Reklama

Reklama

Slavnostní zahájení XXX. Letních olympijských her 2012 Londýn

(pořad)
  • Velká Británie London 2012 Olympic Opening Ceremony: Isles of Wonder

Recenze (147)

Earl10 

všechny recenze uživatele

Asi dosud nejlepší ceremoniál, jaký se divákům představil. Úvodní monumentální pasáž až do industrializace nepostrádá nic a nabízí vše, Shakespeara i Kennetha Branagha v nejlepší formě. Pak se dočkáme mírně přepláceného pokračování, ovšem i tak na vysoké úrovni plného osobité stylu. Potěší i výstup Mr. Beana. Největším pozitivem je, že ceremoniál naplno ukazuje Británii ze všech stran (historie, hudba, film...) a jde s dobou, ale zároveň je ryze britský. Geniální nápad zažehnutí olympijského ohně už asi nepůjde překonat, nádhera. P.S. Asi sem jediný, ale vystupení královny s Bondem mě úplně minulo a považuji ho za Achillovu patu celého ceremoniálu. [70%] ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Prekrásny zahajovací ceremoniál olympijských hier, na ktorom si Briti skutočne dali záležať, čo je snáď každému jasné už len z mena režiséra. Danny Boyle odviedol skutočne skvelú prácu, nezabudnuteľné zostanú najmä výstupy Daniela Craiga spoločne s kráľovnou ako Bondgirl a takisto nestarnúci Rowan Atkinson ako Mr. Bean. Jediné, čo sa dá v tomto prípade vytknúť a u mňa na tom celkové hodnotenie aj stratilo jednu hviezdičku, je najmä v druhej polovici ceremoniálu zbytočné naťahovanie, ktoré ma v niektorých momentoch začalo dokonca uspávať. Napriek tomu však organizátorom tlieskam, šou možno veľkoleposť tej z Pekingu nedosiahla, no svojím priblížením sa k obyčajným ľuďom ju jednoznačne prekonala. (80%) ()

Reklama

TonySad 

všechny recenze uživatele

Já mám na olympiádě nejraději úvodní ceremoniály a na tento jsem se ohromně těšil. Vůbec mě nezklamal. Nejvíce mě zaujala pasáž zvaná Pandemonium, která měla naprosto úžasnou choreografii, efekty a soundtrack. Při písničce z této pasáže, jsem tvořil celý svůj profil. Jen taková zajímavost... (haha) Docela jsem byl překvapen, že i královna přistoupila k scéně svého entrée s Danielem Craigem. Dále pak Mr. Bean, Emele Sandé nebo i Rowlingová. Myslím, že Boyle vytáhl všechny "poklady" co Londýn má a vytvořil z nich jednu velkolepou show, na kterou budu rád vzpomínat a určitě si ji někdy připomenu. Peking neboli jedna velká spartakiáda, se mi moc nelíbila ve srovnání s tímhle, ale možná je to tím, že je to přeci jen trochu jiná kultura. ()

packa

všechny recenze uživatele

Nevidím rozdíl mezi zahajovacím ceremoniálem Olympijských her, československou spartakiádou nebo třeba Světovým festivalem mládeže a studentstva v Pchjongjangu. Stejná šaškárna - účinkující, s křečovitým úsměvem ve tváři, několik hodin křepčí podle předem daného scénáře a z tribuny to vše důstojně sledují papaláši... Vydržel jsem to sledovat nějakých patnáct minut. Stačilo! ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Pro mé oko nejlepší zahajovací spektákl z těch, jež uzřelo. V Soulu grilovali holubice, v Sydney se vyblbli ohňostrůjci, čínští nacionalisté si pěkně pohráli s barevnými světlíšky, miláškové. Boyle do toho fláknul houmra, tak to má být. Knedličí výprava potěšila hladový svět, neb dorazila rovnou z pole, Korejčuky už zase nedělí jen osmatřicátá rovnoběžka a pár desítek let vývoje, nýbrž i několik tisíců výprav, Němčouři se definitivně přiklonili na stranu nevkusu a multikulti gay anziehungu. Tak už sem serte ty placky, ať si můžu cizí dřinou drbat své vlastimilné ego. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (17)

  • Kvůli možným dopravním komplikacím, které mohly nastat po skončení ceremoniálu, byl program režírovaný Dannym Boylem zkrácen zhruba o 30 minut. Zcela byla vypuštěna akrobacie na kolech a motocyklech. (ČSFD)
  • Zahajovací ceremoniál sledovalo prostřednictvím živého vysílání České televize 861 tisíc lidí, což předčilo sledovanost ceremoniálu předchozích olympijských her v Pekingu, který u nás vidělo 780 tisíc lidí. (FIBO)

Reklama

Reklama