Reklama

Reklama

Ukradli torzo Jupitera

  • Francie On a volé la cuisse de Jupiter (více)
TV spot

Obsahy(1)

Policejní inspektorka a profesor řečtiny na svatební cestě aneb Ztřeštěná honba za překupníky s uměním. Málokdy se stává, aby volné pokračování filmu předčilo úspěch první části. Dvěma francouzským komediím Něžné kuře a Ukradli torzo Jupitera se to podařilo. Ve filmu Něžné kuře se policejní inspektorka a profesor řečtiny potkali, zamilovali, nakrátko rozešli a znovu si spočinuli v náručí. V pokračování nazvaném Ukradli torzo Jupitera se hned na začátku vezmou a odjíždějí na svatební cestu do Řecka, ostatně kam jinam. Zdá se, že je čekají jen antické památky, slunce, moře a dobré víno, ale opak je pravdou. Osudovým se jim stává setkání s poněkud rozevlátou manželkou potrhlého francouzského archeologa, protože díky této nesourodé manželské dvojici mají na krku vrahy, řeckou policii a překupníky s uměním. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (143)

crha 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná, oddychová letní komedie. Celková zápletka je docela vtipná, ale nejvtipnější je, že to torzo je prdel. Prostě klasická lidská anitcká prdel od sochy. Já vím, že mi stačí málo, ale přijde mi to fakt hrozně absurdní. Co nebo spíš kdo zaujme ale nejvíc je překrásná manželka archeologa. Podobný unikát jako třeba Olinka Schoberová. Prostě nechápu, jak mohla takhle vypadat ženská před cca třiceti lety. Tak, že kdyby jí někdo zmrazil a teď vypustil mezi lidi, tak to bude furt ta největší kunda (pardón) široko daleko. Musím se začít krotit a psát slušnější komentáře. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na Nežnom kurati sa mi niečo páčilo a niečo nie, väčšina však áno. No a ako to už v pokračovaniach býva, buď sa zintenzívni to lepšie, alebo to horšie. De Broca si asi myslí (a s ním skoro každý divák ako pozerám), že z Kuraťa vyzdvihol to správne. Ja si myslím opak a Torzo Jupitera bolo pre mňa malým utrpením. Nezasmial som sa ani raz, chovanie postáv je na hranici bláznivosti a nepochopiteľnosti. Vyzdvihnúť sa dajú exteriéry, mne to však k letnej pohode nestačí. Otrepané klišé typu nastavovaná kaša a varenie z vody k filmu sedia ako časti Jupitera do seba. ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem se podívat na něco oddechového, veselého, přitom ne úplně hloupého, něco s vtipnými dialogy, komickými gesty, přitom ne úplně poťouchlého. Myslel jsem si, že by to mohl být právě tento film. A možná to byl, jenom jsem se zněj nedokázal radovat - i když na Meteorách jsem také chvilku pobyl. Myslím ale, ze znám důvod, proč mi veselohry (komedie, ne tak grotesky) prostě už nesednou: Vychoval jsem s péčí a radostí tři děti, přitom mi každé z nich přineslo takovou zábavu, legraci a komiku (o poučení už vůbec nemluvím), že se s tím film nemůže v tomto směru vůbec a nikdy měřit. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Skutečně povedený film, který jsem poprvé viděl před svou návštěvou Řecka v roce 1985, takže prohlídka krásné scenérie a klášterů Meteora mi pak byla velmi blízká. Girardotová a Noiret k sobě patří stejně jako Dvořák s Bohdalovou, je to dvojice výborných herců, jako stvořená pro vážné i komediální role. Druhá část vyprávění policejní komisařce není snad zas o tolik lepší než Něžné kuře, ale je přece jen o fous bláznivější, což je dáno i exotickým prostředím Řecka. Pokud bylo prvoplánové ukázat řeckou krajinu, památky a temperament, pak to ve spojení s klasickou francouzskou komedií, která zvolna dohasínala, byl film určitě na 90 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Něžné kuře a bonvivánský medvěd v nezločinném spolčení s roztěkaným archeologem a jeho prostopášnou ženuškou. Při pohledu na detektiva, který jim je na stopě, ale přitom by se měl jen dívat a dělat si poznámky, začne divák chvílemi pochybovat o Řecku jako kolébce civilizace.. Na rozdíl od jedničky je to chvílemi až moc crazy a odtržené od reálnějších rámců, nicméně Toník s Lízinkou jsou pořád spolehliví tahouni, o tom žádná.. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Ve francouzských kinech vidělo film více než jeden a půl miliónu diváků, z domácí produkce ale v komerční úspěšnosti obsadil až třináctou příčku. (argenson)
  • Tříkolový vůz (rikša) ukradený místnímu sedlákovi je Mazda T1500 3-wheel Pick-up z roku 1962. (sator)
  • Natáčení probíhalo od září do listopadu 1979 na několika místech v Řecku, konkrétně v Athénách, na ostrově Korfu nebo v klášterním komplexu Meteora. (argenson)

Reklama

Reklama