Reklama

Reklama

Tak fajn

  • Slovensko Tak fajn
Trailer 1

Obsahy(1)

Tak Fajn je komedie o nepodařené dovolené ve třech v Chorvatsku. Milan se rozhodne požádat svojí přítelkyni Beatu o ruku právě během romantické dovolené u moře. Na tu s nimi nakonec jako křen jede i věčný party živel Miki, který se rozhodne jim romantický výlet a zásnuby zorganizovat. Věci se mu ale pravidelně vymykají z rukou a nic nedopadne tak, jak mělo. Povede se nakonec alespoň žádost o ruku, nebo bude dovolená u moře úplná katastrofa? Atmosféru letní komedie umocňují scenérie Jadranských pláží, záběry plné slunce a hudební hity. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (100)

kingik 

všechny recenze uživatele

Původně měli jet na letní dovolenou do Chorvatska ve čtyřech, ale těsně před odjezdem se jeden z milostných párů rozpadl kvůli afektované polovičce, která si postavila hlavu a vyvolala zbytečnou scénu o letní obuv. Milan, Beáta a Miki tedy vyrážejí k moři jen ve třech ve vypůjčené a hlavně drahé fotříkově káře, který vyžaduje s vozem striktní zacházení, jinak bude zle. Dobrácký Milan se svojí atraktivní přítelkyní Beátou a s jejich živelným kamarádem Mikim zažijí u moře ty pravé letní radovánky, mimo jiné přiskřípnutý prst, zabodnutého mořského ježka v noze nebo jak neztratit apetit k místním specialitám, vypadající na talíři nanejvýš podezřele. Zpozorní zejména příznivci u mě zaběhaného a oblíbeného termínu "leading hot actress", kdy herečka v hlavní roli svým atraktivním vzhledem vysoce převýší kvality filmu. Nádherná Slovenka Barbora Žilecká tyhle parametry plní s maximálním nasazením a dá se říct na 120%. Mohl jsem ještě porovnávat její zadek v bikinách se zadkem Zuzany Norisové, ale ta je ke vší smůle k mání pouze ve dvou scénách a byla to ta, kterou nechali doma. Horší už je to se scénářem, který sice měl být údajně sepsán současně režisérem filmu Palo Janíkem, ale převládal neodbytný pocit, že žádný pevný scénář snad ani neexistoval, a režisér nabádal herce k improvizaci. Odtud by mohlo pramenit vysvětlení, proč se většina hereckých výkonů pohybuje na hranici "naturščiků". Snad jen Marián Labuda senior v roli přísného otce, kterého hrál svému skutečnému synovi Majo Labudovi, dal do své role vtipnost. Scéna, kdy žádá svého syna o ujištění, že jeho auto je v pořádku prostřednictvím mms, je asi nejvtipnější z celého filmu. Film byl právě dost nemohoucí ohledně gagů, které i přesto, že jich bylo relativně dost, nedokázal, prisahám Vačku, vtipně podat. Terčem vtipnosti se pro tento případ stal hlavně Labuda junior, a i když ho trefil kámen do hlavy nebo se do auta načerpal nesprávný benzín, tak to se mnou nic neudělalo. Vtipy se zkrátka v drtivé většině minuly účinkem. A pokud se ptáte na děj, je lepší na tento aspekt rovnou zapomenout. Děj se zde nevyskytuje. Filmu to nejlépe vyšlo s letní atmosférou a s hudební složkou sestávající z kvalitní slovenské muziky. Obojí bylo přesně ve vyváženém poměru a divákovi to navodilo dokonalou letní iluzi, i když je venku sychravo. Ano, léto zde bylo skutečně "Tak fajn". Po skončení ale u mě až tolik nerezonoval pocit, že to bylo "Tak fajn" jako celek. Film mě připomínal ze všeho nejvíc reklamu na cestovní kancelář, které díky méně náročným turistům, krach hned tak nehrozí. Příště bych zvolil atraktivnější destinaci než je průměrné Chorvatsko a také schopnější a hlavně tvořivější režii. 50% ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Nemá to žádné kvality, nic mi to nedalo. Nebylo to ale ošklivý, nebylo to zlý - to kdyby chtěl třeba Miki Milanovi ještě odloudit Beatu - to se tady nestalo a já jsem to po pravdě tak trochu čekal. Hvězdičku tedy tentokrát uděluji nikoliv za to, co se tady stalo, ale pro změnu za to, co se tady naštěstí nestalo. ()

