Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Když utichly trumpety nás přivádí přímo na bitevní pole, hluboko do bahna a válečného šílenství. Americké jednotky mají za úkol chránit most ostřelovaný nepřátelskými tanky. Muži, kteří jsou již tak ohroženi nebezpečím minových polí, musí čelit smrti číhající na každém kroku, včetně nepřátelských leteckých útoků. Stovky životů jsou ztraceny, a zbylí vojáci jsou zranění a psychicky vyčerpaní. Teď však vše závisí na čtyřech mužích: vystrašeném vojínovi povýšeném na kapitána, statečném a odhodlaném lékaři, zlostném mladém seržantovi a nezkušeném novém rekrutovi. Jedinou věcí, která je jim všem společná, je zoufalá vůle přežít. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (114)

Lischai 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není špatný film. Nízký rozpočet moc není vidět, vojáci jsou zahraní civilně a bez patosu, všude je bláto, mlha a beznaděj. Ale scenáristicky a režijně to nějak nejede. Příběh nikam negraduje, postavy moc nepoznáme, je to celé takové odtažité. Raději si pusťte pátý a šestý díl Band of Brothers - je tam to stejné, jen lépe (tedy strašlivěji, krutěji, věrohodněji). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Film prostý jakýchkoliv hrdinských gest či patetických proslovů. Zůstalo jen syrové prostředí, řev, panika, šílenství a utrhané končetiny. A v tom všem se snaží hlavní antihrdina přežít. Dobývání mostu patří vůbec k nejlepším válečným pasážím, co jsem kdy viděl. Nebýt pomalejšího rozjezdu, hodnotil bych ještě výš. 85% ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní, ale drahé monumentální velkofilmy Zachraňte vojína Ryana a Tenká červená linie rozsekává na hadry tento malý TV film z produkce HBO. Svým stylem má hodně blízko k Bratrstvu neohrožených, je ovšem ještě o něco cyničtější. Za celých 90 minut se ani na chvíli nezastaví a servíruje nám jednu výtečnou scénu za druhou (úvodní záchrana, zastřelení plamenometčíka či závěrečná záchrana). Neokoukaní herci jsou všichni dokonale přesvědčiví, nejvíce za zmínku stojí Zak Orth a Ron Eldart. John Irvin má na svém kontě již jeden podobný válečný film - Hamburger Hill. Ani v jednom z nich není místo na vlastenectví, filozofování či hrdinství. Jen krev, bláto, sníh, smrt, ranění, mrtví a jediný cíl - přežít. 95%. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Režijní styl Johna Irvina mi moc nevyhovuje, přeci jen si myslím, že americké jednotky za 2.světové nebyly plné samých zbabělců a neschopných důstojníků. Film samotný je však udělaný slušně, bez servítků, bez salutování a řečnění, jen válka a každodenní boj o život. Snímek popisuje surový válečný mlýnek na maso v lesích na belgicko - německé hranici 1944. A speciálně příběh zbabělého a nedisciplovaného vojína, který se postupně stává poručíkem a velitelem čety. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=qGJ9l2gPWIo ()

casioa.... 

všechny recenze uživatele

Na malom piesočku-za málo peňazí, dosť hodne muziky. Komorný pohľad na prechod Siegfriedovou líniou, pri Hurtgenskom lese. Zažijeme malé ponorenie tam, kde v hlavách účastníkov svietil iba jeden nápis: Prežiť za každú cenu! Inak, skvele zahratý nacisti, najmä ten veliteľ, čo si strihne pár záberov na tvár...brrr, úplne som mu to zožral. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Fráza "Nobody Dies -(Nikto nezomrie)" je odkaz na knihu a film A Walk in the Sun, kde "Nobody Dies" je motto čaty. Tak kniha ako aj film sa zaoberajú podobnými účinkami vojny na človeka ako "Když utichli trumpety". (Smok)
  • Film sa natáčal v exteriéroch v Maďarsku a v budapeštianskych štúdiách. (Smok)
  • Ve filmu jsou použity následující zbraně: poloautomatická puška M1 Garand, samopal Thomson, lehký kulomet BAR a pistole Colt M1911 na americké straně, Wermacht používá samopal MP40, pušky Kar 98 a pistole Luger. (liebgott)

Reklama

Reklama