foto

Ron Eldard

  • nar. 20.2.1965 (52 let)
    Long Island, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Celým menom sa volá Ronald Jason Eldard. Vyštudoval prestížnu hereckú školu v New Yorku, ale predtým to skúšal aj ako amatérsky boxer, čo vidno na jeho vyšportovanej postave. Pochádza z početnej rodiny, zo šiestich súrodencov. Jeho filmový debut sa začal v komédii (u nás menej známej) True Love.

Komédie sa mu zapáčili a tak sme ho mohli vidieť v ďalšej komédii Tak už dosť, Fred! Ron zablúdil aj do éry seriálov a to hneď v úspešnom seriáli Pohotovosť. Jeho filmová kariéra nebola zatiaľ závratná. Často sa však objavuje aj na divadelných doskách, kde sa mu darí.

Zaujímavosťou je, že si mal zahrať rolu vo filme Telefónna búdka. Mal nahovoriť hlas volajúceho ostreľovača. Na poslednú chvíľu bol ale nahradený Kieferom Sutherlandom. Za rolu vo filme Delivered získal cenu Golden Space Needle Award za najlepšieho herca. Medzi hercami má kamaráta Davida Duchovneho.

Lukas "luksharas" Mezey

Herecká filmografie

Filmy

2017 Higher Power
2014 Poker Night
2013 jOBS
2011 Bedňák
Super 8
2008 Desátý kruh (TV film)
2007 Demons (TV film)
Odsouzen k smrti
2006 Lovci mušlí
Ve stínu pravdy
2005 Mezi otci a syny (TV film)
2003 Dům z písku a mlhy
2002 Loď duchů
Polibkem to začíná
2001 Černý jestřáb sestřelen
2000 Bash: Latterday Plays (TV film)
Smrt obchodního cestujícího (TV film)
1999 Delivered
Kurýr
Mystery, Aljaška
1998 Drtivý dopad
Když utichly trumpety (TV film)
1996 Bastard Out of Carolina
Spáči
1995 Poslední večeře
Sex & the Other Man
1992 Vůně ženy
1991 Tak už dost, Frede!
1989 Pravá láska

TV seriály

2013 Strážce pořádku (TV seriál)
Peace of Mind (S04E12)
Decoy (S04E11)
Get Drew (S04E10)
další epizody (12)
2005 Slepá justice (TV seriál)
1996 Men Behaving Badly (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Vy jste tuším Dr. Carter (S03E01)
Dr. John Carter (S02E22)
Seber ta zlomená křídla (S02E21)
další epizody (9)
1995 Pohotovost (TV seriál)
Tady se děje zázrak (S02E10)
Domov (S02E09)
Vyzrazené tajemství (S02E08)
další epizody (8)
1993 Bakersfield P.D. (TV seriál)
1992 Arresting Behavior (TV seriál)
1968 One Life to Live (TV seriál)

Dokumentární

2002 The Essence of Combat: Making 'Black Hawk Down'

TV pořady

2004 The Tony Danza Show (TV pořad)
1998 The 50th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1997 The 49th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1995 The 47th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace