Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh jedné americké rodiny, která se záhy po přestěhování do jihovýchodní Asie ocitne uprostřed státního převratu. V krajině, kde každý cizinec je okamžitě zatčen a popraven, se zoufale snaží dostat na bezpečné místo. (A-Company CZ)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (357)

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Ne, že bych Ouvena Wilsnů brala jako teplýho ňuňana, co léta v Hul-Mi-Údu úspěšně tají svojí 4% orientaci, ale jako komediálního šášulu, co většinou hraje veselý blby ho beru rozhodně a tak jsem byla mírně skeptická, jak se projeví v roli tatíka, co chrání svoje tři blány. Jo vím, že kdysi už nějaký to vochomejtání s akčním žánrem měl, ale nic extra tehdy nepředvedl, asi jako když chcete luxusní blonďatou kurvu s mírama 90-60-90 a místo ní dorazí kapučínová Aranka 100-120-150 ze čtvrtý cenový. Jenže tentokráte mě mocně šukoval, jelikož do role vklouznul jak pornoherec do pindy a já mu to fakt hltala jak mlsná coura semeno. Navíc neni žádnej kapitán Amerika a tak mu prdel zachraňuje agent 007 ve výslužbě a to velmi dobře, jelikož kromě Ouvena prdele zachrání ještě lasturu jeho starý, kterou se chystal zrajtovat svojí ŽŽ (žlutou žížalou) nadrbanej Laosan s mačetou. Ono vůbec tam kluci asijský sekaj do všeho co jen kdákne émericky a tak se můžete těšit na krev, mrtvolky a hlavně kurevsky dost akce. Všechno se totiž zesere hodně rychle a tak nehrozí zbytečně natahovanej začátek. Kdepak tenhle film je prostě jako bezva děvka - Za prachy co do ní vrazíte, mrdá na předehru a rovnou Vás začne kouřit. A to se vyplatí. Ponaučení na závěr : NESER (SE) LAOSANŮM DO VODY, PYČO ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Standardní apokalyptická epizoda Živých mrtvých; akorát tedy s Asiaty místo zombíků. Tento dojem je ostatně umocněn televizní výpravou a otřesnými zpomalovačkami. Nemluvě o obsazení celé rodiny. Wilson na "páprdu od vedle, který je okolnostmi nucen najít v sobě macho stránku pro dobro své rodiny" nemá, Lake Bell je nijaká způsobem, že i šedé kancelářské myšky jsou proti ní celebrity z nejzářivějších a o dcerkách "otravné a otravnější" raději ani nemluvě. Což zamrzí dvojnásob, protože čistě po žánrové stránce tomu spád upřít nelze a v několika málo scénách je adrenalin vyšponován způsobem, že nějaký ten gram váhy napětím vypotíte. ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Neškodnej thriller, kterej diváka uvrhne zpátky do devadesátých let, kdy byly akční filmy svižný a drsný. Režisér nám s přehnanou ambicí chtěl ukázat trochu šoku, hodně akce a i nějakou tu digitální atrakci. Bohužel na dnešní dobu nemá ale čím překvapit, nebo strhnout, natož pak konkurovat v kinech komerčním palbám za stamiliony. Jednohubka, která by před dvaceti lety mohla být skvělým "áčkem", nemá v současnosti na víc, než televizi. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušná a napínavá podívaná o americké rodině, která bojuje o život v jihovýchodní Asii, která čelí státnímu převratu. Film trpí převážně na nižší rozpočet, který tvůrcům neumožňuje se naplno rozjet, nebo dokonce přitvrdit a po celou dobu se drží dost zkrátka, což filmu tohoto typu škodí. Odvážnější režie a vyšší rozpočet a mohla to být pecka. Takhle jen slušný průměr. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"No Escape" v jadre nakoniec celkom dobre funguje. Nemôžem povedať, že by to bol áčkový materiál, no na druhej strane som chcel sledovať našich hrdinov, vedieť ako to pre nich dopadne, a veriť, že sa dostanú do bezpečia. Okrem toho si myslím, že film vie aj vizuálne byť miestami celkom tvrdý, drsný a nekompromisný. Owen Wilson ma skutočne prekvapil. V dobrom. Chytil sa role, ktorá je pre neho veľmi netradičná a dal do toho absolútne maximum. A urobí aj maximum pre to, aby ochránil svoju rodinu. Pierce Brosnan má už svoje najlepšie roky asi za sebou, no napriek tomu si myslím, že jeho prítomnosť je dobrá. A keď sa dozvieme skutočný dôvod toho, čo sa deje... dáva to všetko zmysel a uvedomujem si, že toto sa môže stať kdekoľvek. Najmä ak krajina je schopná ísť politikou tohto krátkeho klipu. Potom to všetko dáva zmysel. Je to film na jedno pozretie, no je to podľa mňa dobrý film na jedno pozretie. Minimálne vie byť klaustrofobický, dáva nám pocit beznádeje a je super vidieť aj to, že sú v tejto krízovej situácii schopní logicky a správne uvažovať. A že sa nájdu aj ľudia, ktorí nemajú úmysly vraždiť cudzincov preto, že sú cudzinci. Z toho titulu film chválim. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Annie (Lake Bell) sa počas scén barikádovania v hoteli menia medzi prestrihmi menia topánky. Keď sa schováva v kúpeľni, je obutá, keď odtiaľ beží zaterasiť vchodové dvere, je vyzutá, a keď beží otvoriť dvere, je zase obutá. (Real Tom Hardy)
  • Vojaci v závere filmu kričia na rebelov v angličtine. V skutočnosti by kričali buď vo vietnamčine, khmérčine alebo vo francúzštine. Nikdy však nie v angličtine. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

15.05.2012

Tak to asi těžko, ale i on bude čelit brutální vojenské síle v jihovýchodní Asii. Konkrétně v akčním thrilleru The Coup, který podle scénáře svého bratra Drewa natočí John Dowdle (oba jsou podepsaní… (více)

Reklama

Reklama