých válečných snímků. Výborné obsazení jednotlivých postav táhne celý film. Coby hlavní postava mě zaujal Ron Eldard, který zahrál normálního vojáka. Ron Eldard představovat chladného a rozumně uvažujícího vojáka, který si nehodlal připustit, aby s ním jakékoliv emoce zamávaly natolik, aby nebyl schopný vést svoji četu a zajistit jim přežití. Velmi mě moc zaujala scéna příjezdu a útoku německých tanků. Opravdu děsivá scéna - válka je strašná ve všech podobách. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové "Trumpety" jsou filmem s příběhem z málo zobrazovaných okamžiků druhé světové války. Jde o boj na belgicko-německé hranici, tedy v době, kdy je již válka prohraná, ale Němci dál ustupují a houževnatě se brání. Překvapí už jen hlavní postava, která jak vzhledově (Eldard se typově hodí spíše na prohnilé padouchy) tak charakterem rozhodně žádné sympatie nezískává. Není obvyklé zvolit za hlavní hrdinu antihrdinu. Eldard hraje vojína, který jediný přežije ze své čety. Je povýšen na seržanta a dostává na starost četu nováčků. Ze svého povýšení však není vůbec nadšen a podle toho vypadá i jeho velení... Jsem za tuto tématiku rád; člověk se už časem Stalingradu, Afrikakorpsu a Bitvy o Anglii přejí, takže není rozhodně na škodu zabrouzdat ve 2. světové válce někam jinam. Nevím ale, jak moc věrně jsou tyto okamžiky zachyceny. Němci jsou tu na jedné straně líčeni takřka nepřemožitelně, kdy s jednou "osmaosmdesátkou" a pár tanky bezproblémově brání daný úsek fronty (spojenecká letadla nejsou schopna je najít, a tak pod jejich palbou umírají stovky Spojenců - což nepůsobí příliš reálně), na druhou stranu jsou při boji zblízka zcela neschopní a padají jako hrušky. Kde je pravda, nevím. Za shlédnutí Trumpety rozhodně stojí, kvůli hlavnímu "hrdinovi" a zmíněmým rozporuplnostem však nejdu příliš vysoko... 70% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,, Nejlepší je, když přestaneš přemýšlet. Celá rota je na cestě do pekla.'' Na TV film skvělá záležitost. Sice bych měl pár výhrad k bojovým scénám (zejména k té poslední), to je však hluboce vyváženo celkovou atmosférou a syrovostí filmu. Kulky tu působí téměř reálná zranění. Tady nečekejte žádná červená kolečka na olivovejch mundůrech. Když někomu vletí kulka zátylkem, vyletí obličejem ven a vezme si sebou i kus čelisti... To chladné bahno lesů v Ardenách roku 1944 jsem úplně cítil. V těch mrazivejch hvozdech se člověk cejtil pod psa jen v té provlhlé výstroji, bez kuřiva a o studenejch konzervách. Natož ještě aby útočil na flaky 88 a dobře zakopané tanky s pěchotou. Když vám velení dalo teplý žrádlo, nafasovaly se cigára a rations, bylo jedno jisté. Už brzo se půjde do útoku za Sigfriedovu linii... --- Jsem spokojen, tohle dílo se může směle zařadit do řady těch lepších válečných filmů. Žádný patriotismus, jen prostá touha přežít. 4 zásobníky do thompsonu. * * * * ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Film sa natáčal v exteriéroch v Maďarsku a v budapeštianskych štúdiách. (Smok)
  • Ve filmu jsou použity následující zbraně: poloautomatická puška M1 Garand, samopal Thomson, lehký kulomet BAR a pistole Colt M1911 na americké straně, Wermacht používá samopal MP40, pušky Kar 98 a pistole Luger. (liebgott)
  • Hlavní postavy filmu jsou z 28. pěší divize, která při bitvě měla největší ztráty. Do konce nasazení v boji byla divize zredukována na třetinu stavu, nejtěžší boje proběhly okolo městs Schimt a Vossenack, kde si divize vysloužila přezdívku „Krvavé vědro“. (liebgott)

Reklama

Reklama