Reklama

Reklama

P.K. (Aamir Khan) pristáva na Zemi v indickej provincii. Pochádza z planéty podobnej Zemi, ale v určitých oblastiach dosť odlišnej. Hneď zo začiatku mu Zem ukáže svoju drsnejšiu stránku; chudák P.K. je okradnutý o svoj ovládač. Problém je, že len s pomocou neho sa môže dostať späť na domovskú planétu. Pri pátraní po ovládači spoznáva v Dillí Jaggu (Anushka Sharma), ktorá pracuje ako reportérka. P.K. ju začne zaujímať a ona sa rozhodne, že by bol vhodný na interview.
Film zobrazuje strasti mimozemšťana so stretom inej kultúry, náboženstva a spoločenských pravidiel, na aké bol zvyknutý. Tieto stretnutia občas vytvárajú aj komické situácie. (vander19)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (125)

easaque 

všechny recenze uživatele

-5* a už tu mám další Bollywood, který rozhodně potěšil a můžu bez obav doporučovat zvídavým a nekonzervativním divákům. Po pomalu rozjíždějícím příběhu, který má občas blízko třeba ke grotesce, se dostává děj do varu a ve vyvrcholení se cupuje náboženství i národnostní či společenské rozbroje. Jinde než v Indii by nejspíš podobný film ani vzniknout nemohl. Rozhodně se někdy zopakování bránit nebudu a možná pak zvýším na plný počet. Rozhodně zajímavá raritka a současné vysoké hodnocení si zaslouží. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 3 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Peekay trošku trpí kvůli své první části. Vzbuzuje dojem primitivní, přehrávané komedie, která bude stavět na šíleném kolotoči různě se variujících žertů. Vzhledem k zemi původu překvapí silný výsměch na účet všemožných náboženských institucí, ba přímo zesměšňování věřících. Postupem času však začíná být zřejmé, že prosťáček v hlavní roli není jen atrakcí, ale (zjednodušujícím) prostředkem a humor začíná působit kultivovaněji a o poznání trpčeji. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ke snímku jsem se dostal díky předchozímu filmu mistra Hiraniho o třech idiotech, který si mě absolutně získal. Tento kousek je konceptem hrozně podobný. Pojednává však o zcela jiných věcech. Konkrétně pojednává o náboženství a snad všech otázkách s ním spojených. Na Indii, kde se kříží tři nejsilnější náboženské proudy se mi to zdá kapku odvážné, a to já mám rád. Tohle obvykle nedělám, ale hrozně se mi líbila jedna vyřčená myšlenka hlavního hrdiny, kterou si troufnu parafrázovat. "Jsou dva bohové. Ten, který stvořil nás a ten, kterého jsme stvořili my." O tomhle je celý snímek. Jako průvodce se nás ujme emzák z naprosto zidealizované planety. Může snad být ještě někdo nezaujatější? K vidění je tedy dost silná kritika všeho, co by mohlo být u nás jiné a lepší. Dýchá na nás Bollywood, takže vůči velmi častým tanečním a pěveckým vystoupením jsem byl obrněn, ba dokonce bych si troufl přiznat, že se mi ve většině případů tato vystoupení líbila. Neodpustím si ovšem výtku k přepálené stopáži. Příběh je velmi jednoduchý a přímočarý. Neubránil se tedy poměrně výraznému stereotypnění. A ten přeslazený závěr, to snad také nebylo úplně nutné. Na každý pád, líbilo se mi to. Kombinace existenčních otázek, které nesouvisí pouze s náboženstvím, pohodové atmosféry a občasných legrácek. Předchozímu Hiraniho snímku o třech idiotech tohle z mého pohledu nesahá ani po kotníky, ale za zhlédnutí to určitě stálo. Lepší 3 *. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Taká osobnostná výpoveď o náboženstve ktorá je zaobalená do hávu sci-fi, ale pritom bez prehnaných akčných scén, alebo podobných hlúpostí. PK je kupodivu veľmi komorný, veľmi úsmevný a tiež podkladá zaujímavé otázky o viere, na ktoré síce neponúka odpoveď, ale verím, že prinúti niekoho rozmýšľať, alebo v tom lepšom prípade niekoho riadne naserie. Aamir Khan má čuch na dobré látky a znova dokazuje, že jeho malá svalnatá postava je veľmi spestrujúcim prvkom Bollywoodských filmov. Keby mal krajšiu partnerku ako bola Anushka bol by som vo vytržení. Po 3 idiotoch ďalší dôkaz režisérskej a scenáristickej vyzretosti Rajkumara Hiraniho, ktorého považujem za jedného z najsilnejších a najosobitejších tvorcov, ktorého témy - často zabŕdajúce do hlúposti systému - ukončuje veľmi pozitívne a optimisticky. Na konci bola aj slzička. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se mega těšil, protože patří Aamir Khan mezi mé nejoblíbenější herce vůbec a ve všech těch možných žebříčcích Bollywoodských fláků to bývá často nejvýše. A už to bylo asi moc, mimozemšťani, náboženství, tanec, romantika. Fest mi to nesedlo, škoda. Jak se Bratr Bajrangi snažil o náboženskou smířlivost, tohle do víry šilo až nepříjemně moc a to jsem kovaný ateista. 5/10 ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Je to první indický snímek, který v kinech v USA vydělal víc než deset milionů amerických dolarů. (Terva)
  • S filmem byl spojován i indický herec Arshad Warsi. Ten ale později prohlásil, že se nejednalo o oficiální nabídku, a zatímco se veřejně spekulovalo o jeho účasti, připravoval se herec na roli v jiném snímku. (Conspi)
  • Kostýmy, ktoré nosí Aamir Khan vo filme, boli v skutočnosti náhodne pozbierané od verejnosti. (Laslo)

Reklama

Reklama