Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh jedné americké rodiny, která se záhy po přestěhování do jihovýchodní Asie ocitne uprostřed státního převratu. V krajině, kde každý cizinec je okamžitě zatčen a popraven, se zoufale snaží dostat na bezpečné místo. (A-Company CZ)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (357)

honajz 

všechny recenze uživatele

Dal bych klidně i odpad, kdyby v tom nehráli mí oblíbenci Pierce Brosnan a Owen Wilson. Naprosto předvídatelná agitka, kde americká rodinka přežije vše, všechny a všechno, kde zlý západ vykořisťuje hodný asijský východ výstavbou infrastruktury a místní nemají jinou možnost, než se vzbouřit a vraždit Američany a střílet po nich z tanku. Běžte do háje s tak falešnými survival filmy, kde nikomu nevěřím nic, ani slovo, ani jeho jednání a kde je jasné, že všichni přežijí. Vietnam rulezz. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Většina z těch bezcitných chlapů se jen snaží ochránit své děti. Jako vy." Až do zpovědi britského agenta, nebo něčeho takového, mě to moc nebavilo a pouze jsem se přesvědčoval, že se mi něco takového nemůže stát. Jakmile se však naplno řeklo, že si za to anglicky mluvící korporátní kolonisté mohou sami, tak mě to začalo zajímat. Ono se vlastně nic nezměnilo, pořád se jenom zachraňovala rodina, ale najednou jsem těm zástupcům národa, který silou mění demokracii za ropu, docela začal fandit. Jen ty děti se svými bebíčky, hladem, čůráním a touhou vyvolávat problémy mě trošku iritovaly, ale zato americká snaha hledat spásu ve Vietnamu dost potěšila mou cynickou podstatu. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak a je to jasný, nejnebezpečnější povolání na světě neni horník, policista, záchranář a nebo chůva, ale člen podřadné vodárenské vodárny. On totiž Owen pracuje pro vodárenskou korporaci, SPOILER!!!!! která logicky skrz vodu chce ovládnout, tamnější zemičku a lid v ní chce vlastnit, to však Owen neví a tak vezme svoji rodinu, do toho Laosu a že teď tak jako začnou na novo. Prostě typický chlap, udělá největší volovinu která se nabízí a žena ať se stará. Tak ono by to mezi těmi asiaty, asi nebylo tak špatný, kdyby se někteří nerozhodli že tu vodu chlastat prostě nebudou a že rejžový víno bohatě stačí a tak vyrazí do ulic, masakrovat lidi. Naštěstí Owen se skamarádí s totálním bad ass chlápkem - Pierce Brosnan a ten mu prostě kryje záda a rozdává headshoty na požádání. Já si nemůžu stěžovat, režisér se záměrně vyhnul trapnému natahování a tak se film hned rozjede a nemá ani hluchá místa. Naopak má výborný obsazení, drsnou akci, vynikající soundtrack https://www.youtube.com/watch?v=zmkPZXjh6Is a taky za zmínku stojí druhá část filmu . Ta se odehrává v noci, takže sem měl mírné obavy že zase uvidím hovno, tak jak to znám z jiných filmů, k mému překvapení, se tma jak v prdeli nekonala a všechno je dobře osvětlené, takže sem viděl kdo je kdo a kam se vlastně jde. Ale tenhle film neni jenom dobrým thrillerem na který za pár dní zapomenete, má hned několik zapamatovatelných scén - skákání přes budovu, cesta skrz dav, Pierce Brosnan a jeho akční scény a ta hra střel tatínka, mi málem zničila křeslo, joo takový to byli nervy . ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Rád bych úvodem poslal několik laskavých a hřejivých slov všem tvůrcům tohoto, i jiných podobně natočených filmů: "VÁŽENÍ MONGOLOIDI, TÁHNĚTE UŽ S TĚMI VAŠIMI 'AUTENTICKÝMI' RUČNÍMI KAMERAMI DO PRDELE!" Tímto poselstvím jsem myslím dostatečně naznačil, že se dalším kinematografickým imbecilům další vyližprdelní kamerou podařilo naprosto spolehlivě vykurvit a zdevastovat další potenciálně zajímavý film. A o co v něm jde? Kambodžské vodárny koupí nějací zatrolení američtí imperialisti, a to je zdá se dobrý důvod k tomu, aby zdravě a dravě nasraní Khmerové vytáhli ze šuplíků odložené rudé šátky, mačety, kalaše, a po delší době si trochu zaskotačili při nějakém tom pogromu. Klady: Celkem hodnověrná atmosféra pouličních (a podomních) masakrů, a třeba ještě zajímavá sportovní disciplína "hod dítětem ze střechy". Zápory (kromě kamery): Haldy všelijakého 'ajlavjů' a podobnéno melodramatického sajrajtu, legrační postava agenta-dobrodruha Brosnana, roztomile naivní kapitalista dédy, který přijel do Kambodži v první řadě pomáhat a ne si namastit kapsu, trapný konec na vietnamských hranicích a přitroublý rodinný epilog. Pád od slušného akčňáku k rodinnému melodramatu. A stejně si myslím, že za tímhle filmem stojí mocná vietnamská lobby, která se snaží zdiskreditovat chudáka Kambodžu a odlákat jí americké turisty. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nakonec vlastně milé překvapení. Méně je někdy více. Dosud hlavně hororový John Erick Dowdle předkládá jednoduchou zápletku, kterak si americká rodina na jihovýchodě Asie vybírá na pobyt hodně blbé období státního převratu. Nenávistný lid vraždí vše „cizí“, co se hýbe, pokud má americký přízvuk, je to bonus. Scénář nepřekvapí, posbíral hodně berliček, hraje na náhodu, protože tahle famílie má zatraceně velké štěstí. A když už je nejhůř a manželčiny kalhotky mají jít s nabitou pistolí u hlavy dolů, objeví se před světovou premiérou dalšího Bonda jeho předchozí představitel, aby se připomněl, aneb stále tu jsem a nechybí mi docela slušný tah na bránu i pořád velmi slušná muška. Ve druhé polovině už se ocitáme ve vodách průměru, Brosnan je tu spíš pro atraktivitu, první housle hraje komik Owen Wilson a jeho rodinka. Dcery mi nevadily (chtěl bych vidět vás v jejich věku, hrdinové), tempo je slušné a finále pochopitelně americky košaté. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Annie (Lake Bell) sa počas scén barikádovania v hoteli menia medzi prestrihmi menia topánky. Keď sa schováva v kúpeľni, je obutá, keď odtiaľ beží zaterasiť vchodové dvere, je vyzutá, a keď beží otvoriť dvere, je zase obutá. (Real Tom Hardy)
  • Vojaci v závere filmu kričia na rebelov v angličtine. V skutočnosti by kričali buď vo vietnamčine, khmérčine alebo vo francúzštine. Nikdy však nie v angličtine. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

15.05.2012

Tak to asi těžko, ale i on bude čelit brutální vojenské síle v jihovýchodní Asii. Konkrétně v akčním thrilleru The Coup, který podle scénáře svého bratra Drewa natočí John Dowdle (oba jsou podepsaní… (více)

Reklama

Reklama