Reklama

Reklama

Epizody(16)

Úspěšná ředitelka a obuvní designérka řeší nečekané trable poté, co strávila noc neznámým mužem, a on pak nastoupí k nim do práce. (Netflix)

Recenze (6)

mrtvej pes 

všechny recenze uživatele

Našla jsem svou achillovku - noona romance. Bývají lidské a realistické, a Aidu Aidu je toho příkladem. Hrdinku, hrdinu i zápletku jsem si zamilovala od prvního dílu. S hrdinkou jsem se naprosto sžila, jak s jejími ambicemi a sny, tak s jejími obavami. Její povaha je ostrá a uzavřená do sebe do té míry, že se sama zraňuje. Už to je zajímavější než povahy 99% protagonistek, které horko těžko kdy vybočí z kategorie panna, podržtaška, popelka atd. Pokud něco, tohle je popelka naopak (i sám seriál si tuhle poznámku neodpustí). Což mě přivádí k hrdinovi - ze začátku se sice člověk může divit jeho šedé morálce v určitých věcech, ale později se projeví, že je v něm srdce ze zlata. Vztah mezi těmi dvěma se vyvinul z dětinského (z jeho strany) a pohrdavého (z její strany) do něčeho zdravého, pevného a vzájemného. Bylo cítit, že se oba podporují a stávají se svými lepšími já, když jsou spolu. (A že mě scénáristi na jejich "smíření" nechali čekat.) Když se role obrátí, tedy když je žena starší a muž mladší, kdramata si lépe drží standard a nezabřednou do toxické a sexistické roviny. Moře dvojic, které jsou si podle tvůrců seriálů "osudem souzené", jsou jak z příručky o domácím násilí; ale tady! Z "pýchy a předsudku (a pošťuchování)" se stane něco, co přirozeně graduje; co je psychologicky náročné, ale co nezanechá ani jednu postavu v pozadí a v nevýhodě. Po všech peripetiích se dvojice semkne, než aby se donekonečna opakovaly vnitřní rozepře a uměle vytvořené dráma, a oba se spolu pustí do vnějších překážek, aby je překonali. V šestnáctém díle je pak polibek, který jsem si pustila hned dvakrát. Dodám jen jednu výtku: pro-life agitka. Sama jsem pro-choice a chvílemi jsem kvůli tomu vyděračství skřípala zuby. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Chvíľami sa mi to hodne páčilo a chvíľami som zaspávala. V princípe to bolo zaujímavé a pravdu povediac som viac držala palce sympatickému gynekoĺógovi v podaní Geon-hyeong Parka. Bolo to dosť nevyrovnané ale dobrý pocit prevážil aj keď Seon-ah Kim v podstate veľmi nemusím a do tejto dvojice s mladším mužom sa mi nehodila vôbec. ()

Reklama

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době opět seriál, na který se příjemně dívalo - žádné obří překombinované zvraty, vše jen tak pěkně plynulo. Vtipné situace byly opravdu vtipné a nejednou mě opravdu rozbořily. Mám jen dvě větší výtky: První by byl konec. Poslední epizoda byla až moc natažená a ve své podstatě snad až zbytečná. A osobně bych dala přednost trochu jinému konci. Druhou by byla postava Na Ri. Já jsem tu holku sice chápala, ale neubránila jsem se dojmu, že pokaždé, když se objeví v záběru, tak "čumí jak tele". V kontrastu oproti hlavní hrdince působila dost pateticky. Na to, že to měla být její hlavní rivalka, mi připadalo, že se snaží tvářit strašně drsně a 'cool', ale vychází z toho zoufalství na hranici se zhroucením. Ale celkové hodnocení tím příliš neutrpělo, proto zas jednou 4*, které se za sebe nemusí stydět. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Z I do, I do mám hodně rozporuplné pocity. Bylo to prostě nahoru a dolů. Když už to začalo vypadat, že jsem se tím jejich vztahem přece jen nechala unést, za chvíli jsem se přistihla, jak se nudím. A takhle to šlo pořád dokola. Jang Woo Lee byl ucházející, ale Seon-a Kim mi k němu vůbec nesedla. Vlastně jsem zjistila, že ji jako herečku asi nemám ráda. Scénář byl ohraný jak stará deska a kromě pár pěkných romantických scén, nestál za nic. Takže nejlepší na celém tomhle díle byla asi Soo Hyang Lim a sympatický tatínek hlavního hrdiny. Jednou stačilo. 2,5* ()

Sykon 

všechny recenze uživatele

Tomuto seriálu musím spoustu věcí přičíst k dobru - vyhnul se obvyklému patetickému konci, do posledních dílů dokáže vyloudit úsměv, staví na hlavu většinu klišé obvyklých v tomto typu seriálů a určitě by se našlo i pár dalších věcí. Tak proč jen 3* ? Popravdě mu chybělo to co jiným, byť objektivně horším seriálům - dobrý cliffhanger. Když jsem dokoukal jeden díl, a i když jsem se u něj nenudil, prostě jsem většinou neměl důvod pustit si další. Proto jsem na něj koukal jen když jsem si vzpomněl a nechtělo se mi hledat nic dalšího. A výsledný dojem tím trochu utrpěl. Takže tentokrát velmi silné 3*, na hranici se 4*. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama