Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milý, a tak trochu nešťastný smolař, Antoine Maréchal jede na dovolenou do Itálie , ale auto mu nabourá boháč Léopold Saroyan se svým Rolls-Roycem. Jako zadostiučinění mu bohatý gangster nabídne cestu do Bordeaux bílým vozem značky Cadillac. Konečně našel toho nejvhodnějšího prosťáčka k pašování diamantů, zlata a drog ukrytých v luxusním autě. Jenže další gang je jim na stopě... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 3

Recenze (140)

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Zábava, akce, automobilové honičky, přestřelky, milostné zápletky a příběh naplánovaný samotným nesmrtelným Luis de Funèsem. Pan Antoine Maréchal je rodilý smolař, kterého smůla neopustí od začátku do konce filmu. Ztvárněn byl další hvězdou francouzské komedie, panem Bourvilem. Na pět hvězdiček se to u mě nedostane, ale jen o ten nejmenší kousíček. O hvězdu méně je podle mě odpovídající hodnocení, které nemůže urazit. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No, tady se Louis teprve zahrival, takze tu nedela tolik xichtu, ale par scenek s nim je naprosto paradnich. Mozna je trochu skoda, ze role nebyli opacne a v roli smolare nevystupoval Louis, myslim, ze by to pak bylo jeste vtipnejsi, ale zas na druhou stranu, Bourvil je v roli paradni, jak furt nic nevi a na zaver se hezky pomsti a nedokazu si ho predstavit v roli mafiana. Mozna by filmu prospela malinko kratsi stopaz, takle se tu najdou i nudnejsi casti, ale jako celek to je prijemnej film s peknou hudbou. ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele

Neobyčejný cadillac a smolař, který má štěstí. Funès je tradičně vynikající, zvlášť ve scénách, kdy se musí skrývat před nicnetušícím Marechalem, ovšem lahůdkovou podívanou vytváří z tohoto filmu nedostižný Bourvil, který si svou roli vychutnává do nejmenších detailů. Nutno vidět opakovaně, aby člověk stihl posbírat všechny frky, které oba komici trousí i beze slov. ()

Bigfuckman 

všechny recenze uživatele

Z raných Funesových začátku nutno brát s troškou nadsázky, ale jak je vidět své kvality tu dokázal, ostatně jako nespočetně krát. Úsměvné je, že se Funes obával kolegiálního komika Bourvila, že by ho mohl odsunout do pozadí a tím i podupat Funesovu kariéru. Opak byl však pravdou a Funes celému filmu vévodí, i když Bourvil hraje naivního pitomce také celkem přesvědčivě. Jen ty dialogy jsou kolikrát hodně slabé. ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Velký flám to není, přesto se jedná o velice dobrou (a milou) francouzskou komedii. Bourvil a Louis de Funès se nádherně doplňují, cesta po Itálii má něco do sebe a ty různý autíčka taky nejsou zrovna k zahození (hlavně ale prosím bez cukru). Upřímně řečeno mě dost často napadá, jak by Funès dopadl jako mafián ve vážně laděném filmu... Obstál by? ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Louis de Funes (Léopold Saroyan) se s Bourvilem (Antoine Maréchal) při natáčení velmi spřátelil. Dokonce oba vymýšleli  svoje vlastní komické nápady, kterými by film obohatili.  Například scénu, kde Sayrovan spravuje auto a do toho hraje hudba, vymyslel právě Funés. (Pierre)
  • Po přenasazení českého dabingu z roku 1977 na remasterovanou kopii byla závěrečná scéna (původně výrazně zkrácená) ponechána v původním znění s titulky. (Disk)

Reklama

Reklama