Reklama

Reklama

Ukradli torzo Jupitera

  • Francie On a volé la cuisse de Jupiter (více)
TV spot

Obsahy(1)

Policejní inspektorka a profesor řečtiny na svatební cestě aneb Ztřeštěná honba za překupníky s uměním. Málokdy se stává, aby volné pokračování filmu předčilo úspěch první části. Dvěma francouzským komediím Něžné kuře a Ukradli torzo Jupitera se to podařilo. Ve filmu Něžné kuře se policejní inspektorka a profesor řečtiny potkali, zamilovali, nakrátko rozešli a znovu si spočinuli v náručí. V pokračování nazvaném Ukradli torzo Jupitera se hned na začátku vezmou a odjíždějí na svatební cestu do Řecka, ostatně kam jinam. Zdá se, že je čekají jen antické památky, slunce, moře a dobré víno, ale opak je pravdou. Osudovým se jim stává setkání s poněkud rozevlátou manželkou potrhlého francouzského archeologa, protože díky této nesourodé manželské dvojici mají na krku vrahy, řeckou policii a překupníky s uměním. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (143)

gombarix 

všechny recenze uživatele

Asi hodnotit to, kdyby mi bylo takových dvanáct, dám klidně 4*, ale s odstupem věkovým i časovým mi tato "francouzská klasika" příliš nesedla. Zbytečně uřvaná žánrová slátanina crazy-komedie, romantiky a kriminálky, na níž jsou nejzábavnější (věčné, leč notně vyčpělé) frantícké narážky na ďábelské padoušství germánské a chaotickou neschopnost helénskou. Ale kriminálka potřebuje aspoň bazální logiku a "pohodová komedie" zas nepotřebuje vraždy (pokud to není vysoce stylizovaná parodie jako třeba Čtyři vraždy stačí, drahoušku, což však není tento případ). - 50 % a kroutím dolů, protože těch zdejších 80 % mi přijde velmi přestřelených. - - A nezachrání to ani milfka Annie na tři sekundy v brýlích na čtení. ()

Pete 

všechny recenze uživatele

Něžné kuře na tripu (po Řecku). Jak se DeBrocca v jedničce zklidnil, a sympaticky se přiblížil směrem k realitě, v tomto sequelu se naopak znovu utrhl že řetězu, a přeřadil na svůj nejvyšší crazy stupeň. Včetně tradiční akrobatické honičky po střechách, nebo jízdy Renaultu po schodišti a letu na laně pod vrtulníkem. Opravdu je mezi oběma filmy velký rozdíl v celkovém pojetí, až ve všech těch eskapádách šlechta francouzské kinematografie Annie a Phillipe trochu zapadá, a ač si čas udělala i ta sexbomba s husí kůží z minula, ty směšné postavičky by vlastně mohl hrát prakticky kdokoliv. Zřejmě vidět to v té správné době a rozšafné náladě, hodnotil bych výš. Škoda, že nakonec nedošlo na třetí díl, což by mohla být klidně krvavá kriminálka s názvem Drsné kuře. ()

Reklama

vetsinezobri 

všechny recenze uživatele

"Neboj se, miláčku. Kartáček na zuby je v pouzdře, pouzdro je v brašničce, brašnička je v malým kufru, tak je to." Jak udělat z počítání kufrů fór filmu... geniální. Všichni herci podávají naprosto úžasný výkon. Opět se utvrzuji v tom, že francouzské bláznivé komedie jsou daleko před těmi americkými. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelný, jak obrovská pohoda dokáže z torza jít. Annie a Phillippe jsou jako dvojka dokonale okouzlující. Scéna kdy Philippe machruje před Annie ohledně dějin a následně je setřen mě svým vtipem sejmula na dlouhý minuty. Obdivuju přirozenost hraní hlavních postav v podání obou titulních herců, jejich vztah měl v sobě tolik lehkosti až jsem žasnul jak je vůbec možný to takhle umět zahrát. Doplňující postavy aršíka a jeho sexozní ženušky byl famozní nápad. V bílejch kalhotkách po kuchyni ťapající Catherine nemá jedinou chybu. Takovýhle filmy se nedaj vyvážit ani tunou zlata. Kdo chce prožít pohodu, řecké sluničko, poznat lidi z kmene sympošů a příjemně se pobavit, ať z ukradeným torzem nevahá ani na sekundu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Svatební cesty by si měl člověk pamatovat celý život. A Antoine s Lisou, česky Toníček s Lízinkou, si svou vysněnou cestu nenechají kazit takovými drobnostmi, jakými jsou krádež části sochy, obvinění z vraždy nebo pronásledávání kompletním řeckým policejním sborem. Tady totiž o detektivku jde až na pátem místě, protože daleko před ní je kufry neustále sčítající profesor Lemercier, jeho pohodová kriminalistická choť i neustále se sexuálně usmiřující manželé Pochetovi. Trochu mimo můj vkus byl ujetý řecký policejní komisař, ale jinak mám vrozenou slabost pro podobné pohodovky. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo od září do listopadu 1979 na několika místech v Řecku, konkrétně v Athénách, na ostrově Korfu nebo v klášterním komplexu Meteora. (argenson)
  • V menší roli Hermanna von Blankenberg se ve filmu objevil i producent Alexandre Mnouchkine, který produkoval většinu filmů Philippa de Brocy. (argenson)
  • Tříkolový vůz (rikša) ukradený místnímu sedlákovi je Mazda T1500 3-wheel Pick-up z roku 1962. (sator)

Reklama

Reklama