Reklama

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Mega tragédia, kde jediným ako takým hercom je tučko Labuda, Palonder je vymletý v osobnom živote a tú vymletosť preniesol aj na slovenské plátna, kde hral dôležitého s charizmou ospalej myši. Vrcholom je vystúpenie takých hereckých es a mozgových trustov ako Plačková či Járová, ktorých jedinou úlohou bolo ukázať na lehátku umelé kozy. Na viac tieto plastové megery samozrejme ani nemajú. ()

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Komédia, no to určite. Veď protagonisti sa nasmiali viac než ja. Klišé ústredná línia o práci na dovolenke s nehercami. Tomáš Palonder to dokázal najmä pri scéne, kde akože plakal, malé deti by to zahrali presvedčivejšie. Labuda ml. je vtipný tak akurát možno pre malú hŕstku ľudí, jeho tatko už smeruje asi tiež do starého železa a Barborka Žilecká, ktorá je o rok a pár dní staršia ako ja do filmu ešte nepatrí, lebo tu bola za krásnu a tou ostala, lebo herecké umenie nepredviedla a odsmiala takmer všetko. Rozhodne nemienim dávať jednu hviezdu kvôli jej kráse, toto nebola módna prehliadka a ak si tvorcovia mysleli, že krásnou ženou si zachránia aspoň nejaké tie sympatie a zarobia aspoň na pubertiakoch, ktorí neodolajú na slovenské pomery veľkej reklame na tento film, ktorá sa hemžila do tohto filmu nevkusnými komerčnými piesňami, jedna tu bola dokonca viackrát použitá, tak sa mýlili, lebo je to prepadák a ďalší dôkaz, že slovenská tvorba je na dne. Do toho ešte reklama v podobe hlášky na jedného slovenského najkomerčnejšieho rapera, pár póz na akože zaujímavé scenérie, proste taká klišé panoráma a nezmysel s vložkou o bojoch s Turkami, veľa trápnych grimás a tančekov bez ktorých sa mladší Labuda asi už vo filmoch nezaobíde a tie akože celebrity, ktoré sú v republike známe z reality šou a promuje ich bulvár sa tu vyzliekli, aby urobili akože nudapláž. Vrcholná zlátanina po ktorej by mal Pavol Janík mladší pouvažovať, či si nevybral zlé povolanie. Ďalšia hanba, ktorú nám tvorcovia urobili na dá sa povedať už medzinárodnej scéne. Časom sa z tohto zrejme stane zaprdená blbosť. Ochotníci hrajú lepšie a robia lepšie veci než bolo toto. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Hm, proč přesně tu je napsáno, že to je muzikál? To mám počítat ty popový skřeky a tu scénu jak skoro zpíval ten jejich přitroublej kamarád? Jinak našlo se tam několik, řekněme, zábavných momentů, ale je to takový slabý. Ono to celkově vypadá, že Paľo Janík, řezník a sedlák v jedné osobě, si půjčil auto a kameru a jal se točit film s rozpočtem v ceně pohonných hmot na cestu do Chorvatska a zpět. Měli tam původně účinkovat dva páry, ale protože otec tohoto díla nechtěl jet v kufru (kde už navíc byla kupa báglů a ještě střecha kabrioletu) musel někdo zůstat doma. Odnesla to Zuzana Norisová, asi patrně proto, že má menší prsa, než Barbora Žilecká. A v plavkách na pláži... no zkrátka každý divácký voko se počítá. Ta kamera byla někdy děsná a v některých záběrech bylo až okaté to svícení. Ale upřímně, po prvních deseti minutách jsem čekal větší katastrofu. Pak jsem si na ty postavy trochu zvykl a bylo to lepší. Všimli jste si mimochodem, že nejzlejší postavou je auty posedlý Marian Labuda (který byl mimochodem výborný)? Nebyl to odpad, navzdory handicapu zápletky, výpravy i zpracování. A dokonce ani nemám potřebu pomlouvat obstojný herecký výkony. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (10)

  • „Nedostali jsme žádný scénář. Přišli jsme na plac a řekli nám, že si máme mezi sebou povídat, a když projde kolem Labuda, máme se začít smát," uvedla Zuzana Plačková. (Sufferer)
  • Na začiatku dostane Milan (Marián Labuda ml.) kameňom do hlavy a má tam ranu. V ďalšom priebehu filmu po nej však nie je ani stopy. (toi-toi)

Reklama

Reklama