Reklama

Reklama

Mazel

  • Dánsko 10 timer til Paradis (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Téměř čtyřicetiletý Denis se živí se jako profesionální kulturista a ve svém věku je stále starý mládenec. K seznámení mu chybí dominantnější povaha i správná příležitost. V posilovně se mu nedaří a celou situaci rozhodně nevylepšuje fakt, že bydlí pod jednou střechou se svou vetchou, ale panovačnou matkou. V momentě, kdy se Denisův strýc ožení s dívkou z Thajska, rozhodne se rovněž skoncovat se samotou. Odjíždí do Thajska, aby našel „pravou lásku“. Ale nevěsta se v sexuálním turistickém ráji s názvem Pattaya nehledá tak snadno... Denise čeká dlouhá a strastiplná cesta erotickými podniky, aby na konci našel ženu, která pod jeho vypracovaným svalnatým tělem objeví i jeho křehké srdce. Originálně pojatá romance autenticky i s humornou nadsázkou zachycuje různé podoby lásky, ale především citlivě zobrazuje niternou potřebu po blízkém člověku, touhu po opravdové lásce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (151)

Brylin 

všechny recenze uživatele

Křehká Dennisova duše plná komplexů (byť v masivním těle kulturisty) se jen těžko dokáže vzepřít nadvládě a vydírání vlastní matky. Až v Thajsku víceméně náhodou najde ženu, která ho s vrozenou dobrotou přijme takového, jaký je, a pomůže mu se matce vymanit. Zajímavý, velmi uvěřitelný film sice vychází z ohraného motivu, avšak Mads Matthiesen ho pojal velmi přirozeně a využití neherců se mu vyplatilo. Silné tři hvězdičky. ()

Cracker 

všechny recenze uživatele

Art-Film 2012 Nemal som čo na práci, tak som sa náhodne vybral na tento film bez toho aby som o ňom niečo vedel. Dobre som spravil... Teddy Bear je pre mňa jeden z najlepších filmov tohtoročného festivalu, Dennis je pre svoju dobrotu využívaný matkou, ktorá mala byť dávno zavretá v cvokhause, nedovolí mu nájsť si ženu, kontroluje ho ako keby má dvanásť a psychicky ho šikanuje. Matka roka. Výborná zápletka, vtip a aj klimax, čo viac by ste chceli od filmu, ktorý pre vás neexistoval. ()

Reklama

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Český název asi nikdy nebyl přesnější:-) Dennis je opravdu takový hodný trouba, který bojuje se svou přirozenou plachostí a musí snášet dominantní matku. Na filmu vadily vlastně jen dvě věci a to, že je ten film docela dost dobře předvídatelný a že postavy by snesli větší hloubku. Největší příklad je vidět právě na titulní postavě Dennise. Ta postave je napsána na plocho, prostě jen stydlivý kulturista. Tady musím sklonit obrovskou poklonu Kimu Koldovi. Právě díky němu jeho postava žije a musím říct, že předvádí skvělý výkon. Samotný film balancuje mezi třemi a čtyřmi hvězdami a já dávám čtyři hlavně proto, že se jedná o příjemný a lidský příběh, lehce koukatelný, rychle utíkající a hlavně s výborným výkonem Kima Kolda. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Tak a z kraťasu sa nám stal celovečerák, ktorému však musím dať hviezdu dole. Nie preto, že by bol snáď menej kvalitnejší, ale možno práve naopak, pretože v ňom panovala natoľko tiesnivá atmosféra, ktorá priam sŕšila z pohľadu na utrápeného človeka, ktorý sa mnohokrát nevedel vzoprieť vlastnej matke a prekonať svoju introvertnú povahu, až som sa za neho celý čas modlil a dúfal, že čím skôr nastane šťastný koniec, pričom táto tiesnivá atmosféra mi pochopiteľne nerobila príliš dobre. Neviem, či som sám, kto toto dánske drama tak mimoriadne vnútorne prežíval, až to pekné nie je, ale som za Dennisa šťastný. Dennis ala Kim Kold je veľký sympaťák, ktorému od začiatku do konca budete držať palce a jeho matka, Elsebeth Steentoft, hnusná potvorá, ktorej naopak budete želať náhly srdečný infarkt. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pěkný film, který se mi líbil, byť jsem se trochu zdráhal věřit, že by takové lamželezo ve svých 38 letech stále bydlelo u matky. Možné je ale nakonec všechno - když film dospěje ke svému očekávanému závěru, skoro jsem si navíc říkal, že mi tam ta dějová linka s matkou přišla skoro zbytečná, byť je zase fakt, že to film ozvláštňuje a hlavní postavě to dodává na psychologické zajímavosti. Zajímavé mi mimochodem přišlo, jak se Denis zdráhal jakýchkoli erotických kontaktů s thajskými štětulemi - mělo tím být řečeno, že je stále panic? (Druhým - psychoanalytickým - výkladem je možnost, že pro něj posilovna představovala sublimaci sexuality). Jinak si lze těžko vysvětlit, že by normální dospělý chlápek bez partnerky odolal možnosti si vrznout, nabízí-li se tak snadná příležitost. Vlastně jsem si v jednu chvíli i říkal, že jsem už viděl nějak podezřele moc filmů, v nichž si chlapík pozve k sobě na pokoj šlapku, aby jí následně emotivně navrhl, že by si radši jen povídal - jaké zvláštní filmové klišé, jen považte! Skoro jako by filmaři zanášeli ohrané příběhy ze současnosti pohádkovým motivem postavy, která se zachová jinak než její předchůdci - a tím zvítězí. (I když je podle mě otázka, zda lze za "vítězství" v tomto případě považovat to, když si někdo domů do západní Evropy přiveze o dvě hlavy menší nevzdělanou ženušku z třetího světa, která neumí slovo dánsky - ano ano, láska hory přenáší, já vím, ale stejně moc nevěřím, že by to takovému manželství mohlo klapat). Mimochodem přišlo mi škoda, že ten film v závěru neukáže, jak na novou Denisovu partnerku reagovala ta blonďatá fešanda z posilovny, o kterou se Denis v úvodu filmu neúspěšně pokoušel - mohlo být zajímavé ukázat, zda by nově o Denise projevila zájem, kdyby viděla, že si místo ní našel někoho jiného. Známe přece ženy... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Mnoho postav je ztvárněno neherci. (Terva)
  • Kim Kold (Dennis) měří 193 cm a jeho váha se pohybuje kolem 140 kg. (žvanimírek)

Reklama

Reklama