Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh jedné americké rodiny, která se záhy po přestěhování do jihovýchodní Asie ocitne uprostřed státního převratu. V krajině, kde každý cizinec je okamžitě zatčen a popraven, se zoufale snaží dostat na bezpečné místo. (A-Company CZ)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (357)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Takový jarní film je to. Až tě v zápalu březnové romantiky pošle k šípku poslední pěkná holka v okrese, budeš potřebovat něco přesně ve stylu Převratu - náhodný tip, minimum informací, dobrodružnou svižnou jízdu, žádné kecy nazbyt, trochu šablon, trochu improvizace, prostě sto minut na plno a nazdar! No a pak hurá do vedlejšího města, třeba tam čeká další takové povstání... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od kolegy malarkey si nemyslím, že by tahle situace mohal nastat kdekoli, kde maj funkční armádu a policie, ale stejně jako malarkey si myslím, že je to kurevsky dobrej akčnák. Ruzměj má neskutečný tempo, spousty scén jsem si prožil jak kdybych tam byl akčnil s nima, například hod dítetem, průjezd asiatama, jo to byla špica a do toho velmi realný přestřelky, resp. střelba. Nikdy bych neřekl, že Brosnanovi budu věřit drsoňě, ale stalo se a Owenovi bitkaření, ale stalo se a že Vietnam bude pro Američany vidina ráje, ale stalo se. ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Neškodnej thriller, kterej diváka uvrhne zpátky do devadesátých let, kdy byly akční filmy svižný a drsný. Režisér nám s přehnanou ambicí chtěl ukázat trochu šoku, hodně akce a i nějakou tu digitální atrakci. Bohužel na dnešní dobu nemá ale čím překvapit, nebo strhnout, natož pak konkurovat v kinech komerčním palbám za stamiliony. Jednohubka, která by před dvaceti lety mohla být skvělým "áčkem", nemá v současnosti na víc, než televizi. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušná a napínavá podívaná o americké rodině, která bojuje o život v jihovýchodní Asii, která čelí státnímu převratu. Film trpí převážně na nižší rozpočet, který tvůrcům neumožňuje se naplno rozjet, nebo dokonce přitvrdit a po celou dobu se drží dost zkrátka, což filmu tohoto typu škodí. Odvážnější režie a vyšší rozpočet a mohla to být pecka. Takhle jen slušný průměr. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vcelku sympatická věc, která prolétla kiny jen v cizině a to ještě velmi rychle. Nedozvíme se sice nic moc o tom proč se to celé stalo, takže nemáme širší měřítko, ale vyobrazená survival story americké rodiny uprostřed pekla občanské války je atmosferická a dostatečně neučesaná, plus překvapivě technicky zdatná. Potěší pardál Brosnan v jeho typické roli kterou umí nejlépe (ex military) a žádné chození kolem horké kaše. Wilson hraje v rámci svých možností jako o život. Opět velmi aktuální tématika. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Filmovalo sa predovšetkým v Thajsku, Kambodži a záverečné scény aj vo Vietname. (MikaelSVK)
  • Annie (Lake Bell) sa počas scén barikádovania v hoteli menia medzi prestrihmi menia topánky. Keď sa schováva v kúpeľni, je obutá, keď odtiaľ beží zaterasiť vchodové dvere, je vyzutá, a keď beží otvoriť dvere, je zase obutá. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

15.05.2012

Tak to asi těžko, ale i on bude čelit brutální vojenské síle v jihovýchodní Asii. Konkrétně v akčním thrilleru The Coup, který podle scénáře svého bratra Drewa natočí John Dowdle (oba jsou podepsaní… (více)

Reklama

Reklama