Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh jedné americké rodiny, která se záhy po přestěhování do jihovýchodní Asie ocitne uprostřed státního převratu. V krajině, kde každý cizinec je okamžitě zatčen a popraven, se zoufale snaží dostat na bezpečné místo. (A-Company CZ)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (357)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Owen Wilson s rodinkou, čistými úmysly a čistou vodou vs. východoasijská agresivní kavárna.. De facto zombie film, kde nemrtvé nahradili rozhořčení občané toužící po krvi zahraničních vykořisťovatelů. Výsledný dojem z jinak svižného survivalu negativně ovlivňují tři věci. Plačtivý majitel odporného frňáku, způsob nasnímání a skutečnost, že Dowdle nenabídl více scén typu akt tichého milosrdenství při průjezdu mopedem mezi rebely. Ocitnout se jako cizinec u státního převratu a mít pár bloků od hotelu ambasádu a hranice sousední země, kde můžete požádat o azyl, tomu se říká štěstí. Z prdele klika je pak to, že jako deus ex machina dvakrát sestoupí okoralý 007 Brosnan a jako člen „něčeho jako britská CIA“ začne konat uvědomělé dobro. Škoda, že na jeho místě nebyl Ben Stiller, zasmál bych se častěji. Tajně doufám v pokračování, kdy se Owen prostřílí pro rýžovar a ztraceného plyšového medvěda.. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Neškodnej thriller, kterej diváka uvrhne zpátky do devadesátých let, kdy byly akční filmy svižný a drsný. Režisér nám s přehnanou ambicí chtěl ukázat trochu šoku, hodně akce a i nějakou tu digitální atrakci. Bohužel na dnešní dobu nemá ale čím překvapit, nebo strhnout, natož pak konkurovat v kinech komerčním palbám za stamiliony. Jednohubka, která by před dvaceti lety mohla být skvělým "áčkem", nemá v současnosti na víc, než televizi. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

John Erick Dowdle se každým filmem zlepšuje. Tentokráte už hodně dlouho atakuje 4 hvězdičky a kdyby film pokračoval v tempu úvodních 50 minut, tak ji určitě dostal. Owen Wilson roli zvládá spolehlivě a to i přesto že jsme jej v akčním žánru neviděli nějakých 15 let. Brosnan se zde moc neobjevuje. Scéna středu s policií je vynikající. 60% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vcelku sympatická věc, která prolétla kiny jen v cizině a to ještě velmi rychle. Nedozvíme se sice nic moc o tom proč se to celé stalo, takže nemáme širší měřítko, ale vyobrazená survival story americké rodiny uprostřed pekla občanské války je atmosferická a dostatečně neučesaná, plus překvapivě technicky zdatná. Potěší pardál Brosnan v jeho typické roli kterou umí nejlépe (ex military) a žádné chození kolem horké kaše. Wilson hraje v rámci svých možností jako o život. Opět velmi aktuální tématika. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak a je to jasný, nejnebezpečnější povolání na světě neni horník, policista, záchranář a nebo chůva, ale člen podřadné vodárenské vodárny. On totiž Owen pracuje pro vodárenskou korporaci, SPOILER!!!!! která logicky skrz vodu chce ovládnout, tamnější zemičku a lid v ní chce vlastnit, to však Owen neví a tak vezme svoji rodinu, do toho Laosu a že teď tak jako začnou na novo. Prostě typický chlap, udělá největší volovinu která se nabízí a žena ať se stará. Tak ono by to mezi těmi asiaty, asi nebylo tak špatný, kdyby se někteří nerozhodli že tu vodu chlastat prostě nebudou a že rejžový víno bohatě stačí a tak vyrazí do ulic, masakrovat lidi. Naštěstí Owen se skamarádí s totálním bad ass chlápkem - Pierce Brosnan a ten mu prostě kryje záda a rozdává headshoty na požádání. Já si nemůžu stěžovat, režisér se záměrně vyhnul trapnému natahování a tak se film hned rozjede a nemá ani hluchá místa. Naopak má výborný obsazení, drsnou akci, vynikající soundtrack https://www.youtube.com/watch?v=zmkPZXjh6Is a taky za zmínku stojí druhá část filmu . Ta se odehrává v noci, takže sem měl mírné obavy že zase uvidím hovno, tak jak to znám z jiných filmů, k mému překvapení, se tma jak v prdeli nekonala a všechno je dobře osvětlené, takže sem viděl kdo je kdo a kam se vlastně jde. Ale tenhle film neni jenom dobrým thrillerem na který za pár dní zapomenete, má hned několik zapamatovatelných scén - skákání přes budovu, cesta skrz dav, Pierce Brosnan a jeho akční scény a ta hra střel tatínka, mi málem zničila křeslo, joo takový to byli nervy . ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Annie (Lake Bell) sa počas scén barikádovania v hoteli menia medzi prestrihmi menia topánky. Keď sa schováva v kúpeľni, je obutá, keď odtiaľ beží zaterasiť vchodové dvere, je vyzutá, a keď beží otvoriť dvere, je zase obutá. (Real Tom Hardy)
  • Vojaci v závere filmu kričia na rebelov v angličtine. V skutočnosti by kričali buď vo vietnamčine, khmérčine alebo vo francúzštine. Nikdy však nie v angličtine. (Real Tom Hardy)
  • Nie je presne jasné, v akej krajine sa film odohráva. Vo filme je možné nájsť viacero náznakov niekoľkých vzájomne susediacich krajín. Rebeli jednaj rozprávajú aj v thajčine aj v khmérčine, niektoré značky a nápisy sú v khmérčine, niektoré sú zase v barmčine. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

15.05.2012

Tak to asi těžko, ale i on bude čelit brutální vojenské síle v jihovýchodní Asii. Konkrétně v akčním thrilleru The Coup, který podle scénáře svého bratra Drewa natočí John Dowdle (oba jsou podepsaní… (více)

Reklama

Reklama