Reklama

Reklama

Balerína

  • Francie Ballerina (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Film vypráví příběh Félicie, mladé osiřelé dívky, jejíž největší vášní je tanec. S pomocí svého nejlepšího přítele Victora se jí podaří uprchnout ze sirotčince a vydat se na dlouhou cestu do Paříže, kde na ni čeká mnoho nelehkých úkolů a zajímavých setkání. Zábavný a dojemný film o přátelství, sebedůvěře a rodinných poutech. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (108)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Vcelku předvídatelné a tím pádem nepříliš originální, nicméně - jde o pohádku, takže to není nic proti ničemu. Jenomže animace je o řád lepší nežli zápletka, a to už úplně v pohodě není. Nechápu, proč musí být (jako už tolikrát předtím) děj TAK přeexponovaný - a finále TAK vyhrocené. Co je to za kontraproduktivní módu s ostrými lokty, která se prodrala i do dětských animáků ? Bože, matka té druhé - jakési úhlavní konkurentky na baletním kolbišti - byla přece obyčejná žena !!! Sice zazobaná a dost nesnesitelná, ale pořád obyčejná žena, která si zakládá na elegantním zevnějšku, nikoli čarodějnice nebo jakási superwoman. ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Těžko si lze představit, že by OSOBNĚ zuřivě pronásledovala Félicii až kamsi do nebezpečných, téměř nadoblačných výšin. Po takovém extempore "Balerína" stěží dosáhne na 3* ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Kouzelná pohádka o malé dívence Félicii, která celým svým srdcem touží stát se baletkou. Za vytrvalé podpory Victora, vynálezce a kamaráda do každého počasí, a díky pomoci Odette se dostane do taneční školy v Paříži a zúčastní se konkurzu, kde je každý den o jednu tanečnici méně. A právě její upřímná taneční vášeň spolu s poctivou přípravou - "Vyskoč, zazvoň a při dopadu nesmíš rozstříkat vodu." - z ní udělají jedinečnou balerínu. Příjemné a pohodové pokoukání s milým hudebním podmazem. ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Nepřečetl jsem si obsah, viděl jsem jen zdejší plakát, a musím říct, že nechápu, kterej ťulpas ten plakát vymýšlel. Je naprosto zcestný. Tahle konkrétní scéna se odehrává na úplném konci a nemá absolutně nic společného s příběhem. Ten sám o sobě je na pomezí drama / komedie. Takových filmů přitom známe mraky. Ať už animované nebo hrané. Na Balerínu se pěkně kouká, má sympatické postavy a ok animaci, jenže je zbytečně černobílá a na tam, kde měla skončit a být příjemnou podívanou, se ještě objeví zlá postava a začne skoro až groteskní naháněčka z ranku těch nejdětinštějších kreslených filmů. Tohle se dá ale přežít a i když si za měsíc nevzpomenete, o čem Balerína byla, na 90 minut Vás příjemně zabaví. Nic jiného tenhle film ale ani nechce. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Gradovať zápletku bez dynamických zvratov, tomu hovorím umenie. Nepríčetná mamička je tiež pomerne originálny nápad. Myslím, že v Baleríne ani tak nešlo o balet, ako skôr o umne klišovitú mozaiku detských snov, ktoré sa aspoň na plátne vyplnia pre radosť školopovinného publika. Aj dospelí si tam nájdu nejaký ten odkaz (kebecká vlajka). Nemyslím, že ide o druhotriedny animák naopak, je lepší, než som čakal. Trošku ho kvalitatívne zráža dolu SK aj CZ dabing, ktorý mohol byť lepšie zvolený. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Animák, který se mi moc líbí, škoda, že ve druhé části lehce ztrácí dech. Je to tím, že je zbytečně dlouhý. Mít to o deset minut méně, zkrátit lapálie se záporáky, které jsou vcelku ubíjející, mělo by to lepší švih a já dám plný počet. Krásná animace, hudba, příběh, vtipné, poučné i hezky nadabované. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Victor se stal pomocníkem stavitele Gustava Eiffela, autora Eiffelovy věže. Eiffel vytvořil i železnou konstrukci pro sochu Svobody (dle návrhu Fréderica Auguste Bartholdiho). Oba tyto monumenty se ve filmu objeví. (Ganka)
  • Vo filme má Socha slobody zelenú farbu už počas stavby. V skutočnosti je však vyrobená z bronzu a ozelenela až po čase, vplyvom oxidácie. (Astonko)

Reklama

Reklama