Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už celé generácie detí v mestečku Summerset počúvajú pred spaním príbeh o zlej čarodejnici zvanej Wicked, ktorá žila v neďalekom lese a živila sa deťmi, čo jej zabezpečovala večnú mladosť. Pre dnešnú generáciu mladých ľudí je to už len folklór. Blíži sa Halloween a osemnásťročný Zach sa spolu so svojimi priateľmi rozhodol vydať do lesa a vypátrať dom, v ktorom vraj tá čarodejnica bývala. Čoskoro sa všetci presvedčia o tom, že na každej legende je minimálne zrnko pravdy. Bosorka sa totiž vrátila a detičky má stále zo všetkého najradšej... (beso74)

(více)

Recenze (63)

verbal 

všechny recenze uživatele

On by to byl i docela zábavný, průměrný kousek s príma ohyzdnou ježibabou, nebýt několika nepodstatných prkotin. Tak především kompletní casting asi probíhal na pile, protože takovou bandu naprosto šílených, nehoblovaných prken by snad nenašli ani v divadelní přípravce pro ochrnuté děti. A pak ty téměř zanedbatelné, roztomilé logické hříčky z příručky "Jak naučit blbouna nejapného aportovat". Zlá čarodějnice přilepí frajera nějakým týden starým semenem ke sloupu, přičemž ten má z "bezpečnostních" důvodů ještě vepředu spoutané ruce klepety, se kterými však může normálně hýbat nahoru a dolů a klidně se i na hlavě podrbe. Milý jeliman je však patrně masochista a nejprve si musí vykloubit palec a sedřít zápěstí na kost, aby si uvolnil alespoň jednu ruku, a teprve poté je schopen tu směšně lepkavou směs, která vypadá tak, že by spadla sama, kdyby jen nepatrně kýchnul, ze sebe strhat. Asi měl před tím psychický blok a nebude to přece dělat s náramky, aby nevypadal před těma kozatýma kikinama jako bukvice. Poté, co osvobodí ostatní trapné tupce, jme se s dalším statickým idiotem vyrazit bílé, jednokřídlé dveře, vedoucí ze sklepa, ve kterém byli tak brutálně vězněni! Asi po pěti úderech rachitických ramínek se jim to úspěšně podaří a k nemalému překvapení i nepozorného diváka s žaludem místo hlavy, rozrazí na druhé straně dveře hnědé a dvojkřídlé! Pro nepozorného tří a více hvězdičkujícího čtenáře bych si ještě jednou dovolil zdůraznit, že ze sklepa byly dveře opravdu bílé a jednokřídlé, ať se propadnu!! Asi magie nebo ultimativní architektonická vychytávka! Nelze však úspěšně vyloučit ani možnost, že je režisér vypatlaný kokot a měl by raději nadále točit jen amatérské porno, kde se na nějakou tu špatnou díru nehledí. Ano, to bude nejspíš ono, protože podobnými ístrnegy je celý film důkladně protkán a o komedii nikde ani zmínka! ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Nekonečně zdlouhavý film, kde už v jeho prostředku začnete pomalu šilhat očima po hodinkách, kolik že to ještě zbývá času do konce této slátaniny. Scénář je napsán bez sebemenšího smysluplnějšího děje a z neustále se opakovaných scén bez špetku inovace, si budete za chvíli připadat jako byste byli mučeni přímo vy na úkor samotného herecky nehereckého obsazení. Závěr je klasické klišé stokrát jinak a tak film od odpadu zachránila jen snad Diana Hooper v roli Sammy, která se mi líbila a mlýnek na maso, který mi tak jako jediný utkvěl v hlavě. Což je na tak poměrně dlouhý film zatraceně strašně málo. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Příběh Michaela Vickermana vypadá sice na první pohled zajímavě, ale věřte, že jen na papíře. Peter Winther sice není žádný režisérský zelenáč, jenže na svém kontě měl jen několik televizních kousků a jeden seriál. Tenhle chlapík zřejmě neměl ani šajnu, jak se točí horor a podle toho to i vypadalo. Vybral si několik béčkových herců, kteří sice už nějaké ty zkušenosti měli, ale nikterak oslňující a šup šlo se natáčet do lesa k polorozpadlé barabizně. Až na úvodní scénu se téměř hodinu nic moc zajímavého nedělo a já začal málem usínat. Potom si konečně uvědomili, že točí hororový film (sledovat koupání a laškování nadržených teenagerů není moc velký odvaz to vám povídám) a trošku se přitvrdilo. Jo ten mlejnek na nožky byl docela povedený. Jinak ovšem digitální šmouha coby image čarodějnice vystraší asi opravdu jen hodně malé děti. Našlo by se tu i pár „lekacích“ momentů to bych zas kecal, že ne, ale všechno dobré v mých očích zabili ty laciné efekty a nelogické prvky (stačí si přečíst verbalův komentář …-má pravdu). ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„The Wicked“ je dalším filmem pro tvůrce. Jsou zde nápady, ale nakonec to bohužel stejně vyznívá tak, že si ti lidé chtěli něco natočit a bylo jim tak trochu jedno, jak to bude v konečném důsledku vypadat. Myslím, že to šlo pojmout ještě zajímavěji, protože to téma samo o sobě není špatné, ale v rámci žánru a v rámci čarodějnických příběhů to nijak zásadně nevybočuje a jen se jede v zajetém formátu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Laciný horor o lesní čarodějnici těžící z tajemné legendy. Stačí jí jen šutrákem vysklít okno a ona si pro vandala přijde. Les, tajemno a magická postava - to zní lákavě. Ve skutečnosti je les nasnímán mizerně, cudná nahota raději z velké dálky, aby ani ňadro vidět pořádně nebylo, a gore? Rozervané hrdlo navnadí, hák na maso zklame a mlýnek na maso byl trestuhodně nevyužit. U levných hororů mám raději poctivé mechanické efekty a masky, než odporný digitál. Čarodějnice v pytli od brambor rovněž hraje desátou ligu o jejím doupěti nemluvě. Ankh v pentagramu? Prosím? Tvůrci se buď zbláznili, nebo netuší. Kladná a sympatická postava jakoby neexistovala, což nevadí, pokud mají všechny zařvat, jenže to se bohužel nestalo. Přesto dám dvě hvězdy za snahu vytvořit alespoň u pár scének napětí. Doporučit však lze jen zoufalcům, kteří nemají nic lepšího po ruce. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Když Zach (Justin Deeley) se svým bratrem (Devon Werkheiser) vyráží ve sklepě dveře, jsou dveře jednokřídlé a bílé. Když je ale vyrazí, jsou dvojkřídlé, hnědé a na místě, kde bylo zábradlí, je nyní kamenná zeď. Taktéž je vidět člen štábu. (Litsarch)

Reklama

Reklama