Reklama

Reklama

Vražedná minulost

Trailer 2

Mladá dívka je vězněm časové smyčky, která se ale ne vždy opakuje stejně. Musí odhalit pravdu, nicméně její činy ovlivňují ji i další osoby. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (83)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, film urcite neoslovi vystudovane filmove teoretiky -elitary a ani Livingdeady, ktory uz spadol na uroven uzivatela Liventura a komentuje jedno- dvoj slovnymi konstrukciami. Vincenzo Natali kedysi zabodoval s filmom The Cube, ale odvtedy sa trapi, asi ako isty Luc Besson, ktory kedysi natocil Brutalni Nikitu a podobne lahodky, no a odvtedy plodi same otravne nudne hovna. Teda zase pardon, mne to uniklo a chcel som napisat ze ma tvorivu krizu a jeho nove filmy uz nedosahuju kvalitativne na tie starsie. Natali aspon natocil slusnu atmosferu, tazive napatie a namet sa mi nezda byt klasickou ducharinou, skor je hodne originalny. Dialogy nic moc, akurat Abigail Breslin bola fajna . 55 % ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý stěžejní nápad (Groundhog Day meets The Others meets Insidious 2) zpracovaný velice neintezivním způsobem. Dokážu si představit, že film s daným námětem mohl být atmosférický, děsivý, psychedelický, neprůhledný a překvapující, v ideálním případě všechno najednou. Haunter bohužel není ani jedno - jedná se o bezkonfliktní, řadovou žánrovku, pro kterou zpětně těch 97 minut svého času pravděpodobně nebudete litovat, ale podruhé je do ní jistě neinvestujete. Koukatelné to je i přes nepříjemnou Abigail Breslin v hlavní roli a občasnou chaotičnost (nad pravidly daného světa se raději ani nepokouším hlouběji zamýšlet). ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Záhrobní bubákovina čerpá z obdobných příběhů, kde se 1) hrdinové potácí v časové smyčce, 2) nelze opustit místo - zde dům - kde mě někdo odkrouhl, 3) chvíli trvá, než si jeden uvědomí, že to má za sebou a 4) ani konec diváka nepřesvědčí , zda to všechno dopadlo dobře, nebo úplně blbě. Velice se mi líbil dům ponořený do mlhy, který se sem zatoulal z ponurých gotických horrorů. Několik scén mělo příjemnou atmosféru, což je na celovečerní film poněkud málo. Závěr se začal nějak zamotávat sám do sebe a nejsem si jistý, zda se na vyústění příběhu diváci shodnou. Každopádně hezkou hvězdu si zaslouží tričko se Siouxsie Sioux, na jejíž The Killing JAR (z alba Peepshow) je třeba vydržet až na titulky (zatraceně, to tam nemohla zapět vícekrát? a vůbec, do duchařiny by se se svou image dobře hodila). Tímto též zdravím Bloody13 ;-) ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Prvotní nápad byl zajímavý, ale jak plynul čas, postupně se z toho stávala patlanina s lekačkama pro děcka. K mému neuspokojení velkou měrou přispěla Abigail Breslin, jelikož její ustrašený obličej a grimasy byly falešnější než nespočet pištějících blondýn v tílku utíkající v céčkových hororech před vrahem s kudlou. 20% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako jo, je to kombinace Ti druzí, The Shining, Nočních můr z Elm Street a kdoví, čeho ještě. Ale kupodivu to hezky drží pohromadě, odkrývání celého pozadí příběhu je skoro detektivní, časová smyčka smysluplná, navíc v tom hraje David Hewlett z SgA a hlavní zlosyn vypadá jako Lance Henriksen ( i když je to Stephen McHattie). Postupné odkrývání tajemství společně s dobře zvládnutým žánrovým pozadím, jež zde solidně ozvláštňuje celý příběh, i to, že se postavy nechovají jako truhlíci, dává filmu další grády navíc. SPOILER A koneckonců, potěšil mne i ten konec o peklu a nebi, ostatně, proč by měly horory končit vždycky špatně a vítězstvím zla, že? ()

Galerie (60)

Zajímavosti (3)

  • Lisa (Abigail Breslin) má na sobě většinu času tričko s britskou hudební skupinou Siouxsie and the Banshees. (Kejf.)
  • Film se natáčel v Torontu a Brantfordu v Ontáriu v Kanadě. (rafix)
  • V scéne, keď Lisa (Abigail Breslin) otvára skryté dvere od "jaskyne", sa v zámku kľúč nenachádza. V nasledujúcom zábere tam už ale je. (danci7891)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno