Reklama

Reklama

Země dinosaurů

  • Česko Země dinosaurů 1 - Jak to všechno začalo (více)

Obsahy(1)

Prostřednictvím tohoto kresleného příběhu pro celou rodinu se vydej s dinosauřími kamarády Nožičkou, Sárou, Zobkou, Bodlinkou a Pírkem na báječnou cestu do pravěku. Před dávnými a dávnými časy, v dobách čadících vulkánů a strašlivých zemětřesení, se jeden malý brachosaurus jménem Nožička ocitl úplně sám. Na své cestě do legendárního Velkého údolí se šťavnatou trávou potká čtyři malé dinosauříky, kteří se k němu připojí. A tak začne vzrušující, ale i nebezpečné dobrodružství, během něhož malí kamarádi potkají hladové dravce a jiné překážky. Díky tomu se naučí mnoha novým věcem, jako je pomoc kamarádovi a týmová práce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

Ondr4H 

všechny recenze uživatele

Přiznám se že jsem doslova probrečel celý film.Každá scéna má v sobě nějaký moment, který hravě pocuchá s emocemi.Nádherná animace, děj jasně daný s vymezenými rolemi.Žádné nešvary novodobých 3D animáků, kteří více než na děti cílí na dospělé různými náznaky. Velice nezávadný animák, který ale může lehce zamávat se slabšími povahami, jako se to stalo mě, ale nelituji.Správný film má vyvolat mnoho emocí. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nádherná pohádka. A hádejte kdo byl producent? Steven Spielberg. Zdá se, že se rozehříval na později na ty svoje filmy o Ostrozubech :-) Zdá se, že období jury mu nějak už na konci osmdesátek učarovalo! Já si tuhle pohádku pamatuji ještě z dávných dob, kdy jsme ji měli samozřejmě v prachbídné kvalitě na videu. Už tehdy jsem jí byl naprosto okouzlený. Včera jsem ji viděl po hodně a hodně letech s dětmi a fungovalo to na mně stejně. Jednak je to díky samotnému příběhu o putování Nožičky s přáteli za spásným údolím a pak také díky symfonické záležitosti Jamese Hornera, který z hudebního doprovodu animované pohádky udělal umělecké dílo. Fakt. Ta hudba je opravdu geniální navíc s těmi chorály ty žestě znějí dokonale... Však ji mám také zařazenu do své databáze OST. jediné, čemu na těchto pohádkách nerozumím, je vždy smrt nějakého blízkého hlavní postavy. V Lvím králi je tatínek Simby, tady je to maminka Nožičky. Nevím jestli to má dětem něco dát výchovného, třeba aby si uvědomili pocit samostatnosti, toho, že teď jsou hrdinové zodpovědní sami za sebe.. netuším. S těmi nejmenšími však jakákoliv filmová smrt v pohádce (natož maminky) zle zamává... No ale to je asi jediná výtka, navíc to mohu subjektivně brát jinak než ostatní. Tuto pohádku rozhodně doporučuji a osobně ji řadím k top 50 nejlepším animákům. Dávám za 5 zelných šťavnatých lístků. * * * * * ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Vyrůstal jsem na tomto animáku na německy dabované VHS. Parta malých dinosaurů ztratí rodiny a musí se dostat do země zaslíbené, kde je hodně jídla a všichni žijí pohromadě. Různorodou partu vede malý dinosaurus Littlefoot, kterému podkopává autoritu paličatý Triceraptos. Příběh plný dramatu, kamárádství, lávy a predátorů. Doteď z toho mám husí kůži. Je to divné psát to o animáku pro děti, ale on je hodně intenzivní ! ()

MtS 

všechny recenze uživatele

Animák mého dětství. Pamatuji, že jsme ho koukali z VHSky v němčině s českým simultáním překladem :-). Emoce skryté v onom simultáním překladu byly úchvatné (musím to sehnat v originálním znění, ale myslím, že simultání překlad, na který jsem si jako malý zvykl to nenahradí). Aktualizace: Tak už jsem to viděl v originále a zese jsem brečel jako malej. ()

Marasuchus17 

všechny recenze uživatele

NEZAPOMENUTELNÁ NEJKRÁSNĚJŠÍ SRDCOVKA Upřímně musím pronést, že tenhle film si rozhodně zaslouží v celém světě mnohem větší popularitu než tu, kterou má dnes a také hlavně srdce snad každého diváka, nebot' já u žádného jiného filmu plného vážně silných zážitků jsem nikdy neprojevoval tolik emocí najednou (jako např. radost z lásky od Nožiččiny maminky, soustředěné napětí v souboji s Ostrozubem, strach z temnot v roklích či jeskyních),a hlavně ten obrovský smutek ze smrti Nožiččiny maminky a Nožiččiny následné samoty, u této části jsem vždy bez výjimky uronil(a stále roním) celé hektolitry slz, protože já sám na úmrtích svých mazlíčků i svých příbuzných poznal, jaké to je. Odvažuji se i tvrdit, že žádná smrt rodičů ve filmech typu Lví král, Bambi nebo Jak vycvičit draka 2 nebyla tak moc dojemná a smutná, jako v tomto filmu, jelikož ve všech jmenovaných filmech brzy rychle naskočila pozitivnější nálada a hlavně ty děti nebyly u svých rodičů, když umírali, takže se se svými rodiči vlastně ani pořádně nerozloučili, ale zde se všechny jmenované věci opravdu odehrály. Navíc to nezlomné a opravdu pravé přátelství, které nakonec přeci jenom panovalo mezi Nožičkou,Sárou,Zobkou,Pírkem a Bodlinou je na celém filmu jednou z nejkrásnějších scenérií. Podle mě celá planeta Země už nikdy nespatří takový překrásný, dojemný a originální příběh a proto přísahám,že v jakémkoli momentě, kdy mi budou zbývat poslední hodiny mého života, tak se ještě naposledy před svou vlatní smrtí podívám na tenhle vážně dojemný,smutný a nejkrásnější film,který jsem kdy ve svém životě viděl. Kvůli všem těmto výše zmíněným důvodům dávám tomuto poctivému kreslénému filmu zasloužených a právem náležejících ∞ % ! PS na závěr: Jen člověk bez srdce by neměl podobné emoce,pocity a myšlenky jako já po zhlédnutí celého tohoto překrásného a vážně moc smutného a milého filmu. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (23)

  • Sám Don Bluth se nakonec rozhodl z filmu vystřihnout několik scén, a to kvůli jejich složitosti k pochopení děje divákem či z důvodu, že se zkrátka do daného momentu příliš nehodily. Mezi ně patří například i scény, kdy Ostrozub zaútočí na Nožičku a Sáru a ty se před ním běží ukrýt do tlejícího pařezu, pod kterým předtím chytaly hopsálky, ale Ostrozub jejich skrýš odhalí a zničí ji, nebo ta, kdy Nožička objeví Velké údolí a duch její matky na obloze jí řekne, at' se vrátí zachránit své přátele a Nožička se poté vrátí zpět do kouřících hor přes vodopád. (Marasuchus17)
  • Judith Barsi, která v originální verzi namluvila Zobku, byla zavražděna svým otcem čtyři měsíce před uvedením snímku. Judith bylo pouhých deset let. Na jejím náhrobním kameni je vyryta její slavná fráze z tohoto filmu: „Jo! Jo! Jo!“ (v originále: „Yep! Yep! Yep!“). (Marasuchus17)
  • Scéna, v níž si Bodlina pochutnává na trávě, byla dlouho mnohými lidmi (včetně vědců a paleontologů) považována za nepravdivou, nebot' se dlouhodobě tvrdilo a spekulovalo, že trávy se vyvinuly teprve až před 55 miliony let v Třetihorách v období Paleocénu, minimálně 11 milionů let po vyhynutí všech neptačích dinosaurů, a tudíž se jimi neptačí dinosauři prostě nemohli živit. Ale v roce 2005 byl nalezen nevyvratitelný důkaz v podobě několika raně křídových koprolitů (zkamenělého trusu) býložravých dinosaurů, v nichž se podařilo nalézt semena primitivních druhů travin. Od tohoto revolučního objevu se evoluce trav datuje do doby již před přibližně 121 miliony let (raná Křída), což znamená, že si mnozí býložraví dinosauři (hlavně ornithopodi) mohli také skutečně pochutnat na št'avnaté trávě podobně jako dnešní skot. (Marasuchus17)

Reklama

Reklama