Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Debutový film britského rapera Plan B zachycuje britský underground v nejsyrovější podobě. Krádež, prostituce, drogy a vraždy jsou na denním pořádku. Režisér - vypravěč, vás provede londýnským podsvětím a přesvědčí vás o tom, jak je britská vláda pasivní k jakémukoliv řešení. Nedílnou součástí filmu je hudba, kterou zajistil právě režisér a jeden z největších talentů současné britské hudební scény. (sedlina88)

(více)

Recenze (79)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Špinavé, intenzivní, atmosférické, ale ke konci taky zbytečně roztříštěné novou vztahovou podzápletkou a celkově o půlhodinu delší, než by bylo nutné. Každopádně bezpochyby povedený režijní debut, po kterém budete rádi, že nežijete v takové džungli, jakou je britské podsvětí. Už klasicky jsem měl problém se s kýmkoli ztotožnit a někomu fandit, ale to se mi v tomto typu filmů stává pravidelně. Dobrá znalost angličtiny pomůže, protože se tu v hojné míře vyskytují děj posunující rapové songy, které žádné titulky nebo překlad nemůže dostatečně nahradit. Byť o mně a rapu rozhodně platí "not a fan", do tohoto filmu se ta parodie na hudbu hodila :) ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Britský podsvětí už neni, co bejvalo. Drogy, děvky, chlast, přepadení, férovky a gangy byly, jsou a budou, teď už se to ale hodně točí kolem...ehm, menšin. Je to až smutná ukázka toho, jak se mladý kluci můžou chytnou party a pak už se to veze. A sem tam se najde i nějakej ten dobrák, kterej ještě neni úplně ztracenej. No, zase jedna solidní britská kriminálka z trochu jinýho úhlu pohledu, která dokáže zpříjemnit večer. Každopádně, pokud je tohle prvotina Bena Drewa, tak se můžeme jenom těšit, s čim tenhle chlapík ještě přijde. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Drsné. A na debut naprosto vyzrálé!! Pásy je skutečně nutné si pořádně zapnout, protože tenhle Londýn se milovníkům pamětihodností líbit zřejmě nebude. Děti s nabitýma bouchačkama, děvky s ostrýma loktama, feťáci se zoufalým pohledem, lidi bez naděje, cílů a ideálů. Rapová intermezza mezi jednotlivými příběhy, které se postupně pojí do jednoho, nevadí ani vyznavačům jiných hudebních žánrů, samotné poselství filmu je aktuální a naléhavé. Příjemná je i částečná nedoslovnost, konečně zase někdo pochopil, že divák nemusí být úplný magor. Průměrnější rozjezd vytáhne nahoru velmi solidní druhá polovina snímku, a i když je obtížné se s někým ztotožnit, tahle intenzivní jízda dostatečně uspokojí!! ()

arbitr 

všechny recenze uživatele

Nemusí se vám to líbit, nemusíte s tím souhlasit, ale to je asi tak všechno co s tím můžete udělat. Drsná, ale pravdivá realita současného Londýnského podsvětí, do které by nikdo z naší relativně klidné středoevropské pohodičky nechtěl spadnout. Dobře napsáno i natočeno, až na ten trochu přibarvený konec, ale to se dá odpustit. Určitě nedoporučuji na pohodové nedělní odpoledne a pro příznivce dechovky. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Mně se tahle nepěkně mrazivá skládačka ze životů drogových dealerů a prostitutek okořeněná stylovými rapovými songy hodně líbila. Tedy na filmovém plátně, jako ukázka, kam až se naše společnost může dostat. Jako realitu na vlastní kůži bych to v rámci dospívání rozhodně zažít nechtěl. Prodávání za dvacku nebo začlenění nováčka do gangu a následné zúčtování v důsledku nešťastné shody okolností patří k nejsilnějším pasážím Ill Manors. Co se všechno může dít v některých částech (nejen) Londýna, jen pár kroků od míst, kde „normálně“ žijeme, tenhle film vypráví tak dobře a natolik zajímavou formou, jako málo jiných filmů. Tleskám režisérovi Benu Drewovi za vynikající debut. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Ben Drew (Plan B) si střihl malé cameo, když se objevil jako řidič taxi v poslední scéně před titulky. (KeeperX)
  • Pri požiari v bare Earl of Essex pred koncom filmu môžeme vidieť pristavené požiarne auto, ale sirény je počuť v diaľke, akoby len práve prichádzali. V ďalšej scéne sú už všetky bezpečnostné zložky v pohotovosti. (vander19)
  • Na začiatku filmu, keď je zatknutý Ed (Ed Skrein), ho do cely privádza strážnik v uniforme anglickej väzenskej stráže, keď ho po 24 hodinách prepúšťajú, má na sebe žalárnik uniformu britskej polície. (vander19)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno